Ο Σαββίδης αν και «6αρο-8άρι» έχει στη Σλοβακία επιδόσεις σέντερ φορ (vids)

Newsroom
Ο Σαββίδης αν και «6αρο-8άρι» έχει στη Σλοβακία επιδόσεις σέντερ φορ (vids)

bet365

Ο Κυριάκος Σαββίδης έχει ήδη βρει τέσσερις φορές δίχτυα με την Σπάρτακ Τρνάβα, ενώ σε όλη την προηγούμενη επαγγελματική του καριέρα μετρούσε οκτώ προσωπικά τέρματα.

Το «στίγμα» του στη Σλοβακία αφήνει τα τελευταία χρόνια ο Κυριάκος Σαββίδης, καθώς επέστρεψε εκεί το 2019 αρχικά για χάρη της Ζέμπλιν Μιχάλοβτσε και από το 2020 φορά τη φανέλα της Σπάρτακ Τρνάβα. Με την τελευταία μάλιστα κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο της χώρας και αποτελεί την «κολόνα» της μεσαίας της γραμμής.

Ο 27χρονος μας έχει συστηθεί από την εν Ελλάδι καριέρα του ως ένα κλασικό «6αρο-8άρι» και ανάλογη είναι η θέση που παίζει στο «Anton Malatinský Stadium», όπου αισίως έφτασε τις 86 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Η μεγάλη όμως φετινή διαφοροποίηση σε σχέση με παλαιότερα είναι πως...καταδεικνύει τις «εκτελεστικές» του αρετές.

Παρότι λοιπόν πρόκειται για κεντρικό χαφ με ένα «κλικ» περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα μετρά ήδη τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα σε μόλις 15 συμμετοχές του, ενώ παράλληλα το... κοντέρ του «γράφει» και μία ασίστ. Ετσι είναι «μέσα» στα πέντε από τα 27 τέρματα του club στη σεζόν, το οποίο παρεμπίπτοντος διεκδικεί τον τίτλο (βρίσκεται στη 2η θέση) και συνεχίζει στο Κύπελλο.

Σαββίδης στο Gazzetta: «Εχω ‘δεθεί’ με τη Σπαρτάκ Τρνάβα» (vids)

Υπό αυτές τις συνθήκες από τα μόλις οκτώ προσωπικά γκολ σε 174 προηγούμενες επαγγελματικές του συμμετοχές με ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Ζέμπλιν αλλά και Σπάρτακ Τρνάβα τις δύο πρώτες του εκεί χρονιές «τρέχει» φέτος σερί 4/15, επίδοση που... παραπέμπει σε επιθετικό κυρίως δε από τη στιγμή που για εκατοστά δεν έχει ήδη τα 6/15.

 

Τα δοκάρια του είπαν δύο φορές «όχι»

Βλέπετε τα αντίπαλα δοκάρια σταμάτησαν τις προσπάθειές του σε δύο περιπτώσεις, αρχικά κόντρα στην πρώην ομάδα του Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε (κεφαλιά) και ύστερα στο παιχνίδι με την Ντούκλα Μπίστριτσα (σουτ),ενώ και ορισμένες άλλες από τις 14 τελικές του που δεν κατέληξαν στα δίχτυα (18 συνολικά) ήταν «καθαρές» φάσεις. Οπως π.χ. μία «βολίδα» του με αντίπαλο την Τρέντσιν που απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ Κουκούτσκα.

Για την ιστορία ο 27χρονος διαμόρφωσε στο 84' το τελικό 2-2 με τη Ζίλινα', ήταν στο 82' ο σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης κόντρα στην Λιπτόβσκι,έβαλε στο 31' τις βάσεις για το 3-0 που η Σπάρτακ Τρνάβα κέρδισε την Ζλάτε Μοράβτσε και πρόσφατα έκανε στο 21' το 0-1 στο μετέπειτα τελικό 1-2 εκ νέου κόντρα στη Ζίλινα.

Ο Κυριάκος Σαββίδης φέτος στην Slovak Super Liga

Αγώνες: 15
Λεπτά: 1.307'
Γκολ: 4
Ασίστ: 1

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα