Μιρτσέα Λουτσέσκου: Επέστρεψε στην εθνική Ρουμανίας στα 79 του χρόνια

Μιρτσέα Λουτσέσκου: Επέστρεψε στην εθνική Ρουμανίας στα 79 του χρόνια

Newsroom
mircea_lucescu

bet365

Μετά από 36 χρόνια, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου επέστρεψε επίσημα στον πάγκο της Ρουμανίας και αναλαμβάνει την εθνική σε ηλικία 79 ετών!

Νέος προπονητής της εθνικής Ρουμανίας είναι και επίσημα ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ο οποίος σε ηλικία 79 ετών συνεχίζει ακάθεκτος την προπονητική του καριέρα.

Ο σπουδαίος τεχνικός επέστρεψε στην εθνική 36 χρόνια μετά την πρώτη του θητεία στην ομάδα, υπογράφοντας μάλιστα διετές συμβόλαιο με την εθνική.

Έχοντας αφήσει τους προπονητικούς πάγκους μετά την αποχώρησή του από την Ντιναμό Κιέβου το φθινόπωρο του 2023, ο Λουτσέσκου επέστρεψε, καθώς ήταν αδύνατο να πει το «όχι» στην εθνική του ομάδα.

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να αρνηθώ την πρόταση, αλλά δεν μπορώ να πω όχι στην εθνική Ρουμανίας. Θα ήταν δειλό εκ μέρους μου», είναι τα λόγια του 79χρονου τεχνικού, ο οποίος αισίως αντικατέστησε τον Έντουαρντ Ιορντανέσκου μετά το EURO 2024.

Μετά τη θετική της πορεία στο EURO, στο οποίο αποκλείστηκε στη φάση των «16», ο νέος στόχος για τη Ρουμανία τώρα είναι η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και ο Λουτσέσκου μοιάζει ίσως ο κατάλληλος για να την οδηγήσει εκεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα