Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ: Η απάντηση στο ερώτημα εάν στοιχειοθετείται έκπτωση ή όχι και η απαλλακτική εισήγηση

Δημήτρης Τομαράς
Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ: Η απάντηση στο ερώτημα εάν στοιχειοθετείται έκπτωση ή όχι και η απαλλακτική εισήγηση

bet365

Το Gazzetta παραθέτει τα στοιχεία και τα δεδομένα γύρω από την υπόθεση των Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη και την Επιτροπή Δεοντολογίας και την πληροφορία περί απαλλακτικής εισήγησης.

Για να γίνει κατανοητό το γιατί βρεθήκαμε στο σήμερα και σε αυτό το σημείο στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα πρέπει να γυρίσουμε στο... χθες. Να κάνουμε ένα γρήγορο flash back. Πάμε λοιπόν: Ήταν 28 Σεπτεμβρίου του 2021 όταν το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ είχε εκδικάσει την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ για την απόφαση περί αδειοδότησης των ομάδων της Football League που προβιβάστηκαν στη Superleague 2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε κάνει και αίτημα περί έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που είναι στο ΔΣ της ΕΠΟ και δη του προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπροέδρου Στέργιου / Αστέριου Αντωνίου και του ταμία, Κλέαρχου Τζαφέρη.

Στις 5 Οκτωβρίου (αργά το βράδυ εκείνης της Τρίτης) βγήκε από το Διαιτητικό η απόφαση που δικαίωνε την ΑΕΛ για το σκέλος της αδειοδότησης των ομάδων της Football League αλλά όχι στο σκέλος της έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ. Και κάπως έτσι έγινε... άνω - κάτω το πρωτάθλημα της Super League 2 με τις ομάδες οι οποίες είχαν κάνει μεταγραφές έχοντας λάβει άδεια να βλέπουν την ακύρωσή τους μέσω του Διαιτητικού και μάλιστα την ημέρα που έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος και φυσικά μετά να αρχίσουν να προσφεύγουν στα αρμόδια όργανα. Οι ομάδες που δεν είχαν τότε περιορισμό μεταγραφών ήταν οι Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Αλμωπός, Απόλλων Πόντου, Καλλιθέα, Αιγάλεω και Αστέρας Βλαχιώτη.

Φτάνουμε στο σήμερα και την επιμονή της πλευράς της ΑΕΛ και του Κούγια περί έκπτωσης των τριών στελεχών της ΕΠΟ. Σύμφωνα με νομικές πηγές αλλά και πηγές κοντά στην ΕΠΟ δεν στοιχειοθετείται με τέτοια κατηγορία έκπτωση μέλους του Δ.Σ.. Χρειάζεται να έχει σοβαρό κώλυμα ή ανοιχτή δικαστική υπόθεση για να εκπέσει κάποιος του αξιώματός του στην Ομοσπονδία. Με άλλα λόγια το συμπέρασμά τους είναι πως δεν θα εκπέσουν από τα αξιώματά τους οι Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρης.

Σε αυτή τη φάση δε βρισκόμαστε στο δικαστικό κομμάτι της Επιτροπής Δεοντολογίας. Έχει φύγει από το ερευνητικό σκέλος όπου εξέτασε το εάν υπάρχει δόλος ή αμέλεια στην απόφαση της ΕΠΟ και σε αυτά τα συγκεκριμένα στελέχη της. Δηλαδή έχουμε μπει σε μία φάση που είτε θα αποδοθούν ποινές είτε όχι. Επιπλέον απ' όσα είχαν προκύψει από στελέχη της ΕΠΟ εάν υπήρχε δόλος υπήρχε μόνο από την πλευρά της Super League 2 (η οποία είχε κάνει 2 (!) κληρώσεις πρωταθλήματος) και όχι από την Ομοσπονδία και εάν έγινε λάθος ήταν σε νομικό επίπεδο (και ενώ ο υπεύθυνος αδειοδότησης της ΕΠΟ ήταν κατά αυτής της απόφασης).

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει υπάρχει απαλλακτική εισήγηση για τους τρεις από το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, παρόλα αυτά κρίθηκε σκόπιμο να γίνει εκδίκαση και να οδηγηθεί η υπόθεση στο δικαστικό τμήμα.

Ειδικότερα η εισήγηση προς το Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας αναφέρει το να κλείσει η διαδικασία διερεύνησης ως προς την υπόθεση αυτή αλλά και το
συμπληρωματικό υπόμνημα της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕΛ» εναντίον των : Α) Παναγιώτη
Δημητρίου, αναπληρωτή Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και μέλους της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, Β) Αστερίου Αντωνίου, Α’
Αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και μέλους της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ και Γ) Κλεάρχου Τζαφέρη, ταμία της Εκτελεστικής
Επιτροπής της ΕΠΟ και μέλους της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ σχετικά με τη λήψη της από 14.09.2021 απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, να απαλλαγούν οι ανωτέρω των κατηγοριών που τους αποδίδονται και η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Ως προς τα επίσημα τώρα. Σε αυτό το χρονικό σημείο λοιπόν θα πρέπει να αναμένουμε την εκδίκαση στις 27/04 και ώρα 15.00 για το τι θα αποφανθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας και το τι θα κρίνει τελικώς για τους τρεις εμπλεκόμενους.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα