Championship: Ρατσιστική επίθεση με χειρονομίες και βρισιές στον Κέισι Πάλμερ της Κόβεντρι! (vid)

Championship: Ρατσιστική επίθεση με χειρονομίες και βρισιές στον Κέισι Πάλμερ της Κόβεντρι! (vid)

kasey_palmer_racism
Από τις ντροπιαστικές, ρατσιστικές χειρονομίες ορισμένων ανεγκέφαλων οπαδών της Σέφιλντ Γουένσντεϊ προς τον Κέισι Πάλμερ της Κόβεντρι στιγματίστηκε η αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Λίγη ώρα πριν τα ντροπιαστικά γεγονότα του «Φριούλι» και τη ρατσιστική επίθεση των οπαδών της Ουντινέζε στον Μάικ Μενιάν της Μίλαν, ακόμα ένας μαύρος ποδοσφαιριστής χρειάστηκε να γίνει στόχος του μίσους. Ο λόγος για τον Κέισι Πάλμερ της Κόβεντρι, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ έπεσε κι αυτός θύμα ρατσιστικής επίθεσης και μάλιστα ακόμα πιο ακραίας!

Ο μεσοεπιθετικός των Σίνγκερς εν ώρα αγώνα διέκρινε ορισμένους ανεγκέφαλους οπαδούς της Γουένστντεϊ να κάνουν παριστάνουν υποτιμητικά τις μαϊμούδες και να τον βρίζουν με ρατσιστικά επίθετα. Ο Πάλμερ σταμάτησε να παίζει και ενημέρωσε τον διαιτητή για όσα είδε, με το ματς πάντως να συνεχίζεται κανονικά και την ομάδα του εν τέλει να παίρνει τη νίκη 2-1.

Οι δύο σύλλογοι καταδίκασαν το γεγονός, ενώ και ο ίδιος ποδοσφαιριστής έστειλε το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού μέσω social media.

«Είμαι απογοητευμένος που χρειάζεται να γράψω κάτι τέτοιο. Ο ρατσισμός είναι ντροπή... Δεν έχει χώρο στον κόσμο και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Είμαι μαύρος και περήφανος και μεγαλώνω τα τρία μου παιδιά με τις ίδιες αξίες. Θα είμαι ειλικρινής, έχω την αίσθηση πως τα πράγματα δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουμε.

Μερικοί οπαδοί που παριστάνουν τις μαϊμούδες δεν ορίζουν μια ολόκληρη οπαδική βάση. Εκτιμώ όλη την αγάπη και στήριξη που έχω λάβει», έγραψε ο Πάλμερ.

 

Τελευταία Νέα