Γιώργος Οκκάς: Η Ρίο Άβε είναι ο επόμενος σταθμός του Κύπριου αστέρα

okkas
Το ταξίδι του προς την ποδοσφαιρική του καταξίωση συνεχίζει ο Γιώργος Οκκάς, ο οποίος θα αγωνίζεται από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην Πρεμιέρα Λίγκα της Πορτογαλίας, για λογαριασμό της Ρίο Άβε.

Τις ποδοσφαιρικές του αρετές θα μεταφέρει ο 20χρονος Γιώργος Οκκάς, από το Λονδίνο και την Φούλαμ, στις όχθες του ποταμού Άβε στην Πορτογαλία και την ομάδα της Ρίο Άβε η οποία ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Ο Κύπριος νεαρός χαφ, έπειτα από την τριετή του παρουσία στο "Craven Cottage", αναζήτησε τον επόμενο ποδοσφαιρικό του προορισμό, ο οποίος ταυτίστηκε με την Πορτογαλική ομάδα, στην οποία θα αναζητήσει την πρώτη του μεγάλη παράσταση σε πρώτη ομάδα, σε έναν σύλλογο που ανέκαθεν εμπιστευόταν νεαρούς ποδοσφαιριστές. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι ο Μ.Ο ηλικίας των ποδοσφαιριστών της ομάδας βρίσκεται λίγο πάνω από τα 25 έτη, ενώ στην πρώτη ομάδα βρίσκονται 10 ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Οκκά, ηλικίας 23 και κάτω.

Οι εμφανίσεις του Οκκά με την Φούλαμ, ιδίως μετά την κατάκτηση Premier League Cup με την δεύτερη ομάδα της, τράβηξαν το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων του εξωτερικού, ωστόσο η Ρίο Άβε απέσπασε την υπογραφή του, με τον ποδοσφαιριστή ήδη να πραγματοποιεί την πρώτη προπόνησή του με τα «πράσινα και και λευκά» χρώματα. Χρώματα τα οποία σύμφωνα με την συμφωνία που γνωστοποιήθηκε, θα φοράει για τις επόμενες τρεις σεζόν.

Όλη αυτή η συνθήκη, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ατομικής διάκρισης, σε μια Λίγκα, η οποία ανέκαθεν πρωταγωνιστεί στην ανάδειξη νεαρών ταλέντων. Επιπροσθέτως, και στο πλαίσιο εγκυκλοπαιδικής γνώσης, ο Οκκάς, γίνεται ο τέταρτος κύπριος που αγωνίζεται στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, μετά τον Άντερσον Κορέια στην Μποαβίστα από τον 2014 μέχρι το 2017, τον Ανδρέα Καρώ στην Μαρίτιμο το 2020/2021 και τέλος τον Χαράλαμπο Κυριάκου το 2017/2018 στην Εστορίλ.

Η επίσημη ανακοίνωση από την Ρίο Άβε:

«Ο Γιώργος Οκκάς είναι η τελευταία προσθήκη στην ομάδα για την περίοδο 2024-2025.

Η Rio Ave Futebol Clube – Futebol, SAD ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν ελεύθερος από κάθε δέσμευση, για συμβόλαιο διάρκειας τριών αγωνιστικών περιόδων.

Ο Οκκάς είναι 20 ετών, έχει κυπριακή και αυστραλιανή υπηκοότητα και αγωνιζόταν με την Κ21 της Φούλαμ στην αγγλική Premier League. Γεννημένος στην Κύπρο, ο Οκκάς άρχισε τη σταδιοδρομία του στην Ανόρθωση πριν μετακομίσει στην Αγγλία το 2020, όπου είχε 90 συμμετοχές με την ομάδα Νέων της Φούλαμ. Έχει ήδη 10 διεθνείς συμμετοχές με την ομάδα Νέων της Κύπρου. Ο παίκτης προπονήθηκε ήδη σήμερα με τους νέους του συμπαίκτες υπό τις οδηγίες του Λουίς Φρέιρε».

@Photo credits: Rio Ave Futebol Clube

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα