Καναδάς - Ιρλανδία 2-1: Πρώτη νίκη με ανατροπή και κορυφή στον όμιλο

Νίκος Κικίδης
Καναδάς

bet365

Την πρώτη του νίκη στο Μουντιάλ Γυναικών πανηγύρισε ο Καναδάς, ο οποίος επικράτησε 2-1 της Ιρλανδίας με ανατροπή για να πατήσει στην κορυφή του ομίλου και να αφήσει την αντίπαλό του εκτός διοργάνωσης.

Η ισοπαλία της πρεμιέρας απέναντι στη Νιγηρία αποτελεί παρελθόν για τον Καναδά, ο οποίος πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 απέναντι στην Ιρλανδία κι έκανε γερό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Μουντιάλ Γυναικών.

Η αρχή του αγώνα ωστόσο μόνο με θετικούς οιωνούς δεν ξεκίνησε για τους τυπικά γηπεδούχους, αφού μόλις στο 4΄η Ιρλανδία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον πιο απίθανο τρόπο.

Σκόρερ η Κέιτι ΜακΚέιμπ, η οποία κατάφερε να βρει δίχτυα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, όταν η μπάλα πήρε «τρελά» φάλτσα και κρέμασε την αντίπαλη γκολκίπερ για να καταλήξει στο βάθος της εστίας. Παρόλα αυτά ο Καναδάς κατάφερε να απαντήσει λίγο πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου με αυτογκόλ της Κόνολι, επαναφέροντας την ισορροπία σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα.

Με τον ψυχολογία πλέον με το μέρος του Καναδά, η Λεόν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ στο 54΄και να ρίξει στα σχοινιά τις Ιρλανδές που δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και μοιραία αποχαιρέτησαν από νωρίς τη διοργάνωση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα