Ο Αλόνσο θα σχεδιάσει Παναθηναϊκό με Ιωαννίδη ή χωρίς;

Ο Αλόνσο θα σχεδιάσει Παναθηναϊκό με Ιωαννίδη ή χωρίς;

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την ανάγκη του Παναθηναϊκού να κλείσει το πιο “καυτό” θέμα του ρόστερ του για να δώσει στον προπονητή την ευκαιρία να σχεδιάσει την ομάδα που θα παίξει στα ευρωπαϊκά προκριματικά.

Στην διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το σίριαλ με το μπαράζ των δημοσιευμάτων σχετικά με το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων για την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει και ποια είναι η στρατηγική του Παναθηναϊκού πάνω σε ένα θέμα που τον “καίει”, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν παραπάνω από σημαντικό ποδοσφαιριστή για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ποια είναι σήμερα τα δεδομένα; Ο Ιωαννίδης βρίσκεται στον Παναθηναϊκό - για την ακρίβεια είναι στην διαδικασία της ενεργοποίησής του, δεδομένου ότι ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό που είχε στην Εθνική και δουλεύει για την προοπτική να είναι έτοιμος να παίξει στα πρώτα ευρωπαϊκά προκριματικά του Παναθηναϊκού.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑ - ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ - ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

Εκεί ακριβώς βρίσκεται η ερώτησή μου: ξέρει σήμερα ο Παναθηναϊκός αν θα έχει ή όχι τον Ιωαννίδη στην σειρά των αγώνων που θα κρίνουν την παρουσία του στην φάση των ομίλων του Europa League; Συζητάμε για παιχνίδια που πρόκειται να αρχίσουν σε έναν μήνα και άρα συζητάμε για τα παιχνίδια για τα οποία ετοιμάζεται πλέον ο Παναθηναϊκός με τον νέο του προπονητή.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η επιθυμία του Παναθηναϊκού να μην παραχωρήσει τον Ιωαννίδη, όποιο και αν είναι το ύψος μιας πρότασης, είναι δεδομένη. Όμως δεν είναι δεδομένο ότι η στάση του Παναθηναϊκού θα καθορίσει την μοίρα του Ιωαννίδη. Το αντίθετο μάλιστα, στα ρεπορτάζ καταγράφεται καθαρά το στοιχείο που αφορά τη στάση του Έλληνα διεθνή επιθετικού. Με άλλα λόγια, διαβάζοντας τις πληροφορίες σχηματίζεις την εντύπωση ότι το ζήτημα είναι απλό: αν θέλει ο Ιωαννίδης, θα μείνει στον Παναθηναϊκό. Αν εμφανιστεί μια πρόταση που θα τον “ψήνει”, θα φύγει.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να σχεδιάσει τα πρώτα αγωνιστικά βήματά του στη νέα σεζόν πάνω σε αυτή την κινούμενη άμμο - δηλαδή δίχως να ξέρει αν θα έχει ή όχι τον βασικό σέντερ φορ του; Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός φέρεται να προσπαθεί να το “κλείσει” αυτό το θέμα - δηλαδή να του προσφέρει ένα νέο συμβόλαιο (το τρέχον έχει αναπροσαρμοστεί σε αμοιβές και διάρκεια τον Μάιο του 2023 και λήγει το καλοκαίρι του 2027) που θα λήξει τη συζήτηση. Δηλαδή, σκοπεύει να ανεβάσει τις αποδοχές του Ιωαννίδη τόσο που να τον κάνει τον πιο υψηλά αμειβόμενο - τουλάχιστον - Έλληνα ποδοσφαιριστή του και συγχρόνως να “αγοράσει” τη δέσμευση του Ιωαννίδη να παραμείνει για τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό όποια πρόταση και αν εμφανιστεί. Δηλαδή να κάνει κάτι σαν αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Αν δεν το κάνει αυτό ο Παναθηναϊκός, θα φλερτάρει με τον κίνδυνο να δει ξαφνικά τον Ιωαννίδη να ασκεί πίεση για την παραχώρησή του σε περίπτωση που εμφανιστεί μια πρόταση που θα τον “συγκινεί”. Δηλαδή αν δεν το κάνει, ή όσο δεν το κάνει δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ο Παναθηναϊκός ότι θα έχει τον βασικό σέντερ φορ του στα ευρωπαϊκά προκριματικά.

Δεδομένης της ανάγκης του Παναθηναϊκού να φτάσει στην φάση των ομίλων στην Ευρώπη, αυτό είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει. Διότι έτσι θα είχε και ο προπονητής την δυνατότητα να φτιάξει πιο στέρεα σχέδια για τα ευρωπαϊκά προκριματικά. Με τον Ιωαννίδη ή με τον αντικαταστάτη του. Όσο αυτό το θέμα παραμένει ανοιχτό, ο Παναθηναϊκός παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.