EURO U17: Στραβοπάτημα με το... καλησπέρα για την Εθνική Κύπρου, «πλήρωσε» ένα κακό πρώτο ημίχρονο

EURO U17: Στραβοπάτημα με το... καλησπέρα για την Εθνική Κύπρου, «πλήρωσε» ένα κακό πρώτο ημίχρονο

Newsroom
εθνικη κυπρος 0-5
«Φαρμακερή» ήταν η πρεμιέρα του EURO U17 που διοργανώνεται στην Κύπρο, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, καθώς οι παίκτες του Χρύση Μιχαήλ ηττήθηκαν με 0-5 στο «ΑΕΚ Arena» από την Τσεχία (20/5).

Αρκετός ήταν ο κόσμος, ο οποίος ανταποκρίθηκε και έδωσε το «παρών» στην πρώτη αναμέτρηση της Κύπρου για το EURO U17, που διοργανώνεται στην χώρα.

Το « ΑΕΚ Arena» φιλοξένησε την αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα του Μιχαήλ και στην Τσεχία, που βρίσκονται στον α' όμιλο, ωστόσο η έκβαση του ματς δεν άφησε ικανοποιημένους τους γηπεδούχους.

Γνώρισαν την ήττα με 0-5 (20/5), με το αποτέλεσμα να παγιώνεται σχεδόν από το πρώτο ημίχρονο.

555

 

Η εξέλιξη του ματς

Από τα πρώτα λεπτά, οι Τσέχοι έδειχναν αποφασισμένοι και είχαν πάρει τον αέρα των αντιπάλων τους. Η πρώτη καλή στιγμή για εκείνους καταγράφηκε στο 5΄, όταν η μπάλα μετά από μία εκτέλεση κόρνερ παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του Μίχου.

Σταδιακά, οι Κύπριοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς, ωστόσο δέχθηκαν γκολ στο 26΄ καθώς η άμυνά τους ολιγώρησε. Ο Μπεράν μπήκε στην περιοχή και τροφοδότησε τον Κόλαρικ, ο οποίος με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 0-1.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, η Τσεχία κέρδισε πέναλτι μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Δημοσθένους σε βάρος του Μπέλζικ. Ο Νάσκος ευστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 0-2.

Στο 40', ο Νεχβάταλ έκανε το 0-3 για τους φιλοξενούμενους. Έκανε την προβολή και ο Μίχος έδιωξε πάνω στη γραμμή, ωστόσο η μπάλα είχε περάσει και το τέρμα μέτρησε κανονικά.

Στην επανάληψη, η Εθνική έδειχνε βελτιωμένη, ωστόσο δεν κατάφερνε να χτίσει σωστά τις επιθέσεις της, αφήνοντας την Τσεχία να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 81', ο Πέχνα έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ μετά από κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ μία ανάσα πριν το τελευταίο σφύριγμα (90+3'), ο Κβάτσεκ έκανε το τελικό 0-5 για τους φιλοξενούμενους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κύπρος: Μίχος, Κ.Ιωάννου, Πετούσης, Ρ.Δημοσθένους (71′ Πολυχρονίου), Χαραλάμπους (46′ Σκάφη), Ευαγγέλου, Τζιωρτζής (57′ Χατζηλευτέρη), Σ.Δημοσθένους (57′ Νικολάου), Μιχάλας, Π.Ιωάννου (79′ Λουκαΐδης), Χριστοδούλου.

Τσεχία: Ομπντρζάλεκ, Μίτσεκ, Σιέγκλ, Μπεράν (66′ Κρπάλεκ), Κόλισεκ (46′ Ρεχάτσεκ), Τσίζεκ, Νάσκος, Σόσνα (75′ Πένξα), Κόλαρικ, Μπέλτζικ, Νεχβάταλ (66′ Κβάτσεκ).

6

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα