Μέσι - Κριστιάνο Ρονάλντο: Το κοινό «μυστικό» τους όπλο κρύβεται στον... ύπνο τους

cr7_messi

bet365

Ο διάσημος Ισπανός γιατρός Έντουαρντ Εστιβίλ αποκάλυψε πώς το καλό πρόγραμμα ύπνου βοήθησε τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να γίνουν οι GOAT του ποδοσφαίρου.

Προπόνηση, διατροφή, αλλά όχι μόνο! Ο δρόμος προς το GOAT status περνάει και από το... κρεβάτι. Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έκαναν για χρόνια πράγματα που δεν είχαμε δει ξανά στο κορυφαίο επίπεδο και σύμφωνα με τον διάσημο Ισπανό γιατρό, Έντουαρντ Εστιβίλ, βοηθήθηκαν από ένα κοινό μυστικό τους «όπλο». Τον ύπνο! Ο Εστιβίλ είναι ειδικευμένος στην ιατρική του ύπνου και μιλώντας σε podcast στην πατρίδα του αποκάλυψε πως οι δύο σταρ έδιναν - και δίνουν - φοβερή έμφαση στις ώρες και την ποιότητα του ύπνου τους.

«Ο Μέσι για παράδειγμα κοιμάται έντεκα ώρες τη μέρα, μετρώντας και τους μεσημεριανούς ύπνους. Είναι κι αυτοί πάρα πολύ σημαντικοί μέσα στη μέρα. Ο Ρονάλντο κάνει το ίδιο και μάλιστα έχει και προσωπικό προπονητή ύπνου, έναν άνθρωπο δηλαδή που του λέει πόσες ώρες και πώς πρέπει να κοιμάται. Τέτοιοι αθλητές πρέπει να κοιμούνται πολύ για να αναρρώνουν σωματικά από όλη την ενέργεια που ξοδεύουν. Πρέπει να ανακάμπτουν και ο ύπνος είναι πολύτιμος. Ο κόσμος πιστεύει πως οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν λίγο, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί οι προπονήσεις τους είναι εξουθενωτικές», είπε αρχικά ο Εστιβίλ για τον Μέσι και τον Κριστιάνο.

Ο Ισπανός γιατρός μάλιστα τόνισε πως ο ύπνος μπορεί να βοηθήσει μέχρι και στην πρόληψη των μυϊκών τραυματισμών. «Έχει ανακαλυφθεί πως μια από τις αιτίες των μυϊκών τραυματισμών ήταν ακριβώς αυτό, η έλλειψη ύπνου», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πόσο πολύτιμο είναι τελικά το να... κοιμόμαστε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα