Εθνική Ελλάδος: Το χρονικό με Ζαφείρη και η συνάντηση με Γιοβάνοβιτς

Εθνική Ελλάδος: Το χρονικό με Ζαφείρη και η συνάντηση με Γιοβάνοβιτς

Δημήτρης Τομαράς
Ζαφείρης

bet365

Το ταξίδι «αστραπή» για Ελλάδα, η συνάντηση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το «οκ» της FIFA. Το χρονικό της απόφασης του Χρήστου Ζαφείρη να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος και να φορέσει τα «γαλανόλευκα».

Τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος θα φορά και με τη... βούλα ο Χρήστος Ζαφείρης. Η ομοσπονδία της Νορβηγίας γνωστοποίησε την απόφαση του Έλληνα μέσου το μεσημέρι της Τρίτης, με το «οκ» της FIFA να είναι το μόνο που απομένει ώστε ο χαφ της Σλάβια Πράγας να φορέσει τα «γαλανόλευκα».

Στο Gazzetta έχετε διαβάσει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης την οποία η ΕΠΟ κατάφερε να την ολοκληρώσει με happy end. Πλέον απομένει το τελικό «οκ» της FIFA ώστε ο Ζαφείρης να κληθεί από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάτι που αναμένεται να συμβεί στις επόμενες κλήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Το χρονικό της ιστορίας και η συνάντηση με τον Γιοβάνοβιτς

Με τη συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έγινε μια συζήτηση με τον Σέρβο τεχνικό προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το θέμα του Χρήστου Ζαφείρη. Ο έμπειρος τεχνικός είχε εξ αρχής μια γενική εικόνα ωστόσο δεν έμεινε εκεί καθώς «χτένισε» τον νεαρό χαφ της Σλάβια Πράγας για να σχηματίσει μια ολοκληρωτική άποψη. Παρακολούθησε ξανά κάποιους παλιούς του αγώνες, είδε live τα έως τώρα φετινά ματς, ενώ μίλησε αρκετές φορές μαζί του τηλεφωνικά καθώς δίνει μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της προσωπικής επαφής.

Μέσω αυτών των συνομιλιών ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάλαβε πόσο πολύ ήθελε ο Ζαφείρης να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο της Ελλάδας στο στήθος. Ο Σέρβος τεχνικός έδωσε το «οκ» και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοση όλων των απαραίτητων χαρτιών. Ο Ζαφείρης μετά το ματς Λιλ – Σλάβια, πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ταξίδι – αστραπή στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας. Ο Ζαφείρης έδωσε το «παρών» και στα γραφεία της ΕΠΟ όπου είχε και πάλι μια συνομιλία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος επί της ουσίας τον καλωσόρισε με την μοναδική πλέον εκκρεμότητα να έχει να κάνει με το τελικό «οκ» της FIFA.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα