Αλ Αχλί μεταγραφές: O 21χρονος Βέιγκα είχε όλη την Ευρώπη στα πόδια του, αλλά επέλεξε Αραβία

Ο Βέιγκα προτίμησε Σαουδική Αραβία από Ευρώπη

bet365

Η μεταγραφή του στη Νάπολι αντί 36 εκατ. ευρώ θεωρείτο «κλεισμένη». Νωρίτερα, βρισκόταν στα ραντάρ του Big-6 της Premier League, όπως και της Μπαρτσελόνα. Ο Γκάμπρι Βέιγκα, όμως, το λαμπρό wonderkid της Θέλτα, επέλεξε στα 21 του τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Αχλί.

Ξεκίνησε ως συλλογή βετεράνων αστέρων. Με διάσημους παίκτες άνω των 30 που είχαν ήδη τρέξει χιλιάδες χιλιόμετρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα και την καριέρα τους, οι οποίοι θέλησαν να εξασφαλίσουν το ακριβότερο συμβόλαιο της καριέρας τους. Η μεταγραφική «απειλή» της Σαουδικής Αραβίας, όμως, αρχίζει και επεκτείνεται στον κόσμο των wonderkids, των ανερχόμενων σταρ που θεωρητικά ήταν έτοιμοι για το step-up στο κορυφαίο επίπεδο της Γηραιάς Ηπείρου.

Το πρώτο χτύπημα; Ο Γκάμπρι Βέιγκα. Ο Ισπανός μέσος της Θέλτα για τον οποίο έκαναν ουρά τον τελευταίο χρόνο τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, αψήφησε την προοπτική της Premier League, της Νάπολι ή της Μπαρτσελόνα και μετακομίζει στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Αχλί!

Ο μέχρι πρότινος «κλεισμένος» από τους Παρτενοπέι χαφ (deal αξίας 36 εκατ. ευρώ), έκανε την ανατροπή και σύμφωνα με τους Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο και Φαμπρίτσιο Ρομάνο επέλεξε τον σαουδαραβικό σύλλογο, μετά και το μεθοδικό πρέσινγκ του που είχε ως αιχμή του δόρατος τον... προπονητή-wonderkid, Μάρτιν Γιάισλε, ο οποίος άφησε τον πάγκο της Ζάλτσμπουργκ νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι για να αναλάβει την Αλ Αχλί στα 35 του χρόνια.

Αυτό θα είναι, λοιπόν, το όγδοο σημαντικό deal του εν λόγω κλαμπ με παίκτες από την Ευρώπη, μετά τους Μεντί, Ντεμιράλ, Ιμπάνες, Κεσί, Σεν Μαξιμέν, Μαχρέζ, Φιρμίνο. Ίσως το πιο συμβολικό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα