Κλοπ - Red Bull: Το project των δύο ηπείρων και των πέντε συλλόγων στα χέρια του Γερμανού

Ο Γιούργκεν Κλοπ ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά στη Red Bull

bet365

Ο Γιούργκεν Κλοπ ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά ως νέος επικεφαλής ποδοσφαίρου του παγκόσμιου δικτύου της Red Bull, το οποίο εκτείνεται σε δύο ηπείρους και περιλαμβάνει πέντε συλλόγους.

Οι μέρες του Γιούργκεν Κλοπ στην προπονητική πέρασαν. Ανεπιστρεπτί ή όχι, αυτό θα φανεί εν καιρώ. Το κεφάλαιο Λίβερπουλ έκλεισε οριστικά το περασμένο καλοκαίρι και ήταν το επισφράγισμα ενός προαναγγελθέντος χωρισμού ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο.

Από τότε, το όνομά του αιωρούνταν αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στην επαγγελματική του καριέρα. Και τελικά, ο εμβληματικός Γερμανός coach πήρε την απόφαση να αλλάξει μετερίζι, χωρίς όμως να ρίξει τα στάνταρ των φιλοδοξιών του.

Η Red Bull ενέταξε στο δυναμικό της τον Κλοπ, χρίζοντάς τον επικεφαλής παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ένας όρος που αντιστοιχεί με ακρίβεια στο project του αυστριακού κολοσσού, ο οποίος ξεπερνά τα όρια της Ευρώπης ενώνοντας δύο ηπείρους, τέσσερις χώρες και πέντε συλλόγους μέσα από το πολυδιοκτησιακό καθεστώς του ομίλου.

Ο Γερμανός πιάνει δουλειά από την 1η Ιανουαρίου με ένα άκρως προσοδοφόρο συμβόλαιο (10-12 εκατ. ευρώ ετησίως) και μακροχρόνιο ορίζοντα, αναλαμβάνοντας το πόστο που στο παρελθόν κατείχαν ο αείμνηστος Ζεράρ Ουγιέ και ο Ραλφ Ράνγκνικ.

 

Κλοπ: Το portfolio της Red Bull στα χέρια του

Μετά από δεκαετίες στις οποίες το αντικείμενο εργασίας του ήταν ένας σύλλογος, ο Γιούργκεν Κλοπ καλείται πλέον να γίνει «μαέστρος» σε μια... ορχήστρα με πέντε κλαμπ. Κάθε ένα από αυτά διακριτό αλλά και αλληλένδετο με τα υπόλοιπα, συνδεδεμένο με την ταυτότητα που έχει περάσει η μητρική εταιρεία από την αρχή της δράσης της.

Πρόκειται για μια ολιστική συνεργασία που δεν θα περιλαμβάνει τις καθημερινές υποχρεώσεις των συλλόγων αλλά μια γενικότερη στρατηγική συνέργεια και εποπτεία του διεθνούς δικτύου. Αυτό ανέφεραν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Red Bull στην ανακοίνωση των καθηκόντων που θα αναλάβει ο Γερμανός από το νέο έτος, με λεπτομέρειες για το όραμα των δύο πλευρών να αναμένεται να γίνουν γνωστές στην επίσημη παρουσίασή του που δρομολογείται για τα μέσα Ιανουαρίου.

Γιούργκεν Κλοπ και Red Bull

Το project Red Bull εκτείνεται σε Ευρώπη και Αμερική, περιλαμβάνοντας στο portfolio των Ταύρων τις Λειψία (Γερμανία), Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία), New York Red Bulls (ΗΠΑ) και Μπραγκαντίνο (Βραζιλία). Στο παρελθόν το δίκτυο απλωνόταν και στην Αφρική με τη λειτουργία της Red Bull Ghana, η οποία διαλύθηκε το 2014 αφού δεν επετεύχθη ο στόχος της ανόδου στο πρώτο σκαλί και μάλιστα το κλαμπ υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία.

Όλες οι παραπάνω αποτελούν τον βασικό κορμό του δικτύου, με άλλες τρεις να συμπληρώνουν το «χαρτοφυλάκιο» ως υποστηρικτικές των πρώτων ομάδων: η Red Bull New York II, η Red Bull Brazil και στην περίπτωση της Ζάλτσμπουργκ η Λίφερινγκ, τον πέμπτο διαφορετικό σύλλογο του δικτύου που αγωνίζεται στη β' Αυστρίας.

Παρακάτω το τρέχον ποδοσφαιρικό οργανόγραμμα της Red Bull:

Το οργανόγραμμα της Red Bull

Πρόκειται για πέντε συλλόγους με το ίδιο έμβλημα, τα ίδια motto και χαρακτηριστικά, στα οποία οι παίκτες αλλά και τα στελέχη μετακινούνται με μεγάλη ευελιξία.

Κλοπ: Οι αρμοδιότητες στη Red Bull

Ο όμιλος επένδυσε από την αρχή στην ανάπτυξη του δικτύου scouting, του οποίου ο Κλοπ θα ηγηθεί από κοινού με την εκπαίδευση των προπονητών όλων των ομάδων.

Στην περίπτωση ενός εξ αυτών η επικοινωνία αναμένεται να είναι άριστη με το... καλημέρα, αφού πρόκειται για τον Πεπ Λάιντερς, τον επί χρόνια βοηθό του στη Λίβερπουλ που πλέον προπονεί τη Ζάλτσμπουργκ.

Ο Κλοπ σε αυτό το project θα λειτουργήσει, λοιπόν, περισσότερο ως συνδετικός κρίκος, υποστηρίζοντας το έργο των επιμέρους αθλητικών και τεχνικών διευθυντών.

Μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν τον άλλοτε στράικερ της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας, Μάριο Γκόμεζ (τεχνικός διευθυντής σε Λειψία και New York) αλλά και τον άλλοτε παίκτη της Ξάνθης, Τζούλιαν Ντε Γκούζμαν που είναι ο αθλητικός διευθυντής στην ομάδα της Νέας Υόρκης.

«Με την παρουσία μου στη Red Bull σε παγκόσμιο επίπεδο, θέλω να αναπτύξω, να βελτιώσω και να υποστηρίξω το απίστευτο ποδοσφαιρικό ταλέντο που έχουμε στη διάθεσή μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να το κάνουμε αυτό, από τη χρήση της ελίτ γνώσης και εμπειρίας που διαθέτει η Red Bull έως την εκπαίδευση από άλλα αθλήματα και άλλες βιομηχανίες.

«Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε τι είναι δυνατό. Βλέπω τον ρόλο μου κυρίως ως μέντορα για τους προπονητές και τη διοίκηση των συλλόγων της Red Bull, αλλά τελικά είμαι μέρος ενός οργανισμού που είναι μοναδικός, καινοτόμος και στραμμένος προς το μέλλον. Όπως είπα, αυτό δεν θα μπορούσε να με ενθουσιάσει περισσότερο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κλοπ ενόψει της νέας περιπέτειας που ανοίγεται μπροστά του.

Ο Κλοπ και οι τέσσερις ομάδες της Red Bull

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα