Gazzetta Eurotrip / ΗΜΕΡΑ 10η: Ενα χαμένο τρένο, τα ντου για τον Ρονάλντο και η μπύρα που ένωσε Βέλγους-Ρουμάνους (vid)

Βέλγιο-Γαλλία
Το Eurotrip του Gazzetta συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, το κοντέρ συνεχίζει να γεμίζει χιλιόμετρα, οι βαλίτσες μας εμπειρίες και τα συκώτια των οπαδών με μπύρα. Το Gazzetta βρέθηκε σε Ντόρτμουντ και Κολωνία και κατέγραψε τα πάντα από τα Τουρκία-Πορτογαλία και Βέλγιο-Ρουμανία.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Το τουρ στο Euro με την υποστήριξη της Novibet συνεχίζεται...

Η χθεσινή ημέρα είχε (σχεδόν) τα πάντα και το Gazzetta ήταν παντού!

Το πρωινό μας ξεκίνησε όπως κάθε ημέρα εδώ και 10 ημέρες. Με δουλειά και σχεδιασμό για το τι έπρεπε να κάνουμε ώστε να σας παρουσιάσουμε όσα συμβαίνουν στα γήπεδα της Γερμανίας.

1η στάση, λοιπόν, το Ντόρτμουντ. Εκεί πήραμε... κλίμα από τους Τούρκους που είχαν γεμίσει την πόλη με τις κόκκινες σημαίες τους, αλλά και κάποιους Πορτογάλους, οι οποίοι φυσικά χανόντουσαν μέσα στην λαοθάλασσα των γειτόνων μας.

Ντόρτμουντ

Ο Βασίλης Τεμπέλης έζησε από κοντά τα... ντου που έγιναν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και μας μετέφερε τα όσα είδε σε μία από τις τελευταίες παραστάσεις του GOAT στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η Πορτογαλία επικράτησε 3-0 με τον άλλοτε στόπερ του Παναθηναϊκού να κάνει αρκετά λάθη ενώ είχε κι ένα αυτογκόλ.

Αργότερα μάλιστα, μας μετέφερε και τον πανικό που έκαναν ξανά οι Τούρκοι στους δρόμους παρά την ήττα.

Εκείνη την ώρα εμείς (Αλεξάνδρα Οικονόμου, Γιάννης Σαπουντζάκης και Παναγιώτης Δαλαταριώφ), είχαμε ήδη μεταφερθεί στην Κολωνία - μία ώρα περίπου από το Ντόρτμουντ.

Η ομορφότερη πόλη απ' αυτές που είχαμε επισκεφτεί είχε κατακλυστεί από Τούρκους που δεν μπορούσαν να πάνε στο γήπεδο, από Βέλγους και από Ρουμάνους. Η μπύρα ενώνει τους λαούς και όπως λέει και το σύνθημα του φίλου παρακάτω: «Πoτέ δεν πίνεις μόνος».

romania

Οι Βέλγοι, δε, ήταν αρκετά παθιασμένοι και είχαν δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα γύρω από την πιο... γεμάτη fan zone που έχουμε δει. Ή που δεν έχουμε δει καθώς δύο φορές που έχουμε βρεθεί εκεί και τις δύο ήταν αδύνατον να πλησιάσουμε και να μπούμε μέσα.

h

Το ματς ήταν καλό. Εντονο. Με τους Βέλγους να σκοράρουν γρήγορα και εν τέλει να παίρνουν μια πολύ σημαντική με τον Ντε Μπρόινε, αυτόν τον τεράστιο παίκτη που είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά, να σφραγίσει τη νίκη για την ομάδα του.

Το βράδυ δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς... αναποδιά. Μία λάθος οδηγία των αστυνομικών στον Βασίλη μας ήταν αρκετή ώστε να τον κάνει να χάσει το τρένο του από το Ντόρτμουντ στην Κολωνία. Ευτυχώς δηλαδή που μία ώρα απόσταση δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο. Οδηγώντας στην Αθήνα τόσο θέλουμε περίπου κάθε μέρα για να πάμε από Παγκράτι-Αγία Παρασκευή. Και κάπως έτσι φύγαμε τα μεσάνυχτα από την Κολωνία για το Ντόρτμουντ και από εκεί για το Λουντενσάιντ με σκοπό να κοιμηθούμε κάποιες λίγες ώρες. Το πρόγραμμα και σήμερα θα είναι γεμάτο και θα έχουμε πολλά να δούμε και να σας μεταφέρουμε! Stay tuned. Πού αλλού; Εδώ, στο Gazzetta!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα