Κριστιάνο Ρονάλντο: Ποιος είναι ο Ρικάρντο Ρετζούφε, ο νέος ατζέντης του που καρπώθηκε 30 εκατ. ευρώ από το deal με Αλ Νασρ!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ποιος είναι ο Ρικάρντο Ρετζούφε, ο νέος ατζέντης του που καρπώθηκε 30 εκατ. ευρώ από το deal με Αλ Νασρ!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ποιος είναι ο Ρικάρντο Ρετζούφε, ο νέος ατζέντης του που καρπώθηκε 30 εκατ. ευρώ από το deal με Αλ Νασρ!

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός από ήπειρο, άλλαξε και ατζέντη. Ο Ζόρζε Μέντες αποτελεί παρελθόν και ο νέος εκπρόσωπος του CR7 σύμφωνα με το «Athletic» είναι ο φίλος και προσωπικός του μάνατζερ, Ρικάρντο Ρετζούφε, με το deal της Αλ Νασρ να του αποφέρει 30 εκατομμύρια ευρώ!

Σε όλη τη διάρκεια της μυθικής καριέρας του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε σταθερά για συνοδοιπόρο τον Ζόρζε Μέντες. Ο Νο1 ατζέντης στον πλανήτη εκπροσωπούσε τον CR7 την τελευταία 20ετία, από τα χρόνια στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας μέχρι και τη μεγάλη επιστροφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και χρωστάει εν μέρει την απογείωσή του στον κορυφαίο πελάτη του.

Η σχέση τους, όμως, φάνηκε το τελευταίο διάστημα πως βρίσκεται σε κρίση. Οι άκαρπες προσπάθειες του Μέντες να του βρει ομάδα από το κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη ώθησαν τον 37χρονο σούπερ σταρ να δράσει ανεξάρτητα και να κυνηγήσει το ακριβότερο συμβόλαιο που έχει δοθεί ποτέ σε αθλητή, στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Νασρ. Κι όπως αποκαλύπτει το «Athletic», το τέλος της συνεργασίας τους είναι οριστικό, αφού ο Κριστιάνο έχει βρει ήδη τον διάδοχο του ιδρυτή του Gestifute, δίχως να χρειαστεί να ψάξει πολύ.

Ο λόγος για τον Ρικάρντο Ρετζούφε. Έναν φίλο του Ρονάλντο από τα παλιά, συγκεκριμένα από τα χρόνια που ο τελευταίος αγωνιζόταν με τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας και ο Ρετζούφε δούλευε στη Nike που ήταν χορηγός των Ιβήρων.

Ο 43χρονος, πλέον, Ρετζούφε, αποτελεί έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες και ανθρώπους του περιβάλλοντας του Κριστιάνο τα τελευταία χρόνια, όντας ο προσωπικός του μάνατζερ στον τομέα των διαφημιστικών deals από το 2018. Τομέας ο οποίος αποφέρει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των ετήσιων εσόδων του.

Δεν ήταν, ούτε είναι ατζέντης με την έννοια που χαρακτηρίζει τον Μέντες. Ωστόσο, στην πάροδο των ετών ως προσωπικός μάνατζερ του Κριστιάνο, επέδειξε ικανότητες και επαγγελματισμό που «κέρδισαν» τον CR7 και έδωσαν στον ίδιο τη δυνατότητα να διεισδύσει στον αθλητικό χώρο.

Η συμβολή του, έτσι, στο deal με την Αλ Νασρ κρίνεται ως καταλυτική, ενώ φέρεται να αποτέλεσε πρόσωπο-κλειδί και στις συζητήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με θέμα την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του «Athletic», ο Ρετζούφε προσπάθησε να λογικεύσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και να τον πείσει να μην προβεί σε τόσο «αιχμηρές» δηλώσεις κι αποκαλύψεις στην περιβόητη συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν.

Στελέχη της βιομηχανίας χαρακτηρίζουν τον Ρετζούφε ως έναν ικανότατο «παίκτη» που έχει χτίσει ήδη καλή φήμη, πριν καν συνάψει το πρώτο του επίσημο deal για λογαριασμό του Κριστιάνο. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Mirror Sport», το χρυσό deal με την Αλ Νασρ που ανακήρυξε σε απόλυτο «Μίδα» τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αποφέρει ως προμήθεια στον Ρετζούφε το ιλιγγιώδες ποσό των 29,5 εκατομμυρίων ευρώ! Όχι κι άσχημα για την πρώτη... υπογραφή.

Ο Ρετζούφε εκτός από το κλείσιμο του υπέρογκου deal που εξασφαλίζει στον Κριστιάνο 200 εκατ. ευρώ ετησίως (70 για το ποδοσφαιρικό κομμάτι, τα υπόλοιπα αφορούν τα δικαιώματα της εικόνας του, τις χορηγίες και τον ρόλο του ως πρεσβευτή για την υποψηφιότητα συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 από τη Σαουδική Αραβία μαζί με Ελλάδα και Αίγυπτο), ταξίδεψε κιόλας μαζί του στο Ριάντ με το ιδιωτικό τζετ του CR7. Ήταν μάλιστα εκείνος που ενημέρωνε τον κόσμο από τον προσωπικό του λογαριασμό στo Instagram καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης και που τράβηξε το βίντεο στο οποίο ο Κριστιάνο χαιρετά τους οπαδούς της Αλ Νασρ.

Κριστιάνο Ρονάλντο - Ρετζούφε: Η γνωριμία που έγινε φιλία και business

Ο κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερος του Ρονάλντο, Ρετζούφε, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον CR7 πολύ πριν το παρατσούκλι αυτό γίνει σήμα κατατεθέν του. Ήταν το 2001, όταν ο 21χρονος τότε, Ρετζούφε, έπιασε δουλειά στη Nike και ανέλαβε τις φωτογραφίσεις των εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας. Ήταν επίσης ο άνθρωπος που φρόντιζε να προμηθεύει τους παίκτες που ήθελαν παπούτσια Nike. Ο Κριστιάνο εκείνη την εποχή ήταν ακόμα teenager και αγωνιζόταν με την Κ-17, καθώς και με την ομάδα Νέων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Από τότε, οι δυο τους κράτησαν επαφές και προοδευτικά άρχισαν να χτίζουν φιλικούς δεσμούς που δεν άργησαν να μετουσιωθούν σε business. Ο Ρετζούφε ήταν ουσιαστιικά ο σύνδεσμος πίσω από την προσχώρηση του Κριστιάνο στην οικογένεια της Nike. Το 2016, ήταν διαπιστευμένο μέλος της αποστολής της εθνικής Πορτογαλίας στα γήπεδα του Euro και γιόρτασε από τον αγωνιστικό χώρο μαζί με τον Ρονάλντο την κατάκτηση του τροπαίου.

Η παρουσία του στο γήπεδο και τις αναμετρήσεις του Κριστιάνο γινόταν ολοένα και συχνότερη στα χρόνια της Ρεάλ Μαδρίτης και ο φωτογραφικός φακός τους είχε απαθανατίσει ουκ ολίγες φορές είτε στην εξέδρα, είτε στο χορτάρι μετά από έναν τελικό, όπως αυτός του Champions League το 2018 στο Κίεβο.

Η χρονιά αυτή είδε τον Ρετζούφε να αναλαμβάνει κι επίσημα τον ρόλο του προσωπικού manager του Κριστιάνο Ρονάλντο σε ό,τι αφορά τα διαφημιστικά του deal.

Ο 43χρονος νέος εκπρόσωπος του Κριστιάνο έδωσε, μάλιστα, το παρών στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ήταν και πάλι διαπιστευμένο μέλος, γεγονός που του παρείχε το δικαίωμα να βρίσκεται στο camp της εθνικής Πορτογαλίας. Η παρουσία του προκάλεσε ερωτηματικά σε κάποιους παίκτες όπως αναφέρει το «Athletic» καθώς δρούσε ήδη περισσότερο ως μάνατζερ του Ρονάλντο παρά ως απεσταλμένος της Nike.

Σε επίπεδο αξίας και διαχείρισης καταστάσεων, πάντως, ο Ρετζούφε σχολιάζεται άκρως θετικά από στελέχη των κορυφαίων κλαμπ. Οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ εξήραν τις διπλωματικές του αρετές και την αποδοτικότητά του, τη διάθεσή του να μιλήσει με όλους, από τον CEO, Ρίτσαρντ Άρνολντ ως τους εργαζόμενους στο γραφείο Τύπου.

Ο νυν αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Τζούλιαν Γουόρντ, έχοντας συνεργαστεί μαζί του από το 2008 ως το 2010 όταν διατέλεσε υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος στην εθνική Πορτογαλίας μιλά με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση, την οξυδέρκεια και τις δημόσιες σχέσεις του με πλήθος επαγγελματιών από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα