«Αντίο» στο ποδόσφαιρο με κόκκινη κάρτα

«Αντίο» στο ποδόσφαιρο με κόκκινη κάρτα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές που αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας τους.

Γιούργκεν Κόλερ: Ένας ποδοσφαιριστής που κατέκτησε τα πάντα σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Με τη Γερμανία στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής (1990) και πρωταθλητής Ευρώπης (1996), ενώ έκανε δικό του και το Champions League με την Ντόρτμουντ (1997). Ο Κόλερ κατέκτησε και το κύπελλο UEFA (1993) με τη Γιουβέντους, όμως έχασε την ευκαιρία να σηκώσει για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο το 2002. Τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του ήταν ο τελικός του κυπέλλου UEFA, όμως ο ίδιος στάθηκε μοιραίος για την Ντόρτμουντ. Αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για πέναλτι στον Τόμασον. Η Φέγενορντ όχι μόνο προηγήθηκε στο σκορ, αλλά κατέκτησε στη συνέχεια την κούπα, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Με τον 37χρονο – τότε - Κόλερ να λέει «αντίο» με το χειρότερο τρόπο.

koh

Ζινεντίν Ζιντάν: Ένας από τους μεγαλύτερους «αρτίστες», που έβγαλε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν αποχαιρέτισε τους αγωνιστικούς χώρους με κάποια τελευταία φαντεζί ενέργεια, αλλά με μία... κουτουλιά. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κουτουλιά κατάφερε να επισκιάσει ένα ολόκληρο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πριν το Μουντιάλ της Γερμανίας, το 2006, ο «Ζιζού» είχε αποκαλύψει πως θα κρεμάσει τα παπούτσια του μετά τη διοργάνωση. Ο ίδιος οδήγησε τη Γαλλία στον τελικό, όμως δεν είπε «αντίο» με την κούπα, αλλά με μία κόκκινη κάρτα. Στην παράταση του τελικού με την Ιταλία, ο Ζιντάν αποβλήθηκε, έπειτα από την περίφημη κουτουλιά στον Μάρκο Ματεράτσι (λέγεται ότι ο Ιταλός του έβρισε την οικογένεια). Ο διαιτητής του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να παίρνει την άγουσα για το αποδυτήρια και τους «τρικολόρ» να γνωρίζουν την ήττα στα πέναλτι.

ziz

Έντγκαρ Ντάβιντς: Το «πίτμπουλ» των ευρωπαϊκών γηπέδων αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2010, όμως δύο χρόνια μετά αποφάσισε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, σε ένα ρόλο-έκπληξη και σε μία ομάδα σχεδόν άγνωστη στον παγκόσμιο χάρτη. Έγινε παίκτης-προπονητής της αγγλικής Μπαρνέτ, η οποία τότε αγωνιζόταν στη League Two. Στην πρώτη του σεζόν, η ομάδα υποβιβάστηκε, όμως οι διοικούντες διατήρησαν την εμπιστοσύνη τους στον Ντάβιντς. Ο ίδιος ξεκίνησε... αγριεμένος στο πρωτάθλημα, καθώς στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές αποβλήθηκε τρεις φορές. Η τελευταία κόκκινη κάρτα αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Ολλανδό να αποφασίζει να αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους, κατηγορώντας τους διαιτητές «πως κυνηγούν την Μπαρνέτ», μέσω του ίδιου. Ο Ντάβιντς παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία, όμως μετά από λίγο καιρό παραιτήθηκε.

dav

Μαρκ Φαν Μπόμελ: Η Αϊντχόφεν ήταν η ομάδα στην οποία έκανε «όνομα» ο Ολλανδός χαφ, με αποτέλεσμα να ανοίξει τα φτερά του και να αγωνιστεί σε τρεις από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μίλαν ήταν κατά σειρά οι επόμενοι σταθμοί στην τεράστια καριέρα του, με τον ίδιο να αποφασίζει το 2012 να επιστρέψει στην πατρίδα του για ένα... last dance. Προορισμός του ήταν ξανά η PSV, με την οποία αγωνίστηκε για μία χρονιά. Το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ήταν απέναντι στην Τβέντε, με τον Φαν Μπόμελ να είναι βασικός και να φορά το περιβραχιόνιο της ομάδας του. Μόνο που δεν πρόλαβε να γνωρίσει την αποθέωση με ένα standing ovation, σε μια πιθανή αλλαγή, αφού τον πρόλαβε η κόκκινη κάρτα. Μέσα σε διάστημα 15 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολλανδός είδε δύο κίτρινες, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει... πρόωρα την καριέρα του.

bom

Ζεράρ Πικέ: Μετά από σχεδόν μια ζωή στην Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός αμυντικός ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την απόφασή του να αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους, σε ηλικία 35 ετών. Τελευταίο του παιχνίδι στο Καμπ Νου ήταν το περασμένο Σάββατο, όταν και γνώρισε την αποθέωση από τους συμπαίκτες του και από τον κόσμο των «μπλαουγκράνα», στην αναμέτρηση απέναντι στην Αλμερία. Στο συγκεκριμένο ματς, ο Πικέ αγωνίστηκε βασικός και ο Τσάβι τον έκανε αλλαγή λίγο πριν το τέλος, ώστε να γίνει ένα μεγαλοπρεπές standing ovation προς τιμήν του άλλοτε συμπαίκτη του. Στο αμέσως επόμενο ματς (τελευταίο στη La Liga πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ) ο Πικέ έμεινε στον πάγκο. Μόνο που δεν πρόλαβε καν να αγωνιστεί στην έδρα της Οσασούνα. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητή, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

piq

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα