Πορτογαλία - ΗΠΑ 0-0: Ένα δοκάρι μακριά από το απόλυτο σοκ, αλλά... πρόκριση για την κάτοχο (vid)

Ένα δοκάρι μακριά από το θαύμα η Πορτογαλία

bet365

Η Πορτογαλία «μπλόκαρε» την υπερασπιζόμενη πρωταθλήτρια κι άγγιξε το απόλυτο σοκ στο 90' με δοκάρι της Καπέτα, αλλά έστω κι έτσι οι ΗΠΑ σφράγισαν το εισιτήριο για τις «16» ως δεύτερες στον όμιλο.

Τόσο κοντά, αλλά τόσο μακριά. Αυτή η φράση συνοψίζει πλήρως το status της εθνικής Πορτογαλίας, η οποία φάνηκε να βρίσκει τη στιγμή της στις καθυστερήσεις για να διαπράξει τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ γυναικών, να αποκλείσει την υπερασπιζόμενη πρωταθλήτρια. Η μπάλα, όμως, δεν της έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι, σταματώντας έτσι και την αξιοπρεπή πορεία της στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση, αφήνοντας στις ΗΠΑ τη... λαχτάρα, αλλά και το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Η Team USA, ένα από τα φαβορί για το repeat, κάθε άλλο παρά έθελξε στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου κι επιβεβαίωσε τα δημιουργικά της προβλήματα απέναντι στη στιβαρή άμυνα των Quinas. Κάπως έτσι οι ευκαιρίες εμφανίζονταν με το σταγονόμετρο και η Πορτογαλία αν και δεν μπορούσε να φανεί απειλητική με τη σειρά της, πήγε στα αποδυτήρια με το ευνοϊκό 0-0.

Ana Capeta (Portugal) hits the post against USA (0-0) 90+1'
by u/cue-panic in soccer

Το ματς φαινόταν πως θα κριθεί στο γκολ κι αυτό από μόνο του έφτιαξε ένα σενάριο που δύσκολα θα πίστευε κανείς στην αρχή του τουρνουά. Κι αυτή που έφτασε μια ανάσα από τη νίκη ήταν εν τέλει η Πορτογαλία, με την Άνα Καπέτα που πέρασε στο ματς στο 89' να βγαίνει σε τετ-α-τετ στο 90+1΄ και να πλασάρει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού, προκαλώντας τρομερές αντιδράσεις στους δύο πάγκους. Απόγνωσης στις μεν, ανακούφισης στις δε Αμερικανίδες που έστω και με τόσο οριακό τρόπο πέρασαν στις «16», όπου θα αντιμετωπίσουν την 1η του 7ου ομίλου (φαβορί η Σουηδία).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα