Απίστευτο: 13 κρούσματα της παραλλαγής Omicron στην Πορτογαλία, όλα στην ομάδα της Μπελενένσες

Newsroom
Απίστευτο: 13 κρούσματα της παραλλαγής Omicron στην Πορτογαλία, όλα στην ομάδα της Μπελενένσες

bet365

Με την μετάλλαξη Οmicron βρέθηκαν παίκτες και στελέχη της Μπελενένσες.

Τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Ómicron στην Πορτογαλία εντοπίστηκαν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Μπελενένσες!

Σύμφωνα με δήλωση του γιατρού του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας Ρικάρντο Ζόσε, τα πρώτα 13 κρούσματα της παραλλαγής που εντοπίστηκαν στη χώρα, αφορούν περιπτώσεις που συνδέονται με παίκτες της ομάδας, καθώς ένα από τα θετικά κρούσματα που την αφορούν, είχε ένα πρόσφατο ταξίδι στη Νότια Αφρική.

Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή Καφού Πέτε ο οποίος βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή και μετά από τις αναλύσεις που έγιναν, το θετικό του κρούσμα έχει να κάνει με τη νέα μετάλλαξη.

Αυτό έχει προκαλέσει συναγερμό τόσο στην ομάδα, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα καθώς δεν είναι ακόμη πολλές λεπτομέρειες γνωστές για τη νέα παραλλαγή. Ολοι όσοι βρέθηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε απομόνωση και υποβάλλονται σε συνεχείς εξετάσεις. Σύμφωνα με την Α Bola, όσοι έχουν μολυνθεί βρίσκονται σε απομόνωση, όπως και τα άτομα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή, «ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού και το επίπεδο έκθεσής τους».

 

Το κρούσμα εντοπίστηκε από πτήση που έφτασε στην Λισαβόνα από το Μαπούτο. Στην πτήση βρέθηκαν 2 κρούσματα, από τα οποία το ένα ήταν της παραλλαγής Δέλτα και το άλλο της Οmicron.

O σύλλογος είχε κάνει αίτημα να αναβληθεί ο αγώνας με την Μπενφίκα, κάτι που διέψευσε η λίγκα, καθώς υπήρχαν πολλά κρούσματα, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την ίδια την Μπενφίκα. Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσει ο αγώνας κανονικά, με τους «αετούς» να προηγούνται με 7-0 στο ημίχρονο και τον πρόεδρο της ομάδας να βάζει τα κλάματα, νιώθωντας ντροπή για τον διασυρμό. Ο αγώνας τελικά διεκόπη στο 48' καθώς οι γηπεδούχοι έμειναν με 6 παίκτες σε ένα ματς παρωδία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα