Ολυμπιακός: Τα κόκκινα «πολυβόλα» (vid)

Ολυμπιακός: Τα κόκκινα «πολυβόλα» (vid)

Νότης Χάλαρης
ελλαδα

bet365

Το Gazzetta στέκεται σε τρία κομβικά παιχνίδια των Νέων του Ολυμπιακού στον δρόμο για την κατάκτηση του UEFA Youth League, όπου βρήκαν πάνω από ένα γκολ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στη Νιόν της Ελβετίας. Τα «μωρά» του Συλαϊδόπουλου κατέκτησε το UEFA Youth League και έγιναν η πρώτη ομάδα που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα, νικώντας τη Μίλαν με 3-0 στον μεγάλο τελικό.

Μία επιτυχία που δεν ήρθε τυχαία αλλά χρειάστηκε να περάσει ένα μεγάλο δρόμο για να φτάσει μέχρι εκεί. Ανατροπές, διαδικασία πέναλτι, πάθος κόντρα σε μεγάλα ταλέντα και ομάδες της Ευρώπης.

Ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη ομάδα, είναι ο τρόπος που κατάφερε να κερδίσει κάποια αρκετά κομβικά παιχνίδι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και το επανέλαβε στον μεγάλο τελικό.

Η ομάδα του Συλαϊδόπουλου κατάφερε σε τρία παιχνίδια να σκοράρει πάνω από ένα γκολ σε διάστημα λιγότερο των δέκα λεπτών (!), με το οποίο έφτασε και στην πρόκριση. Ας τα δούμε με τη σειρά.

Φάση των «16»: Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Λανς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Γάλλοι φέρνουν σε δύσκολη θέση τους Πειραιώτες καθώς άνοιξαν το σκορ στο 19' με τον Σισουμπά και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 52' με τον Φοφανά, δείχνοντας πως είναι έτοιμοι να βάλουν τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού.

Κάπου εκεί ανέλαβε ο Μπάμπης Κωστούλας που με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μείωσε αρχικά σε 1-2 στο 58' και τέσσερα λεπτά μετά, ο Πνευμονίδης ισοφάρισε 2-2, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι, όπου ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση.

Προημιτελικά: Μετά από αυτό, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Μόναχο όπου φιλοξενήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου, ένα βήμα πριν το Final 4 στη Νιόν της Ελβετίας. Απέναντι στα αστέρια των Γερμανών, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν μόλις οκτώ λεπτά για ένα ανεπανάληπτο ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Μουζακίτης αρχικά άνοιξε το σκορ στο 32', κάνοντας το 0-1 για τον Ολυμπιακό για να έρθει η απίστευτη ενέργεια και εκτέλεση του Παπακανέλλου στο 37' για να γίνει το 0-2. Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Κωστούλα στο 40' που με τη σειρά του νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 0-3. Ο Ράσμακ απλώς διαμόρφωσε το τελικό 1-3, σκορ με το οποίο ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Τελικός: Και φτάσαμε στο μεγάλο... ραντεβού. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στον τελικό του UEFA Youth League όπου αντιμετώπισε τη Μίλαν του Αμπάτε με φόντο το τρόπαιο της διοργάνωσης. Με σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ και την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, δέχθηκαν και δύο φάσεις από τους Ιταλούς.

Τότε ήρθε και το μεγάλο... ξέσπασμα μέσα σε έξι λεπτά που χάρισε τον τίτλο. Αρχικά στο 60' ο Μουζακίτης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Κωστούλας για το 1-0 και λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Παπακανέλλος πλάσαρε εντυπωσιακά μετά από φοβερή ενέργεια τον Ραβέρ για το 2-0. Το τελικό 3-0 ήρθε στο 66' χάρη στο εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Μπακούλα.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να κλείσει και μία θέση για το Διηπειρωτικό Κ20 όπου θα αντιμετωπίσει τη βραζιλιάνικη Φλαμένγκο.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα