Νότια Αφρική - Ιταλία 3-2: Παρθενική πρόκριση στις «16» με γκολ στο 90+2'! (vid)

Η Νότια Αφρική έστειλε την Ιταλία σπίτι της

bet365

Με ιστορική σκόρερ την Τεμπί Γκατλάνα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Νότια Αφρική πέτυχε πανηγυρική νίκη-πρόκριση επί της Ιταλίας (3-2), η οποία αποχαιρέτησε πρόωρα το φετινό Μουντιάλ γυναικών.

Φινάλε βγαλμένο από τα πιο θαρραλέα όνειρα. Η Νότια Αφρική, στη δεύτερη συμμετοχή της σε Μουντιάλ γυναικών, δίχως να μετράει νίκη ή έστω βαθμό πριν την έναρξη του τουρνουά στην Ωκεανία, βρίσκεται για πρώτη φορά στα νοκ-άουτ με το απόλυτο ενσταντανέ ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου: ένα νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις, το οποίο βρήκε η Τέμπι Γκατλάνα στο 90+2' κόντρα στην Ιταλία (3-2) και σφράγισε την ιστορική πρόκριση για τις Μπανιάνα Μπανιάνα, στέλνοντας πρόωρα σπίτι της τη Σκουάντρα Ατζούρα!

Με ήττα της Αργεντινής στο άλλο ματς (όπερ και συνέβη), η Ιταλία ήξερε πως μπορούσε να προκριθεί ακόμα και με ισοπαλία. Και το γκολ της Καρούζο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 11ο λεπτό φάνηκε να δείχνει τον δρόμο για τις Ατζούρι, που όμως «διέγραψαν» το προβάδισμα με αυτογκόλ τους στο 32' από την Όρσι.

Η Νότια Αφρική είχε αποδείξει ότι ήταν σκληρό καρύδι και μια επικίνδυνη επιθετικά ομάδα απέναντι σε Σουηδία κι Αργεντινή, και το πιστοποίησε και στο δεύτερο μέρος. Στο 67' η Γκατλάνα σέρβιρε και η Μαγκάια πέτυχε την ανατροπή για τις τυπικά γηπεδούχους, αλλά έξι λεπτά αργότερα η Καρούζο έδωσε ξανά ανάσα στην Ιταλία με το δεύτερο προσωπικό της γκολ για το 2-2.

Ωστόσο, οι Αφρικανές είπαν την τελευταία λέξη. Στο 90+2', οι ρόλοι αντιστράφηκαν και η Μαγκάια «έσπασε» την μπάλα στην Γκατλάνα, η οποία πλάσαρε εύστοχα την Ντουράντε και προκάλεσε τους τρελούς πανηγυρισμούς όλου του πάγκου αλλά και των συμπατριωτών της στις εξέδρες.

Η Νότια Αφρική θα αντιμετωπίσει, λοιπόν, την Ολλανδία στους «16», ως δεύτερη στον έβδομο όμιλο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα