«Όπου παίζουν ο Μανωλάς κι ο Πανναξιακός θα τρέχουν να τους δουν στις Κυκλάδες»

Ο Κώστας Μανωλάς στον Πανναξιακό

bet365

Ο Κώστας Μανωλάς συνεχίζει την καριέρα του στον Πανναξιακό, την ομάδα του τόπου του και ο Ηλίας Χουζούρης - επίσης από τη Νάξο - σχολιάζει στο Gazzetta το πόσο καλό θα κάνει αυτή η κίνησή του στο ποδόσφαιρο του νησιού αλλά και των Κυκλάδων γενικότερα.

Η είδηση ότι ο Κώστας Μανωλάς θα παίξει μπάλα στον Πανναξιακό, την ομάδα του τόπου του, αποτελεί νούμερο ένα θέμα σ' όλα τα Μέσα της χώρας - κι όχι μόνο.

Στα 33 του χρόνια και έχοντας διαγράψει μια απίστευτη διαδρομή στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ήρθε η ώρα για τον ίδιο να απολαύσει όσα πέτυχε μαζί με την οικογένειά του.

Ο Ηλίας Χουζούρης, με καταγωγή από τη Νάξο, μετράει 344 επαγγελματικές συμμετοχές, φορώντας τη φανέλα ομάδων όπως η Προοδευτική, ο Εθνικός Αστέρας, ο Αίας Σαλαμίνας, ο Βύζας Μεγάρων, η Κέρκυρα και η Ηλιούπολη και μέσω του Gazzetta, σχολιάζει την απόφαση του Κώστα Μανωλά να συνεχίσει να παίζει μπάλα στον Πανναξιακό, θέλοντας να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα του τόπου του. Ο ίδιος, μάλιστα, αποφάσισε να κλείσει την καριέρα του το 2020 στα 45 του χρόνια με τον ΑΜΣ Φιλωτίου όπου και είχε κάνει τα πρώτα του βήματα.

Στα social media δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να του κάνουν κριτική με τον Ηλία Χουζούρη να υπεραμύνεται της απόφασής του εξηγώντας τους λόγους που αυτή η κίνηση θα κάνει καλό τόσο στον ίδιο και στην οικογένειά του όσο και στο ποδόσφαιρο των Κυκλάδων γενικότερα.

 

Θυμίζουμε, βέβαια, πως μιλώντας στο Gazzetta από την Σάρτζα, ο Κώστας Μανωλάς, είχε κάνει σαφές ότι επιθυμία του όταν τελειώσει το ποδόσφαιρο είναι να μείνει στη Νάξο, στον «Παράδεισο», όπως είχε χαρακτηρίσει το νησί του.

«Είδα τον Κώστα να παίζει μπάλα πριν από 1,5 μήνα όπου συμμετείχε σ' ένα φιλικό με τον Πανναξιακό. Μια χαρά ήταν.

Από τη στιγμή που δεν βρήκε κάτι να τον γεμίζει, καλά έκανε και πήρε αυτήν την απόφαση. Από τη στιγμή που δεν γύρισε στον Ολυμπιακό ή που δεν βρέθηκε κάποια άλλη προοπτική όπου θα του δώσει το κίνητρο.

Για μένα έκανε την καλύτερη δουλειά. Εφυγε από τη Νάξο, το πάλεψε πάρα πολύ, έκανε πάρα πολλή προπόνηση και έφτασεσ' αυτό το επίπεδο. Νάπολι, Ρόμα, Ολυμπιακός, Εθνική... Δεν είναι τυχαίο τίποτα. Αξιζε. Όλοι θέλουν να παίξουν επαγγελματικά αλλά για να το καταφέρεις, χρειάζεται πολλή δουλειά, να στερηθείς πράγματα κασι φυσικά να σου δοθούν οι ευκαιρίες.

Για εμένα, έτσι όπως το σκέφτομαι... Εγώ κι ο Κώστας είμαστε οι μοναδικοί που φύγαμε από το νησί και γίναμε επαγγρελματίες, πέρα από τον Στέλιο Μανωλά. Δεν θυμάμαι άλλους τα τελευταία 30 χρόνια που να μπόρεσαν από τη Νάξο να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Φυσικά, δεν μας συγκρίνω. Ούτε καν και να μην παρεξηγηθεί αυτό που λέω. Καμία σχέση το επίπεδο στο οποίο έφτασε ο Κώστας και σ' αυτό που έπαιξα εγώ. Όμως, το ποσοστό από τα χιλιάδες παιδιά του νησιού που φτάνουν να παίξουν επαγγελματικά είναι 0,00κάτι...».

Δεξιά ο Ηλίας Χουζούρης μαρκάρει τον Τζιοβάνι σ' ένα Εθνικός Αστέρας-Ολυμπιακός
Δεξιά ο Ηλίας Χουζούρης μαρκάρει τον Τζιοβάνι σ' ένα Εθνικός Αστέρας-Ολυμπιακός

Είναι και μια απόφαση, που φαντάζομαι, πάρθηκε με γνώμονα την οικογένειά του.

«Αγαπάει τη Νάξο, έχει επενδύσει εδώ... Η οικογένειά του, τα παιδιά του θα μεγαλώσουν καλύτερα σ' ένα περιβάλλον πιο οικείο και νορμάλ. Τον ξέρουν όλοι εκεί και τους ξέρει».

Η παρουσία του στην ομάδα θα δώσει και κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο;

«Μακάρι με τις παραστάσεις που έχει και τις γνώσεις του να δώσει το κίνητρο στα παιδιά και να τους μεταδώσει την ποδοσφαιρική παιδεία που δεν υπάρχει. Δυστυχώς, ποδοσφαιρική παιδεία δεν έχουμε, δεν είναι στην κουλτούρα μας ως Ελληνες. Μας αρέσει η μπάλα, αλλά όλα είναι θέμα παιδείας κι όλα ξεκινούν από τους γονείς.

Υπάρχει ταλέντο στη Νάξο και πολλά παιδιά έχουν πάει σε ομάδες αλλά δεν είναι εύκολο να γίνεις επαγγελματίας. Η παρουσία του Μανωλά στον Πανναξιακό θα δώσει κίνητρο στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Όπου πηγαίνει ο Πανναξιακός, θα τρέχουν παιδιά και μεγάλοι να δουν τον Μανωλα. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτό όμως. Διότι όταν είσαι τόσο γνωστός πρέπει να είσαι προσεκτικός και στο παιχνίδι σου και στη συμπεριφορά σου, γιατί όλα τα φώτα είναι πάνω σου και δεν πρέπει να ξεφύγεις. Ο Κώστας, όμως, πιστεύω πως ξέρει πώς να το διαχειριστεί κι αυτό το κομμάτι».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν βγει και κρίνουν αρνητικά την απόφασή του.

«Αυτό είναι το καλύτερο και για τον ίδιο και την οικογένειά του. Επαιξε στο υψηλότερο επίπεδο. Πήρε δόξα και χρήμα. Είναι χορτασμένος και δεν του χαρίστηκε κανείς. Μέσα από την προπόνηση και τη δουλειά άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε. Ξέρω και όλοι μας ξέρουμε τόσους και τόσους που θα ήθελαν να έχουν ζήσει τα μισά απ' όσα έχει πετύχει αυτό το παιδί.

Σκέψου πόσο πολύ αγαπάει το ποδόσφαιρο και τον τόπο του. Και μόνο που με πήρες εσύ τώρα για να μιλήσουμε για το θέμα αυτό, κάτι σημαίνει. Η είδηση αυτή έχει γραφτεί σ' όλα τα Μέσα της Ελλάδας. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ότι όλοι θα ασχολούνται πλέον με τον Πανναξιακό; Ούτε την κατηγορία που παίζει η ομάδα δεν ξέρατε οι περισσότεροι από πριν».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα