Αρης - ΑΕΚ 3-3: Ο Μορόν... γκρέμισε από την κορυφή την ΑΕΚ στο 97'!

bet365

Το εύστοχο πέναλτι του Μορόν στο 97' ... έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή, έστειλε εκεί τον ΠΑΟΚ και «σφράγισε» την ματσάρα του «Κλεάνθης Βικελίδης» με το χορταστικό 3-3!

Ο Λορέν Μορόν είχε την τελευταία λέξη και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-3 μεταξύ Άρη και ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» ρίχνοντας την «Ένωση» από την κορυφή και σ’ ένα παιχνίδι με τρεις ανατροπές.

Απίστευτη εξέλιξη είχε ο αγώνας στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς η ΑΕΚ προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ, ο Άρης… το γύρισε με τέρματα των Φετφατζίδη, Σαβέριο για να ακολουθήσει η αντίδραση της ΑΕΚ με Βίντα και Πόνσε. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα δραπέτευε με το 2-3, ήρθε η φάση του 95ου λεπτού με την «γκάφα» του Βίντα και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Λορέν Μορόν.

Άρης - ΑΕΚ: Έτσι έπαιξαν…

Ο Άκης Μάντζιος επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις περί επιστροφής παικτών στην 11αδα είτε για να αποφευχθεί η επιβάρυνση αυτών που υπολογίζονται για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό είτε για να βοηθηθούν να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό. Γι’ αυτό ο Φαμπιάνο πήρε ρόλο βασικού στόπερ δίπλα στον Μπράμπετς ενώ αποφασίστηκε η «επιστράτευση» του Φατόρε στη δεξιά πλευρά της άμυνας για να πάρει ανάσες ο Οντουμπάτζο. Στο 4-2-3-1 του Μάντζιου, Βερστράτε και Ζουλ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Φετφατζίδης είχε ελεύθερο ρόλο ενώ στην επιθετικά τριάδα ήταν οι Παναγίδης, Σαβέριο και Ανσαριφάρντ.

Ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Λιούμπισιτς ο οποίος συνέθεσε δίδυμο στον άξονα με τον Γιόνσον. Ελίασον και Άμπραμπατ διατηρήθηκαν στα επιθετικά άκρα ενώ ο Πέτρος Μάνταλος είχε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Πόνσε ο οποίος ήταν στην κορυφή. Στο 4-2-3-1 της ΑΕΚ δεν υπήρξε έκπληξη στην αμυντική τετράδα με τους Ρότα, Χατζισαφί στα άκρα και τους Βίντα, Κάλενς στο δίδυμο των στόπερ.

Το πέναλτι που άναψε φωτιές

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο παίρνοντας την κατοχή της μπάλας καθώς ο Άρης προσπάθησε να χτυπήσει στην transition επίθεση αλλά ήταν αρκετά επιπόλαιος στις μεταβιβάσεις του. Η κεφαλιά του Κάλενς στο 6ο λεπτό (έδιωξε με τα ακροδάχτυλα ο Κουέστα) στοιχειοθέτησε την πρώτη στιγμή του αγώνα για να φτάσουμε στη φάση του 13ου λεπτού, όπου ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε πέναλτι εκτιμώντας ότι ο Μοντόγια ανέτρεψε τον Άμραμπατ. Με την απόφαση του διεθνούς διαιτητή συμφώνησε και ο Ολλανδός Ρούπερτι στο VAR, καθώς οι Θεσσαλονικείς ήταν έξαλλοι με την απόφασή του, υποστηρίζοντας ότι ο Άμραμπατ έκανε επιθετικό φάουλ τραβώντας τη φανέλα του Ισπανού πριν το μαρκάρισμα του τελευταίου. Εν τέλει δεν άλλαξε κάτι και από την άσπρη βούλα ο Άμραμπατ έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ (0-1).

Η άνοδος του Φετφατζίδη και η ηγετική παρουσία του Ανσαριφάρντ

Για κάμποσα λεπτά το παιχνίδι έγινε άναρχο, τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν διαδοχικά και στο 24’ μ’ ένα σουτ του Ανσαριφάρντ – όπου η μπάλα πήρε παράλληλα πορεία από την εστία του Στάνκοβιτς – απείλησε για πρώτη φορά ο Άρης. Γενικώς η εικόνα των γηπεδούχων άλλαξε από τη στιγμή που ο Γιάννης Φετφατζίδης ανέβασε την απόδοσή του. Η αμυντική τετράδα της ΑΕΚ μαζί με τον Γιόνσον είχαν πρόβλημα στον έλεγχο των κινήσεών του κι αυτό φάνηκε στη φάση 44ου λεπτού. Ο Ανσαριφάρντ έκανε εξαιρετική πάσα με το κεφάλι, ο Φετφατζίδης είδε… στρέμματα μπροστά του καθώς τον είχαν ξεχάσει οι αμυντικοί της ΑΕΚ, ο Στάνκοβιτς άργησε να κάνει την έξοδο και αφού πέρασε και τον τελευταίο, ο βραχύσωμος επιθετικός έκανε το 1-1. Νωρίτερα η ΑΕΚ, αν και είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, μάλλον δεν μετουσίωσε το παιχνίδι της καθώς με εξαίρεση τη φάση του 41ου λεπτού όπου ο Χουλιάν Κουέστα σταμάτησε τον Λιούμπισιτς (έπειτα από εξαιρετική συνεργασία από τη δεξιά πλευρά) αλλά και μια κεφαλιά του Κάλενς, δεν είχε να επιδείξει άλλη ουσιαστική φάση.

Ανατροπή με Σαβέριο και απάντηση με Βίντα

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Λορέν Μορόν αντί του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ισπανός έκανε υπέροχη δουλειά καθώς κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε, την έδωσε όταν έπρεπε στον Κίκε Σαβέριο ο οποίος με διπλή προσπάθεια – στην πρώτη απέκρουσε ο Στάνκοβιτς – έκανε το 2-1 (48’).

Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να ανεβάσει τις γραμμές της και έξι λεπτά αργότερα βρήκε απάντηση σε μια φάση διαρκείας όπου ο Φατόρε είχε κακή τοποθέτηση, έκρυψε το πεδίο του Κουέστα και μετά την ασθενή απόκρουση του τελευταίου ο Βίντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-2). Στο 57’ μάλιστα η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε κάνει την απόλυτη ανατροπή όταν η άμυνα του Άρη έπαιξε λανθασμένα το τεχνικό οφ σάιντ και ο Λιούμπισιστς βρέθηκε απείλησε με γυριστό σουτ αλλά δεν βρήκε εστία.

Ο Πόνσε υπέγραψε την ανατροπή

Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει βρίσκοντας την άμυνα του Άρη ευάλωτη καθώς ο Λίντσεϊ Ροζ δεν αντικατέστησε επάξια τον Φαμπιάνο. Κι έτσι στο 67’ η υπεροχή της ΑΕΚ μετουσιώθηκε καθώς έπειτα από σέντρα του Ελίασον ο Ροζ έχασε τον Πόνσε ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 2-3. Στο 75’ η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι στο τετ α τετ του Τσούμπερ με τον Χουλιάν Κουέστα αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι άνοιξε αρκετά στο τελευταίο δεκάλεπτο καθώς ο Άρης έψαξε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και η δε ΑΕΚ αυτό που θα «τελείωνε» το παιχνίδι. Στο 88’ ένα κακό κοντρόλ του Πινέδα έδωσε τη δυνατότητα στον Λορέν Μορόν να του κλέψει την μπάλα μέσα στην περιοχή. Στο μαρκάρισμα του Μεξικάνου, ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε πέναλτι αλλά ο Ολλανδός Ρούπερτι στο VAR είχε διαφορετική άποψη, τον κάλεσε να δει τη φάση και ο Έλληνας διαιτητής ακύρωσε την απόφασή του.

Ο Μορόν στο τελευταίο… δευτερόλεπτο

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, ο Άρης έψαξε τη μία φάση και το γκολ της ισοφάρισης για να φτάσουμε στην τελευταία φάση του αγώνα. Στην εκτέλεση φάουλ από τον Σουλεϊμάνοφ και την κεφαλιά του Σιμάνσκι η μπάλα χτύπησε στο υψωμένο χέρι του Βίντα και ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για το φάουλ, από το οποίο ξεκίνησε η φάση. Ο Λορέν Μορόν ανέλαβε την εκτέλεσή του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-3 καθώς η τελευταία ελπίδα για νίκη για την ΑΕΚ χάθηκε στο σουτ του Λάζαρου Ρότα από τη γραμμή της περιοχής.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μοντόγια, Ζουλ, Βέλεθ (Άρης), Λούμπισιτς, Τσούμπερ, Σιμάνσκι (ΑΕΚ)

Ο MVP: Με το γκολ στις καθυστερήσεις και την ασίστ στο δεύτερο γκολ, προφανώς ο Λορέν Μορόν κερδίζει αυτόν τον τίτλο.

Στο ύψος τους: Ο Φετφατζίδης έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο για τον Άρη, καλοί και οι Μορόν-Ανσαριφάρντ. Ο Γιόνσον άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και από τη στιγμή που ανέβασε την απόδοσή του. Ο Πόνσε ήταν συνεπής για την ΑΕΚ η οποία πήρε βοήθειες από τους Πιζάρο, Ελίασον.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Κακή βραδιά για τους στόπερ. Πολλά λάθη από τους κεντρικούς αμυντικούς της με αποκορύφωμα το χέρι του Βίντα στο 95’. Κακό παιχνίδι από τον Λίντσεϊ Ροζ ο οποίος αποδιοργάνωσε την άμυνα της ομάδας του.

Η «γκάφα»: Τι άλλο από το χέρι του Βίντα στο 95’;

Το «στραγάλι»: Σιδηρόπουλος και Ρούπερτι (VAR) ελέγχονται για τη φάση του πέναλτι καθώς πριν ο Μοντόγια πέσει στα πόδια του Άμραμπαντ ο τελευταίος τον τραβάει παρατεταμένα από τη φανέλα και κάνει επιθετικό φάουλ. Αντιθέτως, ο Ολλανδός κάλεσε τον Σιδηρόπουλο να δει τη φάση του πέναλτι που καταλόγισε στο 88’ και στη συνέχεια ο διεθνής διαιτητής άλλαξε την απόφασή του. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για το φάουλ που δόθηκε υπέρ του Άρη στη φάση από την οποία ήρθε το πέναλτι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Τρεις ανατροπές είχε το παιχνίδι και γκολ στο 95’ που έφερε το 3-3 σ’ ένα παιχνίδι όπου οι άμυνες τα έκαναν μαντάρα και τα ατομικά λάθη είχαν βαρύ κόστος.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φατόρε, Φαμπιάνο (46’ Ροζ), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (68’ Βέλεθ), Βερστράτε, Παναγίδης (77’ Σουλεϊμάνοφ), Φετφατζίδης (68’ Ρουπ), Σαβέριο, Ανσαριφαρντ (46’ Μορόν).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Λιούμπισιστς (63’ Πινέδα), Μάνταλος (63’ Τσούμπερ), Ελίασον (72’ Σιμάνσκι), Άμραμπατ (63’ Πιζάρο), Πόνσε (72’ Αραούχο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα