ΗΠΑ - Ολλανδία 1-1: Στοπ στο νικηφόρο σερί της κατόχου οι Οράνιε (vid)

Σταμάτησαν τις ΗΠΑ οι Οράνιε

bet365

Σε μια άτυπη ρεβάνς του τελικού του 2019, η Ολλανδία έβαλε «φρένο» στις ΗΠΑ που έτρεχαν νικηφόρο σερί δέκα αγώνων (1-1) και ανέβαλε την υπόθεση πρόκριση και για τις δύο μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ήταν ο κακός μπελάς της για μια ολόκληρη δεκαετία. Ποτέ πριν σε επίσημη αναμέτρηση δεν είχε καταφέρει όχι απλά να τη νικήσει, αλλά απλά να τη σταματήσει. Φέτος, όμως, η Ολλανδία όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και δεν τις άφησε να γευτούν ένα ακόμα τρίποντο, παίρνοντας μια άτυπη και... μισή έστω ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του 2019, με τη μεταξύ τους ισοπαλία (1-1) να αφήνει προσωρινά ανοιχτά όλα τα σενάρια πρόκρισης στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ γυναικών.

Η Team USA ερχόταν με φόρα από την τριάρα επί του Βιετνάμ στην πρεμιέρα, όμως, οι Οράνιε αιφνιδίασαν στο ξεκίνημα και πήραν προβάδισμα πριν από τη συμπλήρωση 20 λεπτών, συγκεκριμένα στο 17' με ωραίο διαγώνιο σουτ της Ρόορντ. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ πήγαν στο ημίχρονο πίσω στο σκορ σε αγώνα Μουντιάλ μετά το 2011!

Οι Αμερικανές επιχείρησαν να απαντήσουν άμεσα με ξαφνικό σουτ της Ρόντμαν που εξουδετέρωσε η Φαν Ντάμσελαρ κι έκτοτε σταδιακά ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο, μετουσιώνοντάς τον και σε ισοφάριση χάρη στην καρφωτή κεφαλιά της Χόραν μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 62'. Πέντε λεπτά αργότερα, μάλιστα, η Μόργκαν βρήκε επίσης δίχτυα αλλά το 2-1 δεν μέτρησε ποτέ καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Ολλανδία πολιορκήθηκε ως το φινάλε αλλά δεν απειλήθηκε ξεκάθαρα κι έτσι το 1-1 σήμανε την πρώτη επίσημη παρτίδα που οι Οράνιε σώζουν απέναντι στις ΗΠΑ, η οποία τις φέρνει ισόβαθμες με 4 βαθμούς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα