Ο Γιακουμάκης του 2022 είναι «κόπια» εκείνου της Φένλο (vids)

Ο Γιακουμάκης του 2022 είναι «κόπια» εκείνου της Φένλο (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 Ο Γιακουμάκης του 2022 είναι «κόπια» εκείνου της Φένλο (vids)

bet365

O 28χρονος φορ «χρειάζεται» από την αρχή του έτους 104 αγωνιστικά λεπτά για να βρει δίχτυα, επίδοση που είναι ίδια με την περσινή του στην Ολλανδία όπου έσπασε όλα τα κοντέρ. Οι Μακ Γκρέγκορ, Σίεργκιστ δεν του... επέτρεψαν να έχει ακόμη καλύτερο ρεκόρ!

Ηταν 31 Αυγούστου του περασμένου έτους όταν η Σέλτικ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Γιακουμάκη και ο Ελληνας φορ έγινε κάτοικος Γλασκώβης. Υστερα από μία εξαιρετική σεζόν στην Ολλανδία με τη Φένλο όπου και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του εκεί πρωταθλήματος με 26 γκολ, πήρε το αεροπλάνο και έναντι περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε στους Κέλτες.

Στο πρώτο διάστημα της εκεί παρουσίας του στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος αφού ταλαιπωρήθηκε από ορισμένους τραυματισμούς και η τελευταία ημέρα του 2021 τον βρήκε με μόλις 8 συμμετοχές και 1 γκολ στο προσωπικό του... παλμαρέ του. Ομως η έλευση του νέου χρόνου συνοδεύτηκε και με την ατομική του αναγέννηση, αφού ήταν πλέον 100% υγιής και σταδιακά «κέρδισε» τη θέση του στο αρχικό σχήμα των «πράσινων», οι οποίοι οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και βρίσκονται στους «4» του Κυπέλλου. Δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, πάνε... βουρ για το νταμπλ και εκείνος είναι το 2022 εκ των μεγάλων τους «πρωταγωνιστών» σε επίπεδο που θυμίζει εκείνον της Λιμβουργίας.


Πάμε λοιπόν να δούμε ένα κλικ πιο αναλυτικά τα πεπραγμένα του στη χρονιά που «τρέχουμε» όπου σε 13 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις έχει ήδη βρει δίχτυα 8 φορές. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε χατ-τρικ στο 3-2 της Σέλτικ επί της Νταντί, βρήκε δις στόχο στο 3-0 που επικράτησε της Νταντί Γιουνάιτεντ και από μία στις νίκες της επί των Αλόα, Χαρτς, Ρέιθ Ρόβερς. Επειδή μάλιστα στο πλαίσιο του rotation μόνο σε 4 από τα 13 αυτά ματς έπαιξε από την αρχή ως το τέλος η αθροιστική του παρουσία μέσα στο γήπεδο ανέρχεται σε 835', μαζί με τις καθυστερήσεις τους, κάτι που «μεταφράζεται» πως σκοράρει κάθε 104' (835/8).

Ολα τα γκολ του με τη Σέλτικ είναι μέσα από το αντίπαλο «κουτί»

Εδώ μάλιστα αξίζει να υπογραμμιστούν 2 λεπτομέρειες που πάντως είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά. Η πρώτη έγκεινται στην εκτελεστική του δεινότητα αφού και τα 8 του γκολ είναι μέσα από το αντίπαλο «κουτί» και στα όρια του πέναλτι, ενώ η έτερη αφορά τους αντίπαλους πορτιέρε που λόγω αυτών η προσωπική του συγκομιδή δεν είναι (πολύ) μεγαλύτερη. Ο λόγος για τους Αλαν Μακ Γκρέγκορ & Μπέντζαμιν Σίεργκιστ και θα δείτε το γιατί.

Ο πρώτος είναι αρκετά γνωστός μας αφού για περισσότερο από μία δεκαετία υπερασπίζονταν την εστία της Εθνικής Σκωτίας και έχει «γράψει» μία μεγάλη καριέρα με Ρέιντζερς, Μπεσίκτας, Χαλ. Στα 40 του επέστρεψε το 2018 στους Διαμαρτυρόμενους και στο «Ολντ Φιρμ» που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου όπου η Σέλτικ επικράτησε άνετα με 3-0, πραγματοποίησε μέχρι την ανάπαυλα 3 εξαιρετικές επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Γιακουμάκη για να σκοράρει. Η πρώτη ήταν σε «καρφωτή» του κεφαλιά και οι άλλες σε κοντινά δυνατά του σουτ, ενώ την τελευταία όπου η μπάλα τρόπο τινά «σφήνωσε» ανάμεσα στα πόδια του δεν... πολυκατάλαβε ότι την έβγαλε!

Ο δεύτερος παίζει στην Νταντί Γιουνάιτεντ και ήταν ο γκολκίπερ της στον αγώνα του πρωταθλήματος όπου ο Ελληνας στράικερ δεν βρήκε δίχτυα και όχι στο πρόσφατο 3-0 του Κυπέλλου που σημείωσε 2 τέρματα. Στο 65' εκείνης της αναμέτρησης (οι Κέλτες επικράτησαν 1-0) απέκρουσε εντυπωσιακά το εξ' επαφής πλασέ του και πρόκειται για επέμβαση την οποία ο Ελβετός θα τοποθετήσει, κατά πάσα πιθανότητα, στα χάι λάιτ της καριέρας του (μεταξύ άλλων πέρασε από Αστον Βίλα, Βαντούζ).


Με τη Φένλο την περασμένη σεζόν έβρισκε δίχτυα κάθε 105'

Ετσι στις λεπτομέρειες ο Γιακουμάκης δεν μετρά ήδη διψήφιο αριθμό τερμάτων στο 2022 και αν θέλουμε να συγκρίνουμε τις φετινές του επιδόσεις με εκείνες της Φένλο όπου και «έσπασε τα κοντέρ» θα προσέξουμε πως δεν διαφέρουν αρκετά.

Πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2020/21 όπότε και αναδείχθηκε κορυφαίος «μπομπέρ» στην Ολλανδία σημείωσε, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, 29 γκολ σε 33 συμμετοχές του, ενώ αθροιστικά έπαιξε 2.977' μαζί με τις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων που τελείωσε μέσα στο γήπεδο. Εάν προχωρήσουμε λοιπόν στις σχετικές διαιρέσεις θα δούμε πως κατά μέσο όρο την περασμένη αγωνιστική χρονιά που χρίστηκε και ήταν ένας εκ των κορυφαίων φορ στην Ευρώπη «χρειάζονταν» 103' για να βρει δίχτυα και το 2022 το πετυχαίνει κάθε 105', οπότε και θυμίζει στο 100% τον παίκτη της Eredivisie.

Για την ιστορία αν οι Μακ Γκρέγκορ και Σίεργκιστ δεν... κατέβαζαν ρολά αλλά του «επέτρεπαν» να σημειώσει έστω 2 γκολ στις 4 φάσεις που έκαναν εξαιρετικές επεμβάσεις, τώρα θα γράφαμε πως η επίδοση της Φένλο έχει ήδη «καταρριφθεί» (10/835' μέσος όρος 1/83,5').

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα