Φενέρμπαχτσε-Γαλατάσαραϊ 1-3: «Καθάρισε» το ντέρμπι και τώρα περιμένει τον ΠΑΟΚ

Άρτεμις Κλεφτάκη
mertens

bet365

Κυρίαρχη στο ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκε η Γαλατάσαραϊ, με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League να επικρατεί με 3-1 της ομάδας του Μουρίνιο.

Η Γαλατάσαραϊ πήρε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε επικρατώντας στο «Σουκρού Σαράτσογλου» με 3-1 της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο. Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην 1η αγωνιστική του Europa League (25/09, 22:00) έκανε το απόλυτο 6/6 και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη Super Lig.

Η Γαλατά πατούσε καλύτερα από την αρχή της αναμέτρησης ασκώντας πίεση στην αντίπαλό της. Στο 20ό λεπτό άνοιξε το σκορ όταν μετά το σουτ που εξαπέλυσε έξω από την περιοχή ο Τορέιρα βρήκε στο δοκάρι και μετά στην πλάτη του Λιβάκοβιτς που χρεώθηκε το αυτογκόλ για το 1-0 της ομάδας του Μπουρούκ. Προτού προλάβει να αντιδράσει η Φενέρμπαχτσε, ο Μέρτενς διπλασίασε τα τέρματα της Γαλατά στο 28' με κοντινή προβολή μετά την ασίστ με το στήθος από τον Οσιμέν.

Στην επανάληψη, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ πέτυχε και τρίτο γκολ, το πιο όμορφο της βραδιάς. Ο Σάρα συνεργάστηκε με τον Τορέιρα μέσα στην περιοχή του Λιβάκοβιτς και πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό κάνοντας το 3-0 στο 59'.

Η Φενέρ απάντησε πέντε λεπτά μετά, όταν ο Φρεντ κέρδισε το πέναλτι από τον Μπαρντακτσί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζέκο που νίκησε τον Μουσλέρα και μείωσε σε 3-1 για την ομάδα του Μουρίνιο. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι παραπάνω και η Γαλατάσαραϊ πήρε τη νίκη με 3-1 φτάνοντας τους 18 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Γαλατάσαραϊ (Οκάν Μπουρούκ), 4-2-3-1: Μουσλέρα, Αγιάν (86' Νέλσον), Σάντσεζ, Μπαρντακτσί, Τζέικομπς, Τορέιρα (84' Κουτλού), Σάρα (84' Ντεμιρμπάι), Γιλμάζ (83' Γέλερτ), Μέρτενς (76' Σάλαϊ), Ακγκούν, Οσιμέν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα