Άρης: Αγώνες σαν αυτόν με την Καλλιθέα θα κρίνουν τον στόχο της τετράδας

Άρης: Αγώνες σαν αυτόν με την Καλλιθέα θα κρίνουν τον στόχο της τετράδας

Ο Άρης

bet365

Η επιστροφή του Άρη στις προπονήσεις για το δεύτερο σκέλος της προετοιμασίας ενόψει του αγώνα (20/10, 20:00) με την Καλλιθέα στο «Κλ. Βικελίδης» συνοδεύτηκε από την... υπενθύμιση της σημασίας αλλά και του βαθμού δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης γιατί παιχνίδια σαν αυτό της Κυριακής έχουν μεγάλη αξία ως προς τον στόχο της 4αδας.

Δεν αμφισβητείται ότι μέσα από τις δύο νίκες επί των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, ο Άρης έφερε την κατάσταση στο σημείο που ήθελε. Δηλαδή, να βρίσκεται σε θέση ισχύος έχοντας βγάλει ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα και βρισκόμενος στην τετράδα του Πρωταθλήματος. Το δε πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου περιλαμβάνει τις εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Αθήνα με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, συνολικά όμως… προσφέρεται για τη συγκέντρωση βαθμών. Σε πρώτη φάση υπάρχει η Καλλιθέα για την οποία έχει σχηματιστεί ξεκάθαρη εικόνα για το επίπεδο συνοχής που παρουσιάζει αλλά και την ικανότητά της στο transition παιχνίδι. Στον σχηματισμό αυτής της άποψης έπαιξε ρόλο η απόδοσή της στα παιχνίδια απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Από τον πρώτο ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και από τους άλλους δύο απέσπασε βαθμούς.

Ο Άκης Μάντζιος έχει πει κατ’ επανάληψη στους παίκτες του ότι η αξιοποίηση της έδρας σε παιχνίδια σαν αυτό της Κυριακής αποτελεί προϋπόθεση τετράδας. Φέτος, οι εντός έδρας αναμετρήσεις άρχισαν με το στραβοπάτημα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και την απώλεια δύο βαθμών και συνεχίστηκαν με τη νίκη επί της Λαμίας.

Στο μυαλό του Άκη Μάντζιου, είναι απαραίτητο να επαναληφθεί επίδοση αντίστοιχη της σεζόν 2022-23. Βγάζοντας από την εξίσωση τα ντέρμπι, από τους 27 βαθμούς που ήταν στο χορτάρι οι «κίτρινοι» μάζεψαν τους 25 έχοντας μια ισοπαλία με τον ΟΦΗ. Πέρυσι η αντίστοιχη επίδοσή τους ήταν 20/27 βαθμούς και την αγωνιστική περίοδο 2020-21, 21/27 βαθμούς. Η χειρότερη περίοδος – πάντα από πλευράς συγκέντρωσης βαθμών στα εντός έδρας παιχνίδια πλην των ντέρμπι – ήταν η σεζόν 2021-22 με μόλις τέσσερις νίκες σε εννιά παιχνίδια και συνολικά, 14 βαθμοί.

Η περαιτέρω βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας προφανώς σχετίζεται με τον στόχο της απόλυτης αξιοποίησης των εντός έδρας αγώνων. Η κυριαρχική παρουσία στο γήπεδο μαζί με την ένταση και την ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας καλύπτουν τις βασικές απαιτήσεις του έμπειρου τεχνικού και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εξασφάλιση νικών. Αυτό έγινε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Λαμία και φυσικά οδήγησε στο σκορ ασφαλείας πριν τη συμπλήρωσή του. Την επανάληψη του ίδιου σκηνικού θέλει και κόντρα στην Καλλιθέα η οποία δείχνει πιο ταλαντούχα στην επίθεση ασχέτως του ότι τα γκολ που έχει σημειώσει δεν είναι αντιπροσωπευτικά των ευκαιριών που δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα