ΕΠΟ: Καλείται να καταβάλλει το ποσό των 500.000 ευρώ για απόλυση όπου δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες

Η ΕΠΟ

bet365

Το αρμόδιο τμήμα του Άρειου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της ΕΠΟ κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών για την υπόθεση του άλλοτε αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή της και έτσι η Ομοσπονδία θα υποχρεωθεί να καταβάλλει ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Πρόκειται για μία υπόθεση που... τρέχει εδώ και καιρό για την ΕΠΟ και αφορά στον άλλοτε αναπληρωτή οικονομικό διευθυντή της και τον τρόπο που απολύθηκε. Τώρα όμως φαίνεται ότι μπαίνει σε ένα status όπου η ελληνική Ομοσπονδία θα χρειαστεί να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό. Και αυτό διότι το αρμόδιο τμήμα του Άρειου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της ΕΠΟ επί της απόφασης για τον Νίκο Κολολιό.

Η πρωτόδικη απόφαση που δέχθηκε το εν λόγω τμήμα του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι η απόλυση του αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή, Νίκου Κολιολιού, τον Ιούλιο του 2021, ήταν άκυρη, λανθασμένη και παράτυπη επειδή (η απόλυση) δεν αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή, όπως γίνεται και πρέπει να γίνεται στις περιπτώσεις των απολύσεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Δεν έγιναν δηλαδή όσα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις απόλυσης υπαλλήλου.

Ο Κολιολιός ήταν υπάλληλος ορισμένου χρόνου, ωστόσο η ΕΠΟ, τον αποζημίωσε αναγνωρίζοντας πώς ήταν εργαζόμενος αορίστου χρόνου. Εφόσον λοιπόν ήταν υπάλληλος αορίστου χρόνου θα έπρεπε η διαδικασία να περάσει μέσα από το Δ.Σ. της ΕΠΟ (Εκτελεστική Επιτροπή) όπως και άλλες περιπτώσεις αλλά αυτό δεν συνέβη. Στην περίπτωση του Κολιολιού, όπως προέκυψε από τα πρακτικά, η Εκτελεστική Επιτροπή, παρακάμφθηκε.

Mε βάση την απόφαση η ΕΠΟ θα πρέπει να προσλάβει τον Κολιολιό στην ίδια θέση που είχε όταν απολύθηκε (αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής). Επίσης θα πρέπει να του καταβάλλει ένα ποσό που μαζί με τους τόκους φτάνει και ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα