Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Χάαλαντ, Μπενζεμά και Μαρσέλο δίνουν λάμψη στη διοργάνωση

Νίκος Κικίδης
Ασταμάτητος ο Χάαλαντ βαδίζει για all-time ρεκόρ της Premier League από τον Μάρτιο

bet365

Από την μηχανή των γκολ «Έρλινγκ Χάαλαντ», μέχρι τους.. κατακτητές, Μπενζεμά και Μαρσέλο, το Gazzetta παρουσιάζει πέντε αστέρες που θα θαυμάσουμε στο Μουντιάλ Συλλόγων.

Το Μουντιάλ Συλλόγων ξεκινά! (Δείτε αποκλειστικά σε ζωντανή μετάδοση με ελληνική περιγραφή τα ματς μέσω του Gazzetta, με τη χορηγία της Novibet)!

Επτά ομάδες παίρνουν θέσεις μάχης με στόχο το πολυπόθητο τρόπαιο και κάθε διεκδικητής στήνει τα πιόνια στη δική του σκακιέρα. Μάντσεστερ Σίτι, Αλ Ιτιχάντ και Φλουμινένσε ωστόσο ίσως έχουν έναν λόγο παραπάνω ενόψει της πρώτης σέντρας του τουρνουά, μιας και τα δικά τους αστέρια λάμπουν λίγο (έως πολύ) περισσότερο!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων έρχεται ζωντανά και αποκλειστικά στο Gazzetta!

Οι Citizens θα ταξιδέψουν λαβωμένοι στη Σαουδική Αραβία μετά τα απογοητευτικά τελευταία αποτελέσματα, αλλά την ίδια στιγμή πιο διψασμένοι από ποτέ για τη διεκδίκηση ενός τροπαίου που λείπει από το πλούσιο παλμαρέ τους. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ κάνει αγώνα δρόμου και αναμένεται να είναι έτοιμος για τη μεγάλη μάχη, αποτελώντας το μεγάλο όνομα που θα κοσμήσει τα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας.

Παρόλα αυτά, δεν είναι ο μοναδικός! Από τον πολύπειρο Μπενζεμά μέχρι τον «πύργο» Ρόδρι, το Gazzetta - εξαιρώντας τον αμφίβολο Κέβιν Ντε Μπρόινε - καταπιάνεται με τους πέντε μεγάλους αστέρες που θα δώσουν το παρών στο Μουντιάλ Συλλόγων, το οποίο υπόσχεται μάχες μεταξύ γιγάντων.

Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι)

Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι)

Καρίμ Μπενζεμά (Αλ Ιτιχάντ)

Καρίμ Μπενζεμά (Αλ Ιτιχάντ)

Ρόδρι (Μάντσεστερ Σίτι)

Ρόδρι (Μάντσεστερ Σίτι)

Ενγκολό Καντέ (Αλ Ιτιχάντ)

Ενγκολό Καντέ (Αλ Ιτιχάντ)

Μαρσέλο (Φλουμινένσε)

Μαρσέλο (Φλουμινένσε)

Ένας τραυματισμός στο πόδι τον άφησε εκτός αποστολής για τον αγώνα απέναντι στη Λούτον, όμως στην Αγγλία είναι βέβαιοι πως ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα είναι έτοιμος για να δώσει κανονικά το παρών στη διοργάνωση. Ο Νορβηγός δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις... «Φονιάς» στην αιχμή του δόρατος της Μάντσεστερ Σίτι, αποτελεί το μεγάλο αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και τη μεγάλη ατραξιόν στα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας. Μόνο και μόνο η παρουσία του στην κορυφή των Πολιτών υπόσχεται πολλά γκολ για το σύνολο του Γκουαρδιόλα, με τον Νορβηγό να συνεχίζεται απτόητος και τη φετινή σεζόν με ασύλληπτα νούμερα μετρώντας 19 γκολ και πέντε ασίστ σε 22 αναμετρήσεις.

Ο Χάαλαντ μπορεί να έχει τα νιάτα, όμως ο Μπενζεμά έχει την ιστορία. Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης αποχώρησε το καλοκαίρι από την ισπανική πρωτεύουσα έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με τη φανέλα της Αλ Ιτιχάντ. Ο Δεκέμβριος του 2023 θα τον βρει να δίνει ξανά το παρών σε Μουντιάλ Συλλόγων, αλλά αυτή τη φορά ως μέλος των Σαουδαράβων και δεδομένα ως το μεγάλο τους αστέρι. Με δέκα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 16 συμμετοχές, ο 35χρονος επιθετικός δεν σταματά να βρίσκει δίχτυα με τη φανέλα της Αλ Ιτιχάντ και δεδομένα πρόκειται για τη μεγάλη της ελπίδα για τη κατάκτηση της διοργάνωσης.

Κάθε φορά που απουσιάζει από την ενδεκάδα, η Μάντσεστερ Σίτι καταρρέει. Ο Ρόδρι μπορεί να μην αποτελεί το πιο φανταχτερό όνομα στο ρόστερ των Citizens, όμως δεδομένα πρόκειται για έναν από τους κεντρικούς πυλώνες που στηρίζουν το οικοδόμημα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Η ήττα από την Άστον Βίλα και ειδικότερα η απογοητευτική εμφάνιση της Σίτι ξεγύμνωσε για ακόμα μια φορά τα προβλήματά της χωρίς τον Ισπανό στην αποστολή, ο οποίος ωστόσο στο Μουντιάλ Συλλόγων θα είναι εκεί προκειμένου να της προσδώσει την απαραίτητη ισορροπία. Ηγετικός στο μάτι, ψύχραιμος στη μπάλα και σκληρός όταν είναι ώρα να τη διεκδικήσει, πρόκειται για την ολοκληρωμένη εκδοχή του σύγχρονου αμυντικού χαφ.

Ο Ρόδρι πάντως θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη σε μια ενδεχόμενη αναμέτρηση απέναντι στην Αλ Ιτιχάντ για να πάρει τον έλεγχο του κέντρου. Απέναντί του άλλωστε ενδεχομένως να συναντήσει έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς χαφ της τελευταίας δεκαετίας! Ο λόγος φυσικά για τον Ενγκολό Καντέ, τον χαμογελαστό τύπο με τα ασταμάτητα τρεξίματα κι όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έχουν μετατρέψει σε ελβετικό σουγιά. Στα 32 του πλέον μπορεί να μην έχει τα ίδια αποθέματα ενέργειας με το παρελθόν, όμως η υποτίμηση θα είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να διαπράξει ο αντίπαλός του.

Μπορεί να μην έχει πλέον τη λάμψη του παρελθόντος, αλλά ο Μαρσέλο δεν γίνεται να μην λείπει από τη λίστα των αστέρων. Πόσω δεν μάλλον από τη στιγμή που θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία ως πρωταθλητής της Νοτίου Αμερικής, έχοντας κατακτήσει το πρώτο Copa Libertadores της καριέρας του με τη φανέλα της Φλουμινένσε. Δεδομένα η ομάδα της Βραζιλίας δεν είναι το φαβορί όταν στη διοργάνωση υπάρχει το όνομα... Μάντσεστερ Σίτι, όμως η εμπειρία του άλλοτε αστέρα των Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακού στην Ευρώπη μπορεί να τη βοηθήσει να πορευθεί ψηλά στη διοργάνωση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image