Ρονάλντο: Παίρνει τα διπλάσια από τον Μέσι, αμείβεται με 500 ευρώ το λεπτό!

Νίκος Κικίδης
Ρονάλντο - Μέσι

bet365

Οικονομική έκθεση του «Forbes» έχρισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, με έσοδα... διπλάσια από εκείνα του Λιονέλ Μέσι!

Στο γήπεδο μπορεί το debate για το ποιος είναι ανώτερος να κατακλύζει κάθε φορά τα social media με διαφωνίες και επιχειρήματα για κάθε πλευρά, όμως σε οικονομικό τερέν φαίνεται πως υπάρχει ξεκάθαρος νικητής! Το «αιώνιο» δίλημμα Λιονέλ Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο θα εξακολουθεί να διχάζει και να φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις... ένδοξων εποχών, όμως στη δύση της καριέρας του ο Πορτογάλος μπορεί τουλάχιστον να υπερηφανεύεται πως έχει αφήσει... μίλια πίσω τον Αργεντινό σε επίπεδο εσόδων.

Μετά από σχετική έρευνα του αμερικανικού περιοδικού «Forbes», ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του πλανήτη με βάση τα συμβόλαια, τις χορηγίες και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κάθε είδους. Η απόσταση μάλιστα από τον δεύτερο Μέσι είναι χαοτική, καθώς ο Κριστιάνο βάζει συνολικά στην τσέπη ένα ποσό κοντά στα 253 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος σε σύγκριση με τον Αργεντινό που δεν βγάζει ούτε τα μισά! (124 εκατ. ευρώ).

Κύριος λόγος πίσω από αυτή τη μεγάλη διαφορά είναι το συμβόλαιο του 39χρονου με την Αλ Νασρ η οποία τον αμείβει με 203 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, ενώ ο Μέσι πληρώνεται 55 εκατομμύρια ευρώ από την Ίντερ Μαϊάμι. Βέβαια ο πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα έχει το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά τα έσοδα γύρω από χορηγίες και επιχειρηματικές επενδύσεις που του αποφέρουν ένα ποσό κοντά στα 70 εκατομμύρια, νούμερο αρκετά μεγαλύτερο από τα 60 εκατομμύρια που βγάζει ο Πορτογάλος.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Νεϊμάρ, ενώ ο πιο ακριβοπληρωμένος στην Ευρώπη είναι ο... 5ος Μπαπέ, ο οποίος συνολικά αμείβεται με 83 εκατομμύρια ευρώ. Η περίπτωση του Γάλλου μάλιστα είναι... ακραία και ιδιότυπη, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εσόδων του προέρχεται από χορηγίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες! Συγκεκριμένα ο 25χρονος αμείβεται με ''μόλις'' 18 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τη Ρεάλ, ενώ τα υπόλοιπα 65 εκατομμύρια προέρχονται από κινήσεις εκτός των τεσσάρων γραμμών...

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα σύμφωνα με το «Forbes»:

  1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Αλ Νασρ/Σαουδική Αραβία) 263 εκατομμύρια ανά έτος
  2. Λιονέλ Μέσι (Ίντερ Μαϊάμι/ΗΠΑ) 124 εκατομμύρια ανά έτος
  3. Νεϊμάρ (Αλ Χιλάλ/Σαουδική Αραβία) 101 εκατομμύρια ανά έτος
  4. Καρίμ Μπενζεμά (Αλ Ιτιχάντ/Σαουδική Αραβία) 96 εκατομμύρια ανά έτος
  5. Κιλιάν Μπαπέ (Ρεάλ Μαδρίτης, Ισπανία) 83 εκατομμύρια ανά έτος
  6. Ερλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι/Αγγλία) 55 εκατομμύρια ανά έτος
  7. Βινίσιους (Ρεάλ Μαδρίτης/Ισπανία) 51 εκατομμύρια ανά έτος
  8. Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ/Αγγλία) 49 εκατομμύρια ανά έτος
  9. Σαντιό Μανέ (Αλ Νασρ/Σαουδική Αραβία) 48 εκατομμύρια ανά έτος
  10. Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι/Αγγλία) 36 εκατομμύρια ανά έτος
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα