Θρίαμβος για την Άλκμααρ: Κατέκτησε το UEFA Youth League με 5άρα κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ (vid)

Θρίαμβος για την Άλκμααρ: Κατέκτησε το UEFA Youth League με 5άρα κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ (vid)

οσφπ

bet365

Η ομάδα νέων Άλκμααρ ήταν... τρομακτική απέναντι στην Χάιντουκ Σπλιτ, νίκησε με 5-0 και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το UEFA Youth League.

Τον πρώτο της τίτλο στο UEFA Youth League και μάλιστα με εμφατικό τρόπο κατέκτησε η Άλκμααρ καθώς θριάμβευσε στον μεγάλο τελικό της Γενεύης με 5-0 επί της Χάιντουκ Σπλιτ.

Ήταν ο τελικός των εκπλήξεων, καθώς οι δύο ομάδες βρέθηκαν για πρώτη φορά στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης και για την Χάιντουκ, ήταν η πρώτη παρουσία κλαμπ από την Κροατία. Ο ολλανδικός σύλλογος ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κάτι που καθρεφτίζεται στα στατιστικά του αγώνα (15-3 τελικές).

Αν και το πρώτο μέρος έδειχνε να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ, η Άλκμααρ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Βούσκοβιτς υπέπεσε σε παράβαση και ο Αντάι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, κάνοντας το 1-0 στο 45' για τους Ολλανδούς. Στο δεύτερο ημίχρονο, η αντίσταση των Κροάτων κράτησε μέχρι το 70', όπου έψαξαν την ισοφάριση αλλά εκεί εμφανίστηκε ο Πόκου.

Ο 18χρονος φορ νίκησε τον Μπούλγιαν και έκανε το 2-0 για την ομάδα, ξεκινώντας το... πάρτι των τελευταίων λεπτών. Ο ίδιος παίκτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 έξι λεπτά αργότερα για να ακολουθήσει ο Μέρντινκ με δύο τέρματα στο 79' και το 87' ώστε να ολοκληρώσει τον θρίαμβο της Άλκμααρ.

Έτσι ο ολλανδικός σύλλογος κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο UEFA Youth League και έγινε ο 7ος διαφορετικός νικητής στις τελευταίες εννιά σεζόν του τουρνουά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα