Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς - Μάντσεστερ Σίτι 0-3: «Σβηστά» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Νίκος Κικίδης
Μάντσεστερ Σίτι

bet365

Δίχως να ανεβάσει στο τέρμα τα γκάζια η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς με 3-0 κι έκλεισε μια θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κόντρα στη Φλουμινένσε.

Χρειαζόταν οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα για να γυρίσει τον διακόπτη και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων εμφανίστηκε σαν την ιδανική ευκαιρία για να το καταφέρει. Δίχως να χρειαστεί να ανεβάσει στο φουλ τις μηχανές, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την υποχρέωση απέναντι στην πρωταθλήτρια Ασίας, Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς και με το 3-0 έκλεισε μια θέση στον πρώτο της τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κόντρα στην Φλουμινένσε του Μαρσέλο, ματς το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε με ελληνική περιγραφή από το Gazzetta.

Αφού ξεπέρασαν ένα υπνωτισμένο πρώτο σαραντάλεπτο με συντριπτική κατοχή αλλά λιγοστές κλασικές ευκαιρίες, οι Citizens τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τη βοήθεια της... τύχης. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο θετικός Νούνιες έκανε το γύρισμα στην περιοχή και άθελά του ο Χοϊμπράτεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ξεκλειδώνοντας τη νίκη των Άγγλων.

Στο 52΄κι έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Γουόκερ στην πλάτη της άμυνας ο Κόβασιτς εκτέλεσε στο τετ-α-τετ για να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα με το πρώτο του γκολ ως παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Μπερνάρντο Σίβα να συνεισφέρει στο πάρτι, ο οποίος έπειτα από ασταθή επέμβαση του τερματοφύλακα εκτέλεσε στην κλειστή γωνία και με τη βοήθεια της κόντρας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 81΄ο Έντερσον απέτρεψε το γκολ της τιμής για τους Ιάπωνες και σφράγισε για μια ιδανική εμφάνιση και σκορ για τους Πολίτες που θα αντιμετωπίσουν τη Φλουμινένσε στον παρθενικό τους τελικό σε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (77΄Γκόμες), Ακάντζι (64΄Γκβάρντιολ), Ακέ, Ρόδρι (77΄Φίλιπς), Κόβασιτς, Μπερνάρντο Σίλβα (64΄Μπομπ), Νούνιες, Γκρίλις, Φόντεν (64΄Άλβαρες)

Προημιτελικά

Λεόν - Ουράβα 0-1
Αλ Αχλί - Αλ Ιτιχάντ 3-1

Ημιτελικά

Φλουμινένσε - Αλ Αχλί 2-0
Ουράβα - Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Μικρός τελικός

Αλ Αχλί - Ουράβα, Prince Abdulahh Al-Faisal (22/12, 16:30)

Τελικός

Φλουμινένσε - Μάντσεστερ Σίτι, King Abdullah Sports City (22/12, 20:00)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Τελευταία Νέα