Futsal: Η «μετωπική» ΕΠΟ με ΓΓΑ αφήνει εκτός μορίων 150 αθλητές

Δημήτρης Τομαράς
Futsal: Η «μετωπική» ΕΠΟ με ΓΓΑ αφήνει εκτός μορίων 150 αθλητές

bet365

Με την ΕΠΟ και τη ΓΓΑ να είναι σε ανοιχτή... κόντρα, 150 αθλητές του Futsal κινδυνεύουν να μην πάρουν τα μόρια που κέρδισαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. 

Στα πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών σε όλα τα αθλήματα, τα μικρά παιδιά εκτός από την χαρά του αθλητισμού που είναι δεδομένη, αλλά και τη διάκριση, στοχεύουν και στο να πετύχουν τους στόχους παίρνοντας μόρια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Μόρια που ειδικά στο ποδόσφαιρο σάλας έχουν καταφέρει να πάρουν περίπου 150 αθλητές, αλλά κινδυνεύουν να τα χάσουν λόγω της ανοιχτής και διαρκούς κόντρας που υπάρχει ανάμεσα στην ΕΠΟ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Είναι σαν να έχουμε τις εμπλεκόμενες πλευρές να ρίχνει η μία το μπαλάκι στην άλλη και στη μέση να είναι τα παιδιά που βλέπουν τους κόπους της χρονιάς να πηγαίνουν στράφι, αλλά και οι γονείς που σε αυτές τις κατηγορίες έχουν «πονέσει οικονομικά» προκειμένου τα παιδιά τους να αγωνίζονται και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Το θέμα πλέον δεν είναι το ποιος φταίει και ποιος όχι, αλλά να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία και να δοθούν στους νεαρούς αθλητές ότι αξίζουν, από την στιγμή που δινόντουσαν και τα προηγούμενα χρόνια.

Σε απλά ελληνικά θα πρέπει η ΕΠΟ μέσα στην βδομάδα που μας έρχεται να στείλει την επικυρωμένη, αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της Σάλας και στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Η ΕΠΟ μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει αυτό και κατά άλλες πηγές δεν δέχεται να το πράξει. Η ΓΓΑ βέβαια δεν είναι αυτή που δίνει τα μόρια. Αυτό το κάνει το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο η ΓΓΑ κάνει τις ενέργειες περί εγγραφής των παιδιών στον κατάλογο των διακεκριμένων αθλητών.

Η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Futsal – 5Χ5με ανακοίνωσή της ανέφερε τα εξής: «Η ΠΕΠΣΣ θα τοποθετηθεί επισήμως για το ζήτημα της μοριοδότησης, όταν υπάρξει οριστική απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα και αναρτήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με το ζήτημα της μοριοδότησης για την φετινή χρονιά, η ΠΕΠΣΣ θέλει να τονίσει ότι θα τοποθετηθεί επισήμως και αναλυτικά αφού πρώτα υπάρξει οριστική απάντηση από την πλευρά του Υφυπουργείου αθλητισμού. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στην Ένωση και ούτε απόφαση του κυρίου Λευτέρη Αυγενάκη».

Από πηγές κοντά στη ΓΓΑ προκύπτει πως έπρεπε ήδη η ΕΠΟ να στείλει επικυρωμένη τη βαθμολογία για να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες εξελίξεις. Και όλα αυτά ενώ οι αθλητές και οι γονείς τους βλέπουν να χάνονται οι κόποι της περασμένης χρονιάς. Και θα χαθούν αν μέσα σε αυτή την βδομάδα δεν δοθεί λύση. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει εδώ και έναν μήνα. Από μεριάς ΕΠΟ δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια αντίδραση στο ζήτημα αυτό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα