Ολυμπιακός: Το νέο φορμάτ στο UEFA Youth League, ο δρόμος των «ερυθρολεύκων» και οι πιθανοί αντίπαλοι

Ολυμπιακός: Το νέο φορμάτ στο UEFA Youth League, ο δρόμος των «ερυθρολεύκων» και οι πιθανοί αντίπαλοι

Νότης Χάλαρης
osfp

bet365

Ο Ολυμπιακός θα μπει στο νέο UEFA Youth League ως ο πρωταθλητής της προηγούμενης διοργάνωσης αλλά από τη στιγμή που η ανδρική ομάδα δεν θα είναι στο League Phase, οι Νέοι των Πειραιωτών θα ξεκινήσουν, όπως πέρσι, από τη διαδρομή των πρωταθλητών.

Οι Νέοι του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία την περσινή σεζόν και έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο. Λίγους μήνες μετά ακολούθησε και η κατάκτηση του Conference League από τους άνδρες αλλά οι «μικροί» είχαν γράψει ήδη ιστορία για τον σύλλογο.

Εκτός από αυτή την επιτυχία, στις 24/08 έχουν μία ακόμα μεγάλη πρόκληση καθώς θα αντιμετωπίσουν την βραζιλιάνικη Φλαμένγκο για το Διηπειρωτικό συλλόγων, όπου εφόσον το κατακτήσουν, θα γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο που το καταφέρνει στην ιστορία.

Από εκεί και πέρα, οι Νέοι του Ολυμπιακού, με τον Ρομέν Πιτό στην άκρη του πάγκου, μετά την αναβάθμιση του Συλαϊδόπουλου στην πρώτη ομάδα και δίπλα στον Μεντιλίμπαρ, θα δώσει το παρών και τη νέα σεζόν στο Champions League Νέων και θα βρίσκεται στο μονοπάτι των πρωταθλητών, από εκεί που ξεκίνησε και πέρσι.

Η φετινή διοργάνωση θα έχει νέο φορμάτ, καθώς αντί για ομίλους, θα είναι σε League Phase, όπως και στις διοργανώσεις της UEFA στους άνδρες. Για να βρεθεί μία ομάδα στο League Phase πρέπει να είναι εκεί και η ανδρική ομάδα, αλλιώς οι υπόλοιπες πρωταθλήτριες θα μπουν σε νοκ-άουτ ματς στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

Το Champions Path θα έχει τρεις γύρους, όπου οι ομάδες θα παίζουν εντός και εκτός έδρας προκειμένου να βρεθούν στους «32» της διοργάνωσης, εκεί όπου θα συναντηθούν με τις ομάδες που θα βγουν από το League Phase. Ξεκάθαρη εικόνα για το ποιες ομάδες θα βρίσκονται στο League Phase και ποιες θα είναι στο Champions Path (όπου θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός), θα φανεί μετά το τέλος των play off του Champions League στους άνδρες.

Οι ομάδες από το μονοπάτι του Champions League που θα είναι σίγουρα στο UEFA Youth League της νέας σεζόν είναι οι: Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Άστον Βίλα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Χιρόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Στουτγάρδη, Μπάγερν Μονάχου, Λειψία, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Αταλάντα, Μπολόνια, Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό, Μπρεστ, PSV, Φέγενορντ, Σπόρτινγκ, Μπενφίκα, Μπριζ, Σέλτικ, Στουρμ, Σαχτάρ και απομένουν άλλες 7 θέσεις κένες.

Από την άλλη στο Champions Path θα βρίσκονται:

Κάτοχος/Ελλάδα: Ολυμπιακός
Αγγλία: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ισπανία: Ρεάλ Μπέτις
Γερμανία: Χόφενχαϊμ
Ιταλία: Σασουόλο
Γαλλία: Οσέρ
Ολλανδία: ΑΖ Άλκμααρ
Πορτογαλία: Μπράγκα
Βέλγιο: Γκενκ
Σκωτία: Αμπερντίν
Σερβία: FK IMT
Τουρκία: Τραμπζονσπόρ
Ελβετία: Βασιλεία
Νορβηγία: Στρονγκόσετ
Ισραήλ: Μακάμπι Πετάχ Τίκβα
Κύπρος: Πάφος
Σουηδία: Γκέτεμποργκ
Πολωνία: Λέγκια Βαρσοβίας
Ουγγαρία: Ακαδημία Πούσκας
Ρουμανία: Φαρούλ Κονστάντα
Βουλγαρία: ΤΣΣΚΑ-Σόφια
Σλοβακία: Τρένσιν
Αζερμπαϊτζάν: Σαμπάχ

Εφόσον οι ανδρικές ομάδες δεν μπουν στο League Phase του Champions League, τότε θα έχουμε και τις Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Σπάρτα Πράγα (Τσεχία), Μίντιλαντ (Δανία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία).

Τέλος, όσον αφορά τις ημερομηνίες. Το League Phase θα ακολουθήσει τον δρόμο των ανδρών. Δηλαδή όποιο θα είναι το πρόγραμμα από την κλήρωση της 29ης Αυγούστου στους άνδρες, θα είναι και για τους Νέους.

Στο Champions Path όπου θα είναι ο Ολυμπιακός, η κλήρωση θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στη Νιόν όπου θα προκύψει η πρώτη φάση, η οποία θα διεξαχθεί 18/09 και 02/10. Η δεύτερη φάση θα είναι 23/10 και 06/11 και η τρίτη φάση 27/11 και 11/12.

Από εκεί και πέρα, τα δεδομένα είναι ως εξής. Στη φάση των «32» τα παιχνίδια θα είναι μονά και το ζευγάρωμα θα γίνει με τις ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι την 6η θέση στο League Phase κόντρα σε αυτές που θα τερματίσουν από την 17η μέχρι την 22η θέση. Οι δέκα ομάδες που θα βγουν από το Champions Path θα παίξουν κόντρα σε αυτές από την 7η μέχρι την 16η θέση.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα