Ο λόγος που δόθηκε το απίθανο πέναλτι στην Βραζιλία με τις δύο μπάλες: Τι αναφέρει ο κανονισμός (vid)

Ο λόγος που δόθηκε το απίθανο πέναλτι στην Βραζιλία με τις δύο μπάλες: Τι αναφέρει ο κανονισμός (vid)

Νίκος Ρόλλας
Πέναλτι με δύο μπάλες στην Βραζιλία

bet365

Η εξήγηση για το απίθανο πέναλτι που δόθηκε στο Φλαμένγκο-Κρισιούμα και έχει γίνει viral, καθώς δεν έχουμε ξαναδεί ανάλογη περίπτωση.

Κατά καιρούς έχουν δοθεί διάφορα πιθανά και απίθανα πέναλτι, όμως σαν και αυτό που δόθηκε χθες στο παιχνίδι της Φλαμένγκο με την Κρισιούμα, δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Ή τουλάχιστον να γίνει τόσο ευρέως γνωστό όπως αυτό...

Η φάση του πέναλτι

Τι έγινε σε αυτό το παιχνίδι του πρωταθλήματος Βραζιλίας; Η αναμέτρηση βρισκόταν στο 89ο λεπτό, με το σκορ να είναι στο 1-1, όταν μία δεύτερη μπάλα έκανε την εμφάνισή της μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, την οποία δεν την πήρε... χαμπάρι κανείς για να την διώξει, ούτε ο διαιτητής για να σταματήσει τον αγώνα.

Ο Εβερτον έγινε κάτοχος της μπάλας με την οποία παιζόταν ο αγώνας στο ύψος της περιοχής, γύρισε φάτσα προς το τέρμα και άρχισε να κατευθύνεται προς την εστία της Κρισιούμα. Τότε ο Ζόναθαν, έχοντας μπροστά του την δεύτερη μπάλα, την κλώτσησε για να πετύχει την κανονική, κάτι που τελικά το κατάφερε.

Αμέσως μετά ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μαγκιουέλσον Λίμα Μπαρμπόσα διέκοψε το παιχνίδι, δείχνοντας την άσπρη... βούλα του πέναλτι, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη και διαμαρτυρίες στους φιλοξενούμενους.

Τι λέει ο κανονισμός

Όσο παράξενο όμως και αν φαίνεται αυτό, η απόφαση του 33χρονου ρέφερι ήταν σωστή, καθώς αυτό αναφέρει το βιβλίο των κανονισμών του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα στο κεφάλαιο με τις παραβάσεις και τις ανάρμοστες συμπεριφορές, τονίζει μεταξύ άλλων στο κομμάτι για το πότε δίνεται ελεύθερο λάκτισμα πως ο διαιτητής πρεπει να δείξει την πέναλτι όταν ένας παίκτης... «πετά ένα αντικείμενο στη μπάλα, σε αντίπαλο ή αξιωματούχο αγώνα ή έρχεται σε επαφή με τη μπάλα με αντικείμενο που κρατά στο χέρι».

Αυτό δηλαδη που έκανε ο δεξιός μπακ των φιλοξενούμενων. Πέταξε ένα αντικείμενο, στην προκειμένη περίπτωση μία μπάλα, προς την μπάλα που παιζόταν ο αγώνας. Η παράβαση αυτή έγινε εντος περιοχής, άρα το ελεύθερο λάκτισμα είναι πέναλτι.

Κανονισμός ποδοσφαίρου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα