Ο Χρήστος Τζόλης παραδίδει μαθήματα... comeback!

Ο Χρήστος Τζόλης παραδίδει μαθήματα... comeback!

Ο Χρήστος Τζόλης παραδίδει μαθήματα... comeback!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει στο Gazzetta για τον Χρήστο Τζόλη που με την φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ εξηγεί τι σημαίνει... comeback.

Δεν είναι καθόλου εύκολο όταν πέσεις, να σηκωθείς. Πρέπει να έχεις ψυχικά αποθέματα, να μην φοβηθείς να κάνεις βήματα προς τα πίσω. Άλλωστε, είναι πολλές οι φορές που για να κάνεις ένα βήμα προς τα εμπρός, πρέπει πρώτα να κάνεις προς τα πίσω. Ο Χρήστος Τζόλης το έμαθε καλά αυτό.

Όταν τον Αύγουστο του 2021 έμπαινε στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει για την Αγγλία προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στη Νόριτς, είχε πολλά όνειρα. Όπως θα είχε κάθε παιδί που σε αυτήν την ηλικία ετοιμαζόταν να ενταχθεί σε μία ομάδα που συμμετείχε στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Τα φώτα κάθε ποδοσφαιρόφιλου ανά τον κόσμο, είναι στραμμένα στον λαμπερό κόσμο της Premier League και ο Χρήστος Τζόλης θα γινόταν μέρος αυτού του παραμυθιού.

Η λάθος απόφαση και η «παραδοχή ήττας»

Πριν γίνουν όλα αυτά, είχε φροντίσει να κάνει το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας να παραμιλάει με τα κατορθώματά του. Δεν ήταν σαν τα άλλα παιδιά, ξεχώριζε. Τα 16 γκολ και οι 10 ασίστ σε 46 εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ την περίοδο 2020/21 αποτύπωναν σε αριθμούς τις εξαιρετικές του εμφανίσεις που ανάγκασαν ουκ ολίγους scouters να βάλουν το όνομά του ψηλά στη λίστα τους. Τελικώς, η Νόριτς ήταν αυτή που προσέφερε το ποσό που ικανοποίησε τον ΠΑΟΚ, προκειμένου οι άνθρωποι του Δικεφάλου του Βορρά να δώσουν την συγκατάθεσή τους και ο Τζόλης να γίνει κάτοικος Αγγλίας.

tzolis

Δυστυχώς, η ιστορία έδειξε πως αυτή η μεταγραφή ήταν μία λάθος κίνηση. Δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο να επιβιώσεις ποδοσφαιρικά σε μία ομάδα που παλεύει για να σωθεί στην Premier League. Τα 17 ματς και τα κάτι παραπάνω από 500 αγωνιστικά λεπτά με την πρώτη ομάδα των «καναρινιών» στην πρώτη σεζόν του Τζόλη στην Αγγλία μπορεί να μην ήταν τόσο λίγα, όμως, κάθε άλλο παρά αποτέλεσαν βήμα προς τα εμπρός. Ακολούθησε ένας δανεισμός στην Τβέντε τον οποίο ο νεαρός άσος θα ήθελε να ξεχάσει το συντομότερο δυνατό και η επιστροφή του στην Νόριτς δεν ήταν δεδομένα αυτή που προσδοκούσε.

Το περασμένο καλοκαίρι οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί δεδομένα δεν ήταν υπέρ του. Πολλοί μίλησαν για ένα ταλέντο που σιγά – σιγά χάνεται. Η μεταγραφή του στην Φορτούνα Ντίσελντορφ έμοιαζε στα μάτια κάποιων με «παραδοχή ήττας». Όχι, όμως, για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Εκείνος πήγε με έναν και μόνο στόχο, να κάνει το μεγάλο comeback και να αποδείξει πως τίποτα για εκείνον δεν έχει τελειώσει. Αν τα κατάφερε; Έχοντας φτάσει λίγο μετά τα μισά της σεζόν, η απάντηση έχει δοθεί. Και έχει δοθεί πολύ δυνατά και πειστικά. Ο Χρήστος Τζόλης είναι και πάλι εδώ.

Το καλό κλίμα και η εμπιστοσύνη του προπονητή

Με 15 γκολ και 5 ασίστ σε 24 συνολικά εμφανίσεις στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας κρατάει ζωντανή την ομάδα του στην μάχη της ανόδου. Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την πορεία έχει παίξει τόσο το πολύ καλό κλίμα που συνάντησε στην ομάδα, όσο και ακόμα περισσότερο η εμπιστοσύνη που του έδειξε από την αρχή ο προπονητής του. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Ντάνιελ Τιούνε δήλωσε πως θα ήθελε ο παίκτης να παραμείνει στο Ντίσελντορφ και μετά το καλοκαίρι όταν και ολοκληρώνεται ο δανεισμός του. Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε πως την έχει πάρει από το χέρι και κάνει τα πάντα προκειμένου να καταφέρει η Φορτούνα να επιστρέψει στα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Το εάν θα τα καταφέρει τελικώς ή όχι, δεν είμαστε ακόμα σε θέση να το γνωρίζουμε. Είμαστε, όμως, σε θέση να γνωρίζουμε πως ο Τζόλης έβαλε το κεφάλι κάτω, πάλεψε σκληρά και επέστρεψε ακόμα πιο δυνατός. Και αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα εξαιρετικό νέο για την Εθνική μας ομάδα. Ο Γκουστάβο Πογέτ θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του κάθε Σαββατοκύριακο παρακολουθώντας τα κατορθώματα του άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ. Δεν είναι, άλλωστε, πολλοί οι Έλληνες ποδοσφαιριστές με τις αρετές του άσου της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Και ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα παιδί που έπεσε από πολύ μικρός στα βαθιά της Εθνικής Ανδρών. Έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί και να αποτελέσει μία αξιόπιστη επιλογή. Τώρα, πλέον, έχει κιόλας ωριμάσει. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ουδείς. Από μόνη της η διαδικασίας του να επιστρέψεις όταν πολλοί σε έχουν ξεγραμμένο, είναι πολύ δύσκολη. Μα και πολύ διδακτική.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.