Τζόλης: «Καψούρα» του Ριγκό, η Μπριζ «νίκησε» (και) Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Τζόλης: «Καψούρα» του Ριγκό, η Μπριζ «νίκησε» (και) Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Newsroom
tzolis_eurokinisi.jpg

bet365

Ο Ντέιβι Ριγκό, άνθρωπος που κινεί τα νήματα στη Μπριζ, είχε προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια ακόμη δύο φορές να πάρει τον Χρήστο Τζόλη και η τρίτη αποδείχθηκε και «φαρμακερή».

Στην Μπριζ θα συνεχίσει ο Χρήστος Τζόλης, που αναμένεται την Πέμπτη στο Βέλγιο με σκοπό να ολοκληρώσει την μετακίνησή του στους πρωταθλητές της χώρας.

Ετσι θα εξαργυρώσει την εκπληκτική περσινή του σεζόν με τη Φορτούνα του Ντίσελντορφ, όπου σε συνολικά 37 συμμετοχές του, σε όλες τις διοργανώσεις, σημείωσε 24 γκολ και έδωσε 10 ασίστ.

Οι επιδόσεις του δεν κατάφεραν να την οδηγήσουν στα «σαλόνια» του γερμανικού ποδοσφαίρου καθώς απώλεσε την άνοδο στα μπαράζ κόντρα στην Μπόχουμ, όμως οι εμφανίσεις του «εκτόξευσαν» τις προσωπικές του «μετοχές» και αποτέλεσαν το «διαβατήριό» του για τo «Jan Breydel».

Οπου θα τον δούμε και στον όμιλο του Champions League, αφού η νέα του ομάδα – απομένουν τα τυπικά – έχει εξασφαλισμένη θέση στα «αστέρια».

Η έλευσή του στο Βέλγιο αποτέλεσε πρώτο θέμα στα εκεί media, που έφεραν στο προσκήνιο λεπτομέρειες του deal.

Οπως ισχυρίστηκαν λοιπόν...

Τζόλης είναι «καψούρα» του Ντέιβι Ριγκό, που από το 2021 «ελέγχει» τα μεταγραφικά της Μπριζ. Μέχρι και σήμερα λοιπόν είχε προσπαθήσει ξανά σε δύο διαφορετικά καλοκαίρια να τον πάρει και είχε «ψαχτεί» για χάρη του, όμως τότε δεν το επέτρεπαν τα οικονομικά της ομάδας του. Τώρα όμως ελέω Champions League διέθετε τη σχετική άνεση.

Μπριζ αντιμετώπισε έντονο «συναγωνισμό» αλλά βγήκε «νικήτρια». Εκτός των πολλών «μνηστήρων» από την Bundesliga (σ.σ. κυρίως Μάιντζ, Φράιμπουργκ) που «πολιορκούσαν» τον 22χρονο επιθετικό, βρίσκονταν στο «στόχαστρο» και των Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας που αρέσκονται να επενδύουν σε παίκτες της ηλικίας του. Ωστόσο οι Βέλγοι κινήθηκαν σωστά και απέσπασαν το «ναι» του.

*Το ύψος της μετακίνησής του ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια fix, αφού αυτό είναι το ποσό που θα λάβει η Φορτούνα Ντίσελντορφ και δεν συμπεριλαμβάνονται κάποιο μέρος του σε μπόνους. Πρόκειται για συγκεκριμένη ρήτρα που είχε ο Τζόλης στο συμβόλαιό του και η οποία μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο για μερικές ημέρες ακόμη, ενώ τέθηκε σε ισχύ αμέσως μόλις η Φορτούνα ενεργοποίησε το buy in του από τη Νόριτς, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μαζί δε με τις απολαβές του παίκτη, το συνολικό κόστος της μεταγραφής του νεαρού υπολογίζεται πως θα φτάσει περίπου στα 10 εκατομμύρια.

Οι μεταγραφές του Τζόλη

Από τον ΠΑΟΚ στη Νόριτς: 11 εκατομμύρια
Από τη Νόριτς στη Φορτούνα Ντίσελντορφ: 3,5 εκατομμύρια
Από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ στη Μπριζ: 6 εκατομμύρια
Συνολικά: 20,5 εκατομμύρια
*Δεν υπολογίζονται μπόνους και ενδεχόμενα «ενοίκια» δανεισμών του σε Τβέντε, Φορτούνα Ντίσελντορφ.


@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα