ΠΑ.Σ.Π. και Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Newsroom
ΠΑΣΠ UOL
ΠΑΣΠ και Πανεπιστήμιο Λεμεσού ήρθαν επίσημα σε συμφωνία για Μνημόνιο συνεργασίας, που στόχο έχει την ανάπτυξη της κοινωνίας μέσω του αθλητισμού.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) και το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με σκοπό την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε στις 07 Οκτωβρίου 2024, από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρο Νεοφυτίδη και από τον Εύρο Ινιώτη, Διευθυντή Γραφείου Εισδοχής Φοιτητών και Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL). Παρούσες στην υπογραφή του μνημονίου ήταν επίσης εκ μέρους του ΠΑ.Σ.Π. η Σίλεια Βάσου, Υπεύθυνη του Γραφείου και των Εκπαιδευτικών Προγραμματών του Συνδέσμου και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λεμεσού, η Κατερίνα Γιαννή, Λειτουργός Εισδοχής.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την παροχή υποτροφιών σε μέλη του ΠΑ.Σ.Π. και/ή σε συγγενείς πρώτου βαθμού των μελών του συνδέσμου, αγόρια και κορίτσια, για εισαγωγή τους σε Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL) σε Λευκωσία, Λεμεσό και εξ αποστάσεως, σύμφωνα με ακαδημαϊκά και οικονομικά κριτήρια και με βάση, αθλητικά και ποδοσφαιρικά προσόντα.

Οι υποτροφίες αφορούν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ως ακολούθως:

 

50% υποτροφία: Σε όλους τους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες Α’ κατηγορίας ανδρών και γυναικών αντίστοιχα καθώς και αγοριών Α’ κατηγορίας Κ19.

40% υποτροφία: Σε όλους τους ποδοσφαιριστές Β’ και Γ’ κατηγορίας ανδρών, φούτσαλ ανδρών, Β’ & Γ’ Κατηγορία Κ19 αγοριών, Κατηγορία Κ18 κοριτσιών, επίλεκτη ΣΤΟΚ ανδρών, αγροτικά ανδρών, παλαίμαχοι και συγγενείς πρώτου βαθμού.

Η υποτροφία για τα Προπτυχιακά προγράμματα θα ισχύει για τον πρώτο χρόνο και θα ανανεώνεται χρονιαία αναλόγως με την κατηγορία πρωταθλήματος που αγωνίζεται το μέλος του ΠΑ.Σ.Π. ενώ για τα Μεταπτυχιακά προγράμματα θα ισχύει για όλη τη διάρκεια των σπουδών.

Σε δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρος Νεοφυτίδης καλωσόρισε το Πανεπιστήμιο Λεμεσού στην οικογένεια του ΠΑ.Σ.Π. και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL) για τη σύναψη αυτού του Μνημονίου και τη δυνατότητα που δίνει στα μέλη μας, ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, για να έχουν επιπλέον ακαδημαϊκές επιλογές για μια δεύτερη καριέρα, η οποία θα διασφαλίζει το επαγγελματικό τους μέλλον πέραν του ποδοσφαίρου. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία θα αναπτυχθεί με επιτυχία και για τα δύο μέρη».

Από την πλευρά του ο Εύρος Ινιώτης, Διευθυντής Γραφείου Εισδοχής Φοιτητών και Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL) ανέφερε τα ακόλουθα: «Η συνεργασία μας με τον ΠΑ.Σ.Π. αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της σχέσης μας με την ευρύτερη κοινότητα των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο. Μέσα από αυτό το Μνημόνιο, παρέχουμε στους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να προετοιμαστούν για το μέλλον τους πέρα από τον αθλητισμό. Στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL), θέτουμε στο επίκεντρο των ενεργειών μας την απρόσκοπτη στήριξη των φοιτητών μας προσφέροντάς τους ποιοτικές ακαδημαϊκές επιλογές και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, προωθώντας την προσωπική τους ανάπτυξη και την επαγγελματική τους ανέλιξη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα