Women's Champions League: Οι Apollon Ladies στον τελικό του πρώτου προκριματικού, 3-0 την Πιούνικ

Newsroom
APOLLON LADIES
Ένα βήμα πιο κοντά στη συμμετοχή τους σε όμιλο του Women's Champions League βρίσκονται οι Apollon Ladies, που επικράτησαν 3-0 της Πιούνικ στον ημιτελικό της Πάφου, και πλέον θα αντιμετωπίσουν τη Μούρα στον τελικό (7/9) του 6ου ομίλου του πρώτου προκριματικού.

Με γκολ των Χάντσον (45+6') Σουπρίς (51') και Όπονγκ (90+5') , οι Apollon Ladies επικράτησαν 3-0 της Πιούνικ, στον ημιτελικό του 6ου ομίλου του πρώτου προκριματικού γύρου του Women's Champions League που διεξάγεται στην Πάφο.

Πλέον οι νταμπλούχες Κύπρου θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30 τη Μούρα (κέρδισε 3-2 τη Γκλέντοραν στον άλλο ημιτελικό) στον τελικό που θα διεξαχθεί στο «Στέλιος Κυριακίδης», θέλοντας να κάνουν ένα βήμα ακόμη προς τους ομίλους του θεσμού.

Το ματς:

Οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, με την Αλεμάνι να διώχνει δύσκολα την εκτέλεση φάουλ της Γιαμασάκι στο 15', με την Ελίνσκι να απαντά για την Apollon Ladies με σουτ εκτός περιοχής που έφυγε άουτ.

Στο 32' η Πιούνικ επανήλθε με προσπάθεια την Νταμπάγκι να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά (36') η Χάντσον μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Ωστόσο, το ημίχρονο τελείωσε με... δράμα. Στο 45+6' η Σάββα πήρε την μπάλα ύστερα από διώξιμο, έκανε την σέντρα και η Χάντσον από κοντά έκανε το 1-0, στέλνοντας την ομάδα της με τον καλύτερο τρόπο στα αποδυτήρια.

Ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι άρχισε το δεύτερο μέρος για τις γηπεδούχους. Στο 51ο λεπτό, η Σουπρίς επιχείρησε το μακρινό σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα της ανήμπορης να αντιδράσει Ναφέι, για το 2-0! Το σκορ μάλιστα θα μπορούσε να... αυξηθεί, ωστόσο στο 65' τρεις παίκτριες των γηπεδούχων αδράνησαν μέσα στην αντίπαλη περιοχή και η Ναφέι μάζεψε την μπάλα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η Πιούνικ απείλησε μόνο στο 85' με κεφαλιά της Μιδέρος που απέκρουσε η Αλεμάνι και το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στο 5ο (και τελευταίο) λεπτό των καθυστερήσεων, με σουτ της Όπονγκ για το τελικό και θριαμβευτικό 3-0 της ομάδας του Αντρέα Ματθαίου.

Αpollon Ladies: Αλεμάνι, Αβάντ, Χάρντι, Λα Μπόντα, Σουπρίς, Χάντσον (82' Όπονγκ), Φρέρικς, Σάββα (46' Γεωργίου), Γκανς (82' Γιάννου), Ελίνσκι (61' Νέμετς), Φρέντα (67' Κλαρκ).

Πιούνικ: Ναφέι, Μιδέρος, Καρβάλιας, Γκουκασιάν, Εσιφούλ, Νταμπάγκι, Αντέλι (63' Άπια) Πιντασίλγκο (46' Α. Καραπετιάν), Ν. Γεγκιάν, Γιαμασάκι (78' Μ. Καραπετιάν), Κ. Γεγκιάν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα