EURO 2024: Περασμένη η Αγγλία - Δανία, Σλοβενία θέλουν να μην χάσουν, η Σερβία συνεχίζει με νίκη!

Newsroom
slovenia_serbia1-1

bet365

Στον 3ο Ομιλο τα πάντα είναι ρευστά, καθώς μόνο η Αγγλία έχει εξασφαλισμένη θέση στα νοκ άουτ. Δανία και Σλοβενία θα προκριθούν εάν δεν ηττηθούν και η Σερβία αν κερδίσει, ενώ και οι τρεις τελευταίες δεν θα είναι ξεγραμμένες να τερματίσουν στην 3η θέση με 2 βαθμούς.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο κατά το ήμισυ η τελευταία αγωνιστική της φάσης των Ομίλων του EURO 2024, καθώς είχαμε το φινάλε και του 4ου.

Οπου η Αυστρία έκανε το «μπαμ» και χάρις στο 3-2 που κέρδισε την Ολλανδία όχι μόνο επισημοποίησε την παρουσία της στους «16» αλλά και τερμάτισε στην κορυφή. Παράλληλα έστειλε την αντίπαλό της στην 3η θέση, ενώ δεύτερη παρέμεινε η Γαλλία μετά το 1-1 που έμεινε κόντρα στην Πολωνία.

Ομως Οράνιε και Τρικολόρ είχαν ήδη εξασφαλισμένη θέση στα νοκ-άουτ αφού με τέσσερις βαθμούς δεν γίνεται να μείνει εκτός ο οποιοσδήποτε τρίτος και πλέον τη «σκυτάλη» θα πάρει σε λίγη ώρα (22:00) ο 3ος Ομιλος όπου συμμετέχουν Αγγλία, Δανία, Σλοβενία, Σερβία.

Σε αυτόν τα Τρία Λιοντάρια είναι επίσης περασμένα (σ.σ. πρόκειται για ανάλογο καθεστώς με Γαλλία, Ολλανδία αφού μπορούν να πάνε μέχρι τρίτα), όμως από εκεί και πέρα όλα δύναται να συμβούν.

Ας δούμε τα δεδομένα ενόψει του φινάλε του.


ΑΓΓΛΙΑ: Είναι εξασφαλισμένη για τα νοκ-άουτ, καθώς ακόμη και 3η να βρεθεί θα είναι μία εκ των καλύτερων τεσσάρων τρίτων της διοργάνωσης (σ.σ. έχει την ισοβαθμία με τη Σερβία). Αν κερδίσει θα παραμείνει στην κορυφή, αν φέρει ισοπαλία θα περάσει 2η σε περίπτωση νίκης των Δανών με τέτοιο αποτέλεσμα που θα τους πάρει την ισοβαθμία και αυτόματα με μη επικράτηση των τελευταίων χρειάζεται απλά να μην χάσει ώστε να παραμείνει 1η. Σε περίπτωση ήττας της θα είναι 2η αν στο Δανία-Σερβία δεν χάσουν οι Βαλκάνιοι και 3η αν κερδίσει η Δανία.

ΔΑΝΙΑ: Μπορεί να έρθει από 1η μέχρι και 4η, κάτι που αποτυπώνει το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι της κόντρα στη Σερβία. Οπου πάντως της αρκεί να μην χάσει ώστε να προκριθεί στους «16». Αν κερδίσει θα είναι 1η ή 2η, ανάλογα με το αποτέλεσμα των Αγγλων, αν έρθει ισόπαλη θα τερματίσει 2η ή 3η (σ.σ. εξαρτάται τι θα συμβεί στο άλλο ματς και αν θα κερδίσει ή όχι η Σλοβενία), όμως σε αυτή την περίπτωση ακόμη και 3η θα είναι σίγουρα στους «16» αφού θα συμπεριληφθεί δεδομένα στις τέσσερις καλύτερες του τουρνουά (σ.σ. θα έχει παραπάνω βαθμούς από τους Κροάτες και καλύτερο goal average από τους Ούγγρους). Την ίδια στιγμή δύναται να προκριθεί και με ήττα, αρκεί να μείνει 3η και να μην χάσει με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση θα κρατήσει στο goal average τους Κροάτες από κάτω και θα περιμένει τι μέλλει γενέσθαι με τον 3ο που θα προκύψει από τον 6ο Ομιλο (σ.σ. τώρα είναι η Τσεχία με 1 βαθμό).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ισχύει ότι και για τη Δανία, καθώς επίσης δύναται να τερματίσει από 1η μέχρι και 4η και εκ νέου αν δεν χάσει θα βρεθεί βρέξει-χιονίσει στα νοκ άουτ, έστω και σαν 3η (σ.σ. με το ίδιο καθεστώς όπως οι Σκανδιναβοί). Εφόσον φτάσει τους 3 βαθμούς είναι αδύνατον να την περάσουν και οι Σέρβοι και οι Δανοί. Επίσης υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να περάσει ως 3η με 2 πόντους, αρκεί να μην δεχθεί ηττηθεί με τρία ή και περισσότερα γκολ και να διατηρήσει καλύτερο goal average από τους Κροάτες.

Το παιχνίδι του Ομίλου μεταξύ Σλοβενίας και Δανίας έληξε ισόπαλο 1-1 και αυτή τη στιγμή και οι δύο ομάδες έχουν ίδιο συντελεστή τερμάτων (2-2). Αρα αν φέρουν απόψε το ίδιο σκορ,τότε η μεταξύ τους ισοβαθμία θα κριθεί στους λιγότερους βαθμούς ποινής ή στο κριτήριο του Fair Play. Όποια ομάδα έχει τους λιγότερους βαθμούς ποινής εξασφαλίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Η κίτρινη κάρτα δίνει έναν πόντο ποινής, οι δύο κίτρινες ή η απευθείας κόκκινη από τρεις, ενώ η μια κίτρινη και η απευθείας κόκκινη δίνουν τέσσερις πόντους.

ΣΕΡΒΙΑ: Δεν μπορεί να τερματίσει την κορυφή καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με την Αγγλία, όμως παραμένει στο «κυνήγι» της απευθείας πρόκρισης. Εφόσον λοιπόν νικήσει τη Δανία και η Αγγλία δεν χάσει από τη Σλοβενία θα τερματίσει 2η, ενώ ευρύτερα εάν κερδίσει θα είναι μεταξύ 2-3. Αρα με 4 βαθμούς θα είναι σίγουρα μεταξύ των καλύτερων τρίτων. Οπως ισχύει για Δανία, Σλοβενία έτσι και για εκείνη αν έρθει ισόπαλη και περάσει 3η (χάσει η Σλοβενία και της πάρει το goal average), θα έχει ελπίδες ακόμη και με 2 βαθμούς, αφού θα κρατήσει τους Κροάτες από κάτω και θα περιμένει τι μέλλει γενέσθαι στον Ομιλο των Πορτογαλία, Τσεχία, Τουρκία, Γεωργία.

Τα κριτήρια των ισοβαθμιών

Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια
Συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
Συνολική διαφορά τερμάτων
Καλύτερη επίθεση
Διαδικασία πέναλτι *
Λιγότεροι βαθμοί ποινών - Fair Play **
Υψηλότερη κατάταξη στα προκριματικά του EURO 2024

3ος Ομιλος EURO 2024

Βαθμολογία
1. Αγγλία 4 (2-1)
2. Δανία 2 (2-2)
3. Σλοβενία 2 (2-2)
4. Σερβία 1 (1-2)

Τελευταία αγωνιστική (25/06 - 22:00)
Αγγλία - Σλοβενία
Δανία - Σερβία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα