Ινδονησία: Έτσι οδηγήθηκαμε στην ανείπωτη τραγωδία

Newsroom
Ινδονησία: Έτσι οδηγήθηκαμε στην ανείπωτη τραγωδία

bet365

Μια ανείπωτη τραγωδία. Εκατοντάδες θύματα. Επιζήσαντες που δεν μπορούν να ξεχάσουν τα όσα βίωσαν. Πώς ένας ποδοσφαιρικός αγώνας έφτασε σε αυτό το σημείο;

Η Έλεν Πρισέλα πέρασε 10 μέρες στο νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαροί τραυματισμοί τους οποίους υπέστη στην τραγωδία της Ινδονησίας. Η 20χρονη την Τρίτη υπέκυψε στα τραύματα της και έγινε το 132ο επίσημο θύμα των θλιβερών γεγονότων. Τα όσα εφιαλτικά συνέβησαν στη Μαλάνγκ στιγμάτισαν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το Athletic με εκτενή έρευνα ξετυλίγει το κουβάρι της αδιανόητης φρίκης.

«Εξαιτίας της αδύναμης ροής οξυγόνου στα πνευμόνια της πέρασε ένα σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο» δήλωσε ο γιατρός της εντατικής του νοσοκομείου.
Περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στο φως σχετικά με τα επεισόδια στη Μαλάνγκ την 1η Οκτωβρίου, στα οποία τραυματίστηκαν ακόμα 575 άτομα στη μετά τη νίκη της Περσεμπάγια Σουραμπάγια έναντι της μεγάλου αντιπάλου της, Αρέμα, με 3-2. Τα video από το σύστημα παρακολούθησης του σταδίου φανερώνουν τον πόνο και την απελπισία όσων παγιδεύτηκαν στις κερκίδες, μετά τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

Μια συγκεκριμένη στιγμή έξω από τη Θύρα 13 του γηπέδου, όπου χάθηκαν πολλές ζωές, είναι δηλωτική του τρόμου που επικράτησε.

Ένας οπαδός που βρίσκεται στην εξωτερική μεριά προσπαθεί να τραβήξει και να σώσει ένα παγιδευμένο άτομο, αλλά δεν τα καταφέρνει. Το κράτημα τους χάνεται για λίγο και το χέρι αυτού που βρίσκεται μέσα στην κερκίδα δείχνει πανικόβλητο. Κουνιέται απεγνωσμένα πριν πέσει στο κενό. Το αν το άτομο αυτό επέζησε είναι άγνωστο.

 

Melihat saja sesak, apalagi saudara kita yg terlibat langsung di Kanjuruhan sana ~ Ade Armando pic.twitter.com/ctA42hN31M

Το video τραβήχτηκε πριν τα μπλε τούβλα στα δεξιά της εξόδου διαλυθούν. Είναι ακόμα άγνωστο το πως αυτό το άνοιγμα δημιουρήθηκε.

Η ανεξάρτητη Επιτροπή Πραγματογνωμόνων της Ινδονησιακής κυβέρνησης ερευνεί 32 διαφορετικές γωνίες κάμερας ώστε να ανακαλύψει περισσότερσα για το πώς συνέβη η καταστροφή, τι συνέβη σε κάθε θύρα, ποιες είσοδοι ήταν κλειστές ή παρεμποδισμένες και γιατί. Επίσης, πρόκειται να ερευνηθούν η αντίδραση των εργαζομένων και των εντολών που δόθηκαν.

«Ο σύλλογος αναγνωρίζει ορισμένες ως αδυναμίες ή λάθη» ένα μέλος της Επιτροπής λέει στο Athletic. Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της θα παρουσιαστούν στον Πρόεδρο της Ινδονησίας την Παρασκευή.

«Το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη για τα θύματα» λέει ένας φίλαθλος που βρέθηκε στο παιχνίδι. «Ούτε εγώ, ούτε όσοι ακόμη επέζησαν από εκείνο το βράδυ, επιζήσαμε στην πραγματικότητα, εξαιτίας του τράυματος που μας άφησε όλο αυτό. Είδαμε φίλους μας να σφάζονται, πολλούς ανθρώπους να πέφτουν, μητέρες και παιδιά να ουρλιάζουν»

Οι υπεύθυνοι των ασθενοφόρων του σταδίου δήλωσαν ότι η αστυνομία τούς απαγόρευσε την πρόσβαση στην περιοχή περίπου μέχρι τις 12:30 το βράδυ, δύο ώρες δηλαδή αφού έγιναν οι πρώτες αναφορές ότι υπήρχαν νεκροί ή ότι η ζωή πολλών ατόμων βρισκόταν σε κίνδυνο.

Έγινε χρήση δακρυγόνων, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στις κερκίδες, κάτι που προκάλεσε πανικό στους εγκλωβισμένους που πάσχιζαν να βγουν από τις θύρες, περίπου 20 λεπτά μετά τη λήξη του ματς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα