«Ο Μανωλάς χάνει τη μπάλα από 16χρονα στις προπονήσεις και σκυλιάζει λες και παίζει Champions League»

Ο Κώστας Μανωλάς στον Πανναξιακό

bet365

Γιατί αποφάσισε να παίξει μπάλα στον Πανναξιακό ο Κώστας Μανωλάς; Ποιο είναι το όραμά του και τι θέλει από την ομάδα και το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων; Ο τεχνικός διευθυντής του Πανναξιακού, Μιχάλης Αγγελής, δίνει όλες τις απαντήσεις μέσω του Gazzetta!

Ο Μιχάλης Αγγελής, ένας άνθρωπος που ζει για τον Πανναξιακό και έχει υπηρετήσει την ομάδα, σήμερα είναι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Μέσω του Gazzetta μιλάει για την είδηση - βόμβα που ήρθε και έσκασε. Ο Κώστας Μανωλάς στον Πανναξιακό. Μια ιδέα που είχε ξεκινήσει να... σπέρνεται από το περασμένο Φλεβάρη πριν ο ίδιος αποφάσισε να πάρει μεταγραφή στην Σαλερνιτάνα.

Γιατί αποφάσισε να παίξει μπάλα στον Πανναξιακό; Ποιο είναι το όραμά του και τι θέλει από την ομάδα και το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων; Ο Μιχάλης Αγγελής μάς δίνει όλες τις απαντήσεις.

Πόσα χρόνια είστε στην ομάδα;

«Πολλά... Εχω περάσει απ' όλα τα πόστα. Ήμουν παίκτης, έχω διατελέσει χρέη στο Δ.Σ., ήμουν πρόεδρος και τώρα είμαι τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, οπότε και γνωρίζω κάθε πτυχή του».

 

Πώς προέκυψε, λοιπόν, η βόμβα με τον Κώστα Μανωλά;

«Αυτό που κάνει ο Κώστας είναι αξιοθαύμαστο! Είναι ένας παίκτης, ο οποίος έκανε τις μεγαλύτερες μεταγραφικές κινήσεις, από άποψη χρημάτων, συγκριτικά με άλλους Ελληνες παίκτες και παρόλο αυτά αποφάσισε στο τέλος της καριέρας του να έρθει να παίξει στον τόπο του. Εχουμε δει κι άλλους με ελάχιστη καριέρα να απαξιλώνουν την ομάδα απ' όπου ξεκίνησαν. Αυτό από μόνο του δείχνει το πόσο πολύ αγαπάει τον τόπο του και τον αθλητισμό.

Εδώ και 2-3 χρόνια, η ομάδα του Πανναξιακού έχει προχωρήσει σε ανανέωση "υλικού", κάνοντας στροφή στους νέους παίκτες με σκοπό να παράξει ταλέντα ο σύλλογος. Ο Πανναξιακός έχει συμμετάσχει 15 φορές στη Γ' και Δ' Εθνική. Από εδώ έχουν περάσει παίκτες όπως οι Χουζούρης, τα αδέρφια Ρόβα, αλλά και άλλοι. Προπονητές είχαμε μεγάλα ονόματα κατά καιρούς όπως οι Νόνι Λίμα, Βλαστός, Μαυρομάτης, Τάκης Ελευθεριάδης του Παναθηναϊκού και άλλοι πολλοί. Η ομάδα έχει έντονη παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλουμε με τον Κώστα τώρα να επιστρέψουμε πιο δυνατά στο προσκήνιο».

Ο τεχνικός διευθυντής του Πανναξιακού, Μιχάλης Αγγελής
Ο τεχνικός διευθυντής του Πανναξιακού, Μιχάλης Αγγελής

Πώς βλέπετε τον Κώστα στις προπονήσεις;

«Ο Κώστας παίζει με παιδιά 16-17 ετών κι όταν χάνει τη μπάλα σκυλιάζει. Αγωνίζεται λες και προετοιμάζεται για αγώνα του Champions League και μου κάνει εντύπωση το πάθος του. Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν χάνει λεπτό από την προπόνηση. Από τον Αύγουστο έρχεται συνέχεια και παρά τον τουρισμό που είχαμε έκλεβε χρόνο από τις επιχειρήσεις του και ερχόταν με 40 βαθμούς ώστε να κάνει προπονήσεις με παιδάκια και είχε τη διάθεση να σταματήσει τη φάση προκειμένου να τους εξηγήσει το λάθος τους. Δεν δυσανασχετεί. Αυτό που θέλουμε με την παρουσία του, είναι να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία αυτή και να ανέβει επίπεδο η ομάδα και το πρωτάθλημα. Ο κόσμος τον έχει αγκαλιάσει, ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις και μόνο καλό για όλους μπορεί να έχει η παρουσία του εδώ».

Να φανταστώ πως μόνος του είπε να έρθει στην ομάδα. Εσείς μπορούσατε να φανταστείτε την ομάδα με την παρουσία του σ' αυτήν;

«Εμείς του είχαμε ζητήσει να έρθει στην ομάδα από πέρυσι, πριν πάει στην Σαλερνιτάνα. Είχε πολλές προτάσεις. Κάθε τόσο μας έλεγε για τις προτάσεις που είχε αλλά δεν ήθελε να αφήσει την οικογένειά του. Τα παιδιά του είχαν ξεκινήσει και σχολείο και δεν ήθελε να τα αφήσει πίσω... Στις 9/10 που έκλεισε η αγορά για κάποια από τα πρωταθλήματα που θα μπορούσε να πάει, όπως της Ρωσίας, πήρε την οριστική απόφαση να συνεχίσει στον Πανναξιακό. Ήταν το όνειρό του να ζήσει στο νησί, εδώ τα παιδιά του θα ζήσουν χωρίς τις ανασφάλειες που δημιουργεί μια μεγάλη πόλη και αυτό τον επηρέασε πιο πολύ απ' όλα. Τα συνδύασε όλα, τα έβαλε κάτω κι έτσι αποφάσισε να μείνει εδώ».

Η παρουσία του εκεί βελτιώνει και εξωγηπεδικά τις συνθήκες;

«Ήδη προσπαθει να βελτιωθεί η ομάδα και σ' άλλους τομείς. Ο ίδιος είναι σε επαφές με τον Υφυπουργό αθλητισμού, κ. Βρούτση, για την ανακατασκευή του γηπεδου, που δεν είναι σε καλή κατασταση. Ο ίδιος θέλει να μας φέρει καινούργιο ρουχισμό και μπάλες. Εχει στόχο να τα αναβαθμίσει όλα αυτά και για τη Νάξο, η οποία είναι ένα τουριστικό μέρος και η παρουσία του εδώ ανεβάζει ακόμα περισσότερο το νησί μας. Η είδηση ότι θα συνεχίσει στον Πανναξιακό έχει κάνει το γύρο της Ευρώπης. Το πόσο μεγάλο όνομα είναι ποδοσφαιρικά δεν σβήνει επειδή αποφάσισε να παίξει μπάλα στο νησί και στις Κυκλάδες».

Μήπως η συμμετοχή του στην ομάδα είναι κι ένας τρόπος να διατηρηθεί ενεργός και να κυνηγήσει την επιστροφή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το Γενάρη;

«Αν έχει μια πολύ καλή πρόταση ίσως το σκεφτεί - ένας λόγος είναι κι αυτός, γιατί ήδη είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν υπάρξει πρόταση, μπορεί να την σκεφτεί, αλλά το θεωρώ σχεδόν απίθανο. Εδώ είναι η οικογένειά του, οι επενδύσεις του. Ήταν στην κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου πριν 2-3 χρόνια και τα χρήματα που πήρε τα επένδυσε σωστά. Ξέρουμε ότι πολλοί μεσουρανούν και καταλήγουν ρακένδυτοι κι αυτό από μόνο του δείχνει ωριμότητα».

Κλείνοντας, θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα;

«Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι μ' αυτήν την εξέλιξη. Πιστεύουμε ότι θα συσπειρώσει τον κόσμο και το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο εν γένει, αλλά συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και περιμένουμε περισσότερα από την Δημοτική Αρχή, από τον κόσμο και η συνέχεια θα δοθεί στα γήπεδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα