Λευκή κάρτα: Η καινοτομία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου που δεν τιμωρεί αλλά... επιβραβεύει (vid)

white_card

bet365

Την... πρώτη λευκή κάρτα στην ιστορία του ποδοσφαίρου ανδρών αντίκρισε ποδοσφαιριστής της πέμπτης κατηγορίας στην Πορτογαλία, τη χώρα που εισήγαγε αυτόν τον νέο και ιδιαίτερο κανονισμό.

Γράφει ιστορία η Πορτογαλία με έναν πρωτάκουστο κανονισμό! Οι κίτρινες και οι κόκκινες κάρτες βγαίνουν από τα τσεπάκια των διαιτητών κατά κανόνα για να τιμωρήσουν, ωστόσο οι Ίβηρες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια δική τους καινοτομία. Στη... λευκή κάρτα, συνώνυμη της αναγνώρισης και της επιβράβευσης.

Κι αυτή, σε επίπεδο ανδρών, βγήκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι της Ουνιάο ντε Μοντεμόρ με τη Αλσατσοβένσε για την πέμπτη τη τάξει κατηγορία. Ο Κάρλος της πρώτης βρήκε την μπάλα μπροστά μέσα στην περιοχή και είχε την ευκαιρία να σκοράρει από θέση τετ α τετ. Ο αντίπαλός του ωστόσο που έχασε την κατοχή της επειδή τραυματίστηκε έπεσε στο έδαφος κι εκείνος επέλεξε να μην εκτελέσει αλλά να βγάλει την μπάλα πλάγιο. Στη συνέχεια μάλιστα, τον βοήθησε να βγει και από το γήπεδο.

Και για αυτό είδε τη λευκή κάρτα, η οποία έχει να κάνει με την επιβράβευση του fair play και για αυτό βγαίνει από τους διαιτητές, για την ενθάρρυνση της ευγενούς άμιλλας.

Υπενθυμίζουμε πως η πρώτη εμφάνιση της λευκής κάρτας γενικότερα έγινε την περασμένη σεζόν στο Σπόρτινγκ - Μπενφίκα των γυναικών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα