FIFA: Οι ευρωπαϊκές λίγκες και η FIFPRO κατέθεσαν καταγγελία στην ΕΕ για το επιβαρυμένο πρόγραμμα

Άρτεμις Κλεφτάκη
FIFA: Οι ευρωπαϊκές λίγκες και η FIFPRO κατέθεσαν καταγγελία στην ΕΕ για το επιβαρυμένο πρόγραμμα

bet365

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές λίγκες και η ένωση παικτών FIFPRO κατέθεσαν στην Επιτροπή της ΕΕ καταγγελία κατά της FIFA για «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης» σχετικά με το επιβαρυμένο πρόγραμμα.

Το εξαιρετικά επιβαρυμένο καλεντάρι των ομάδων βρίσκεται στο επίκεντρο τους τελευταίους μήνες, με τους ποδοσφαιριστές των ομάδων να κάνουν συνεχώς παράπονα κατηγορώντας τόσο τη FIFA όσο και την UEFA.

Την Δευτέρα (14/10), οι ευρωπαϊκές λίγκες και η ένωση παικτών FIFPRO κατέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγελία κατά της FIFA, καθώς ισχυρίζονται πως η διοργανώτρια αρχή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχει καταχραστεί το ρόλο της και «παραβιάζει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Οι ευρωπαϊκές λίγκες εκπροσωπούν 39 πρωταθλήματα, ενώ στη δράση συμμετέχει και η La Liga, παρότι δεν είναι μέλος.

Όλα αυτά έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να κρίνει παράνομους τους κανόνες της FIFA και τη δικαίωση του Λασανά Ντιαρά στην εν λόγω υπόθεση, με τη FIFA πάντως να δίνει λίγες ώρες πριν τη δική της απάντηση πάνω στο θέμα.

Σχετικά με το ημερολόγιο των αγώνων, τα μέρη καταγγέλλουν ότι «οι κανόνες και η συμπεριφορά της FIFA υστερεί από αυτό που απαιτεί η νομοθεσία της ΕΕ και βλάπτουν τα οικονομικά συμφέροντα των εθνικών πρωταθλημάτων και την υγεία και την ασφάλεια των παικτών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα