Η Αγγλία στα ημιτελικά χωρίς... GPS!

Η Αγγλία στα ημιτελικά χωρίς... GPS!

Η Αγγλία στα ημιτελικά χωρίς... GPS!

bet365

Αυτή η Αγγλία δεν έχει πλάνο, δεν έχει κάτι που να της δείχνει τον δρόμο για την κορυφή, μόνο τα vibes και οι προσωπικότητες μιλούν σε αυτό το EURO.

Η πορεία της Αγγλίας στο Euro περιλαμβάνει πλέον δύο Βρετανούς πρωθυπουργούς. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ μέχρι το 79ο λεπτό είχε την τύχη του Ρίσι Σουνάκ, ωστόσο μετά και τη ρώσικη ρουλέτα ακολούθησε τον Κιρ Στάρμερ «Μια λαμπρή νίκη για την Αγγλία», έγραψε ο ηγέτης των Εργατικών αμέσως μετά τη σούπερ πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά του τουρνουά. Ο πρώην εισαγγελέας σάρωσε στις εκλογές, ενώ η Αγγλία έγραψε ιστορία, σκόραρε και στα πέντε πέναλτι στη διαδικασία, κάτι που συνέβη για μόλις δεύτερη φορά. Παράλληλα, ο Τζόρνταν Πίκφορντ έχει τέσσερις επεμβάσεις σε 14 πέναλτι σε μεγάλες διοργανώσεις - δηλαδή τα διπλάσια από όσα έχουν αποκρούσει όλοι οι τερματοφύλακες της Αγγλίας μαζί την περίοδο 1990 - 2012. Αφού λοιπόν ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλό, το παίρνουν πάνω τους οι παίκτες.

Σε πολλούς θύμισε τον τρόπο με τον οποίο η Γαλλία προκρίθηκε εις βάρος της Πορτογαλίας. Η ομάδα του Ντεσάν νίκησε χωρίς τον Μπαπέ, η Αγγλία χωρίς τον Κέιν, απόλυτο τερμάτων στα πέναλτι και οι δυο. Μια μικρή διαφορά. Οι Βρετανοί βρήκαν δίχτυα σε κανονική ροή αγώνα, οι Μπλε ακόμα το αγνοούν.

Η Αγγλία έσπασε την κατάρα, ίσως η μοίρα της έδωσε κάτι καλό μετά τον χαμένο τελικό του Euro στο Wembley. Τα Τρία Λιοντάρια είναι στους «4», οι πανηγυρισμοί έντονοι, αλλά οι προσωπικότητες είναι αυτές που κάνουν τη δουλειά. Μεγάλη δικαίωση για τον Σάκα, τρία χρόνια μετά τη ντροπιαστική επίθεση που δέχθηκε από συμπατριώτες του, ηρεμία για τον Αλεξάντερ - Άρνολντ, ο οποίος τα… έχει δει όλα με τον προπονητή του, αλλά και αναγνώριση για τον εξαιρετικό Πίκφορντ.

Η Αγγλία ήταν θετική για 45 λεπτά γιατί είχε τον έλεγχο, σωστή κυκλοφορία της μπάλας, έλεγχο του κέντρου, πειθαρχία. Τίποτα παραπάνω, τίποτα περισσότερο… Οι Βρετανοί δεν άρεσαν και από το 46’ μέχρι το… 80ο λεπτό ο Σάουθγκεϊτ φρόντισε να υπενθυμίσει πως δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στη φετινή ομάδα, αντίθετα βλέπει να έχουν καταρρεύσει όλα όσα είχε παρουσιάσει. Η Ελβετία αντέδρασε στην επανάληψη κι έμοιαζε σαν μια παλίρροια που έρχεται και τίποτα δεν μπορούσε να την…καταπνίξει. Η Αγγλία φώναζε για φρέσκα πόδια κι αυτά ήρθαν στο… 78ο λεπτό, τρία λεπτά μετά το τέρμα που δέχθηκε. Ο Σάκα έδωσε τη λύση και στη ρώσικη ρουλέτα η Αγγλία έζησε στιγμές μοναδικές.

Για πολλούς ήταν η καλύτερη εμφάνιση των Βρετανών, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως υπήρξε πρόοδος στο παιχνίδι της. Αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με ότι βλέπαμε την προηγούμενη οχταετία. Απλά, κάποιες εκρήξεις, κάποιες μεγάλες ενέργειες την έχουν φέρει στα ημιτελικά. Μην προσπαθήσετε να εντοπίσετε ένα ιδανικό πλάνο σε αυτά που βλέπουμε.

Δεν υπάρχει. Η βασική αλήθεια των μεγάλων τουρνουά είναι ότι, μερικές φορές, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Οι εννέα παίκτες πίσω, όταν η Αγγλία αποφάσισε ανεξήγητα να ρίξει τον ρυθμό και να αφήσει την Ελβετία να της επιτεθεί πραγματικά είναι αντικείμενο κουβέντας. Όχι όμως τώρα. Τα vibes σπρώχνουν τα Τρία Λιοντάρια και όλοι θα κριθούν στο τέλος…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...