Φελίπε Τερέσα: Ο «ήρωας» της Φλαμένγκο έπαιξε ως τραυματίας, θα γίνει πατέρας και μικρός ψάρευε... καβούρια!

Νότης Χάλαρης
Ελλάδα

bet365

Ο άνθρωπος που... πλήρωσε τον Ολυμπιακός και χάρισε τον τίτλο του Διηπειρωτικού στη Φλαμένγκο έχει μία ιδιαίτερη ιστορία πίσω του και το Gazzetta ξετυλίγει το... κουβάρι της ζωής του Φελίπε Τερέσα.

Οι Νέοι του Ολυμπιακού άγγιξαν μία ιστορική επιτυχία στο Μαρακανά κόντρα στη Φλαμένγκο καθώς προηγήθηκαν με τον Λιατσικούρα αλλά είδαν τους Βραζιλιάνους να φτάνουν στην ανατροπή με buzzer beater στο 90+3' και να κατακτούν τον τίτλο του Διηπειρωτικού.

Ο άνθρωπος που εξελίχθηκε σε... ήρωας της βραζιλιάνικης ομάδας ήταν ο Φελίπε Τερέσα, ο οποίος με δικό του τέρμα, οδήγησε τον σύλλογο στην κορυφή του κόσμου. Ωστόσο, η ιστορία του 18χρονου φορ είναι ιδιαίτερη και παρά το νεαρό της ηλικίας του, αναμένεται να γίνει πατέρας τις επόμενες εβδομάδες (!).

Το Gazzetta ξετυλίγει το... κουβάρι της ιστορίας του νεαρού επιθετικού που έκανε τη Φλάμενγκο πρωταθλήτρια κόσμου.

Ψάρευε καβούρια με τον θείο του και είχε σκεφτεί να παρατήσει το ποδόσφαιρο στα 15 του

«Ψάρευα περισσότερο για να φάω εγώ αλλά μερικές φορές τα πουλούσα κιόλας. Πήγαινα για ψάρεμα με τον θείο μου και εκείνος ήταν δίπλα μου. Ξεκινούσαμε νωρίς το πρωί, ό,τι ώρα κι αν ήταν και πάντα με έπαιρνε τηλέφωνο για να πάω μαζί του», είχε παραδεχθεί σε συνέντευξη του ο Φελίπε Τερέσα.

Ο 18χρονος φορ συνήθιζε σε νεαρή ηλικία να πηγαίνει για ψάρεμα με τον θείο του και ψάρευε καβούρια, κάτι που ήταν η αγαπημένη του συνήθεια καθώς η Guaraqueçaba της Παρανά φημίζεται για τα καβούρια. Παράλληλα έπαιζε και ποδόσφαιρο όπου δεν τα πήγαινε τόσο καλά, αφού είχε απορριφθεί από μεγάλους συλλόγους της Βραζιλίας όπως Παλμέιρας και Ατλέτικο Μινέιρο.

Μάλιστα, στην ηλικία των 15 ετών είχε αποφασίσει να τα παρατήσει και να ασχοληθεί με κάτι άλλο εκτός του ποδοσφαίρου. Η τελευταία ευκαιρία δόθηκε στην πόλη του Σάο Πάολο όπου έπαιξε για μικρές ομάδες με την Azuriz-PR να γίνεται το κλαμπ που θα του δώσει το... σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα.

Έτσι το 2022 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Φλαμένγκο και μέσα από τις συμμετοχές του, έμεινε με κανονική μεταγραφή. Από τότε, κοιτάει μόνο όλο και πιο ψηλά με πρωταρχικό στόχο, την ένταξή του στην πρώτη ομάδα.

Πατέρας στα 18 του και ο τραυματισμός που δεν του στέρησε τη συμμετοχή στον τελικό

Παρότι είναι μόλις 18 ετών και ενηλικιώθηκε τον περασμένο Γενάρη, ο Φελίπε Τερέσα ετοιμάζεται να γίνει για πρώτη φορά μπαμπάς καθώς η γυναίκα του είναι έγκυος και μέσα στις επόμενες μέρες θα μάθουν και το φύλο του παιδιού τους. Μάλιστα ο 18χρονος φορ αφιέρωσε τον τίτλο και το γκολ στο παιδί που πρόκειται να έρθει στη ζωή.

Ένα τέρμα που δεν θα είχε έρθει ποτέ αν ο ίδιος δεν είχε... σφίξει τα δόντια για να αγωνιστεί στον τελικό. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε ταλαιπωρηθεί από έναν τραυματισμό που θα του στερούσε τη συμμετοχή στο μεγάλο ραντεβού με τον Ολυμπιακό αλλά ο ίδιος έπαιξε με ένεση και κατάφερε να βρει και το γκολ της νίκης.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα