Γιατί το «Γίδι» θα γίνει το νέο σου στέκι (pics)

Gazzetta team
Γιατί το «Γίδι» θα γίνει το νέο σου στέκι (pics)
Στην αυλή της καινούργιας χασαποταβέρνας στη Μεταμόρφωση θα φας το καλύτερο κρέας αυτό το καλοκαίρι.

Αρνί, πρόβατο ή μοσχάρι; Στο «Γίδι» τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Όποιος έρχεται σε αυτή τη χασαποταβέρνα της Μεταμόρφωσης ξέρει ότι θα φάει εκλεκτό κρέας και ότι θα περάσει καλά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Αυτή η ταβέρνα, που έχει σήμα κατατεθέν τα κέρατα, είναι το νέο εγχείρημα του Βασίλη Ακρίβου, του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από το πασίγνωστο «Ψάριστον» και από άλλα αγαπημένα στέκια της πόλης («Αιόλου 68»).

 

Με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρέας, λοιπόν, αυτή τη φορά, το παλιό κλασικό «Tsipoutatas» μεταμορφώνεται σε ένα παραδοσιακό και παράλληλα εναλλακτικό στέκι, όπου η κάθε παρέα μπορεί να περάσει καλά «όβερ ντίνερ».

Η ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται στα αριστερά της εισόδου και προσφέρει ιδιαίτερη θέα (και από τη σάλα και από την αυλή) στον πάγκο του χασάπη και στις ψησταριές.

Με λίγα λόγια ξέρεις τι παίρνεις.

Τι παίρνεις όμως;

Στον εσωτερικό χώρο θα βρεις τον μαυροπίνακα που θα σου δώσει μια γεύση (ή και περισσότερες):

Αρνί και πρόβατο παϊδάκι και μπούτι, αρνίσια συκωταριά, κοντοσούβλι σε κολιέ, μπιφτέκια και λουκάνικα, μοσχαρίσια και χοιρινή μπριζόλα, τραχανά, μακαρούνες, πατάτες, τζατζίκι, φέτα, χόρτα...

Το καλύτερο; Η ομάδα ετοιμάζεται να κάνει και λουκάνικο με δικό της αρνί ή μοσχάρι.

Φυσικά, όπως και στο «Ψάριστον» το χιούμορ και η ανάλαφρη διάθεση είναι τα βασικά συστατικά για τη συνταγή της επιτυχίας.

Για άλλη μια φορά: Άριστα 10!

Ανοιχτά: Τρίτη-Παρασκευή 18.00-1.00, Σάββατο: 13.00-01.00, Κυριακή: 13.00-18.00 (Δευτέρα κλειστά).

Γίδι: Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση.