Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου: Στο τελικό της δισκοβολίας ο Παρέλλης με την 11η επίδοση!

Newsroom
parellis
Στο τελικό της δισκοβολίας προκρίθηκε ο Απόστολος Παρέλλης, μέσω της κατάταξης, κατακτώντας την 11 θέση και πλέον προετοιμάζεται για τον μεγάλο αποψινό αγώνα του δίσκου.

Ως 8ος παρουσιάστηκε στη προκριματική φάση της δισκοβολίας ο Απόστολος Παρέλλης, κάνοντας την «πρεμιέρα» της Κύπρου στη διοργάνωση και έχοντας σαν στόχο, είτε να ξεπεράσει το όριο των 66 μέτρων στην ρίψη του για την απευθείας είσοδό του στον αποψινό τελικό, είτε την κατάταξή του στην πρώτη δωδεκάδα των συμμετεχόντων.

Στην πρώτη του ρίψη, ο Παρέλλης με φετινή καλύτερη απόδοση τα 62,61μ, έφτασε τα 59.17μ, τοποθετούμενος εντός 12άδας, ωστόσο χρήζοντας περιθώρια βελτίωσης εν συνεχεία του αγώνα.

Έπειτα έριξε τον δίσκο στα 60.23μ, και κατατάχθηκε στην 10η θέση της σχετικής βαθμολογίας, πράγμα που σήμαινε ότι εάν παρέμενε σε αυτού του μήκος κύματος τις επιδόσεις, δύσκολα θα κατόρθωνε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος. Ωστόσο του απέμενε ακόμα μια προσπάθεια για να αυξήσει την απόδοσή του και να τοποθετηθεί υψηλότερα στην κατάταξη.

Η τρίτη του ρίψη ωστόσο, τον ανέβασε εμφατικά στην κατάταξη, καθώς έφτασε τα 62.13μ και την έκτη θέση. Σε περίπτωση που παρέμενε στην έκτη θέση, ο Παρέλλης θα βρισκόταν στον τελικό της δισκοβολίας. Πλέον η πρόκρισή του στη τελική φάση, είχε εξάρτηση από τις επιδόσεις του Β΄ Γκρούπ. Στο ενδιάμεσο διάστημα από τη λήξη του αγώνα του μέχρι την έκβαση του αγωνίσματος, παραχώρησε δηλώσεις στο Gazzetta Cyprus, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το ζήτημα της βαλβίδας, ενώ εξέφασε και την ικανοποίησή του για όσα πέτυχε.

Όλα όμως ξεκαθάρισαν μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, με τον Κύπριο πρωταθλητή, να προκρίνεται στον μεγάλο τελικό του δίσκου, με την 11η θέση της κατάταξης, η οποία είναι κάθε άλλο παρά αρκετή για τον Παρέλλη, ο οποίος θα αγωνιστεί ανάμεσα στους καλύτερους δισκοβόλους της Ευρώπης, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Η περηφάνια για αυτό το επίτευγμα είναι διάχυτη σε όλο το φίλαθλο Κυπριακό (και ελληνικό) κοινό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα