Το depth chart του ΠΑΟΚ και η «μαύρη τρύπα» στη θέση του στόπερ

Το depth chart του ΠΑΟΚ και η «μαύρη τρύπα» στη θέση του στόπερ

Σταύρος Σουντουλίδης
Το depth chart του ΠΑΟΚ

bet365

Η αναβάθμιση μεσοεπιθετικά του «ασπρόμαυρου» ρόστερ μπορεί να χαρακτηριστεί εντυπωσιακή, ωστόσο η «τρύπα» στη θέση του κεντρικού αμυντικού χαλάει την συνολική εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να έχει καλύψει το κενό του στη θέση του κεντρικού αμυντικού, μετά τις αποχωρήσεις των Κουλιεράκη, Έκονγκ και Νάσμπεργκ, θα έχει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ένα ρόστερ 27 παικτών για τη νέα σεζόν εκ των οποίων οι τέσσερις είναι οι γκολκίπερ του.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας έχει αλλάξει κατά 40% το ρόστερ του. Αποχώρησαν δώδεκα ποδοσφαιριστές (Κουλιεράκης, Έκονγκ, Νάσμπεργκ, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Τζίμας, Λύρατζης, Ταλιχμανίδης, Ρικάρντο) και αποκτήθηκαν δέκα νέοι παίκτες (Τισουντάλι, Τσάλοφ, Καμαρά, Σορετίρε, Μπακαγιόκο, Κόλεϊ, Κεντζιόρα, Τσιφτσής, Θυμιάνης, Γκόμεζ) με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δηλώνει, πρόσφατα, στον ρουμανικό Τύπο πως είναι σαν να «ξαναχτίζω την ομάδα» και χαρακτηρίζοντας πολλές τις αλλαγές «για μια ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα…».

«Έχουμε πραγματοποιήσει πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Διανύουμε μια εξαιρετική περίοδο γιατί μπορούμε να ενσωματώσουμε τους νέους παίκτες και να φροντίσουμε και τις αλλαγές που έχουν γίνει, οι οποίες, κατά την άποψη μου ήταν πολλές για μια ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η στρατηγική του σωματείου, πρέπει να προσαρμοστώ και να ξαναχτίσω μια ομάδα που θα είναι ικανή να κερδίζει παιχνίδι το παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής στη Ρουμανία.

Χρονικά οι «ασπρόμαυροι» έχουν μπροστά τους σκάρτες δύο ημέρες, για να αποκτήσουν έναν στόπερ, αν και αυτό που προκύπτει, λίγες ώρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, είναι πως «μοιάζει απίθανο να γίνει κάποια κίνηση». Κοινώς, μην ελπίζετε σε κάποια μεταγραφή της «τελευταίας στιγμής».

Εξάλλου, ο Λουτσέσκου δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι μέχρι το μεταγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου, θα πορευτεί με Κεντζιόρα/Θυμιάνη (δεξιά) και Μιχαηλίδη/Κόλεϊ (αριστερά) στις δύο θέσεις των κεντρικών αμυντικών.

Πάμε να δούμε ανά θέση πως έχει διαμορφωθεί το «ασπρόμαυρο» ρόστερ έως τώρα:

Τερματοφύλακες

41. Δημήτριος Μοναστηρλής
42. Ντόμινικ Κοτάρσκι
54. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος
99. Αντώνης Τσιφτσής

Αμυντικοί

5. Γιάννης Μιχαηλίδης
15. Ομάρ Κόλεϊ
16. Τόμας Κεντζιόρα
18. Τζόναθαν Γκόμεζ
19. Γιόνι Οτο
21. Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα
23. Ζόαν Σάστρε
25. Κωνσταντίνος Θυμιάνης

Μέσοι

2. Μαντί Καμαρά
7. Γιάννης Κωνσταντέλιας
8. Τιεμουέ Μπακαγιόκο
10. Τόμας Μουργκ
20. Αντρέ Βιεϊρίνια
22. Στέφαν Σβαμπ
27. Μάγκομεντ Οζντόεφ
47. Σόλα Σορετίρε

Επιθετικοί

9. Φεντόρ Τσάλοφ
11. Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα
14. Αντρίγια Ζίβκοβιτς
34. Ταρίκ Τισουντάλι
70. Άλι Σαμάτα
71. Μπράντον Τόμας
77. Κίριλ Ντεσπόντοφ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα