Χρήστος Αλεξίου στο Gazzetta: «Υπέροχο συναίσθημα να παίζεις στο "Γ. Καραϊσκάκης"»

Νότης Χάλαρης
ελλαδα

bet365

Ζει το όνειρο του στην Ιταλία με τη φανέλα της Ίντερ. Ο Χρήστος Αλεξίου είδε τον Ολυμπιακό να αφήνει εκτός UEFA Youth League εκείνον και την ομάδα του αλλά μοιράστηκε στο Gazzetta τα συναισθήματά του από το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και τη γνώμη του για τον Νίκο Μπότη.

«Η πίστη που είχαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Παρότι μείναμε και με δέκα παίκτες, δεν σταματήσαμε να το πιστεύουμε και ενωμένοι καταφέραμε να προκριθούμε». Αυτή ήταν η απάντηση του Μπάμπη Κωστούλα στο Gazzetta στην ερώτηση για το ποιο ήταν το... κλειδί της πρόκρισης στους «16» του UEFA Youth League.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία μεγάλη επιτυχία σε επίπεδο Νέων καθώς άφησε εκτός συνέχειας την Ίντερ που ήταν ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου καθώς επικράτησε στα πέναλτι με 6-5, αφού το ματς έληξε με 0-0 στην κανονική διάρκεια.

Οι «νερατζούρι» ήταν το τρίτο... θύμα των Πειραιωτών μετά τις Λέτσε και Καμπάλα στον θεσμό και μέλος της ήταν ο Έλληνας στόπερ, Χρήστος Αλεξίου. Ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται από το 2021 στο ιταλικό κλαμπ μετά τη μεταγραφή του από τον Ατρόμητο και έπαιξε ως αλλαγή κόντρα στους «ερυθρολεύκους».

Ο ίδιος μίλησε μετά το παιχνίδι στο Gazzetta και μοιράστηκε τα συναισθήματά του από αυτή την εμπειρία, το πού κρίθηκε το ματς αλλά και τις δικές του ευχές προς τον Νίκο Μπότη που αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες από τον Ολυμπιακό.

- Αρχικά, πώς ήταν το συναίσθημα να παίζεις σε αυτό το γήπεδο;

«Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα να παίξω στο "Γ. Καραϊσκάκης", δεν το περίμενα ούτε εγώ αν θα κληρωθούμε με τον Ολυμπιακό και αν θα παίζαμε σε αυτό το γήπεδο. Όλοι θέλουν να ζήσουν αυτό το συναίσθημα και ήταν μία πάρα πολύ καλή εμπειρία».

- Όταν έγινε η κλήρωση και είδες ότι ο αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός, τι είπες στους συμπαίκτες σου;

«Τους εξήγησα ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα, δεμένη ομάδα. Θέλουν να πάνε για την πρόκριση όπως και εμείς. Έπαιξαν με πάθος όπως και εμείς αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κατάφερε να νικήσει ο ένας και αυτός ήταν ο Ολυμπιακός».

- Που κρίθηκε το ματς;

«Κρίθηκε στις λεπτομέρειες πιστεύω γιατί είχαμε και εμείς ευκαιρίες να σκοράρουμε όπως και ο Ολυμπιακός. Έμειναν και με δέκα παίκτες και σε εκείνο το διάστημα δεν μπορέσαμε να βρούμε τον δρόμο προς τα δίχτυα ή να κάναμε κάποιες φάσεις παραπάνω. Φτάσαμε στα πέναλτι όπου όλα μπορούν να συμβούν και έτσι πήρε την πρόκριση ο Ολυμπιακός».

ελλάδα

- Πώς είναι η ζωή στην Ιταλία και στην Ίντερ;

«Είναι υπέροχα. Έχω προσαρμοστεί και έχω συνηθίσει εκεί, είναι η τρίτη μου χρονιά εκεί και πλέον μιλάω και ιταλικά. Όλα τα παιδιά θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία και να παίξουν σε μία ομάδα όπως είναι η Ίντερ, σε ένα τοπ επίπεδο και συνεχίζουμε».

- Ποιοι είναι οι στόχοι σας για φέτος;

«Ο στόχος είναι το πρωτάθλημα, πιστεύουμε σε εμάς και ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά, είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία και θα παίξουμε όσα παιχνίδια μας έχουν μείνει, να τα νικήσουμε και να φτάσουμε στο πρωτάθλημα».

- Λίγα λόγια και για τον Νίκο Μπότη που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό πριν λίγες μέρες...

«Αρχικά είναι ένας πολύ καλός μου φίλος και παίκτης. Στην Ίντερ με είχε βοηθήσει στην αρχή, μιλούσαμε πάρα πολύ. Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, εδώ στον Ολυμπιακό θα τα πάει πολύ καλά, σίγουρα θα καταφέρει να παίξει και όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα καταλάβουν ότι είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και δεν έχουν να φοβούνται σε κάτι»

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα