ΠΑΣΠ: Η απάντηση της FIFA στην καταγγελία κατά της από την FIFPRO Europe & European Leagues

Newsroom
FIFA
Απάντηση εξέδωσε η FIFA, μετά την καταγγελία που έγινε από την FIFPRO Europe & European Leagues σχετικά με το διεθνές ημερολόγιο αγώνων, όπως ενημέρωσε με αναλυτικό κείμενό του ο ΠΑΣΠ.

Η απάντηση της FIFA για το ζήτημα:

«Το τρέχον ημερολόγιο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο της FIFA, το οποίο αποτελείται από εκπροσώπους από όλες τις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, μετά από μια περιεκτική διαβούλευση, η οποία περιελάμβανε την FIFPRO και τους φορείς πρωταθλημάτων.

Το ημερολόγιο της FIFA είναι το μόνο όργανο που διασφαλίζει ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει, να συνυπάρχει και να ευημερεί μαζί με το εγχώριο και ηπειρωτικό ποδόσφαιρο συλλόγων.

Ορισμένα πρωταθλήματα στην Ευρώπη - και οι ίδιοι οι διοργανωτές και ρυθμιστές αγώνων - ενεργούν με εμπορικά συμφέροντα, υποκρισία και αδιαφορώντας για όλους τους άλλους στον κόσμο. Αυτά τα πρωταθλήματα προφανώς προτιμούν ένα ημερολόγιο γεμάτο με φιλικά και καλοκαιρινά τουρ, που συχνά περιλαμβάνουν εκτεταμένα παγκόσμια ταξίδια.

 

Αντίθετα, η FIFA πρέπει να προστατεύει τα γενικά συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παικτών, παντού και σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα