Τζίμας: «Ο Κλόζε έχει βελτιώσει την τεχνική μου στα τελειώματα των φάσεων»

Newsroom
Ο Στέφανος Τζίμας της Νυρεμβέργης

bet365

Ο δανεικός στη Νυρεμβέργη από τον ΠΑΟΚ, Στέφανος Τζίμας μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις στη γερμανική ομάδα και στη συμβολή του προπονητή του, Μίροσλαβ Κλόζε.

Ο Στέφανος Τζίμας μετράει ήδη δύο γκολ και μια ασίστ με τη φανέλα της Νυρεμβέργης, στην οποία αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ. Ο 18χρονος Έλληνας επιθετικός μίλησε στην ιστοσελίδα της Νυρεμβέργης για τον τρόπο που εγκλιματίστηκε εκεί και έκανε ξεχωριστή αναφορά στον προπονητή του και πρώην μεγάλο Γερμανό διεθνή φορ, Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος τον βοήθησε σημαντικά στα τελειώματα των φάσεων.

Η Νυρεμβέργη δημοσίευσε αφιέρωμα για τον Στέφανο Τζίμα, επαινώντας την ανοδική του πορεία. Ο 18χρονος, δανεικός από τον ΠΑΟΚ, έχει ήδη σημειώσει δύο γκολ στις τελευταίες του εμφανίσεις και η ομάδα τον αποθεώνει λέγοντας: «Ο Τζίμας βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Μετά από ένα διάστημα προσαρμογής, ο νεαρός φορ σημείωσε δύο γκολ στις δύο τελευταίες εμφανίσεις του. Η σκληρή δουλειά που έκανε απέδωσε καρπούς. Ο Τζίμας δεν στερείται ούτως ή άλλως το απαραίτητο κίνητρο. Για πρώτη φορά φέτος, ο Στέφανος ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στη Μίνστερ και πανηγύρισε αμέσως το 1-0. Η φόρμα του βελτιώνεται, το πάθος υπάρχει και έχει και εμπειρία από ντέρμπι».

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέφανος Τζίμας:

Για τα δύο ματς με την Ελπίδων που αγωνίστηκε: «Δυστυχώς χάσαμε και τα δύο παιχνίδια, αλλά οι εμπειρίες που μπόρεσα να αποκτήσω εκεί είναι πολύ πολύτιμες για μένα. Είναι πάντα τιμή να μπορείς να εκπροσωπείς τη χώρα σου».

 

Για τα δύο γκολ που έχει βάλει στα δύο τελευταία ματς: «Έχω εγκατασταθεί πολύ καλά στον σύλλογο, έχω προσαρμοστεί στην ομάδα και αυτό με βοηθάει πολύ».

Για τις εμπειρίες του από τα ντέρμπι στην Ελλάδα είπε πως το μεγαλύτερο ντέρμπι για εκείνον είναι το ΠΑΟΚ - Άρης: «Είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην Ελλάδα. Τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης σημαίνουν πολλά για τους φιλάθλους εκεί. Αυτή η μονομαχία με έκανε να συνειδητοποιήσω από νωρίς τη σημασία των ντέρμπι».

Για το αν σκεφτόταν το μεγάλο ντέρμπι της περιοχής της Νυρεμβέργης με την Γκρόιτερ Φιρτ όσο ήταν στην Εθνική Ελπίδων: «Είχα το ντέρμπι της Κυριακής στο πίσω μέρος του μυαλού μου όλη την ώρα. Ήξερα τι παιχνίδι περίμενε εμένα και την ομάδα τώρα που επέστρεψα. Γνωρίζω την σημασία του αγώνα της Κυριακής».

Για την κόκκινη που πήρε στο παιχνίδι με την Ουλμ: «Η κόκκινη κάρτα ήταν λάθος μου».

Για το τετ α τετ με τον Μίροσλαβ Κλόζε: «Μου έδειξε πράγματα που μπορούσα να βελτιώσω κατά τη διάρκεια της απουσίας μου. Είχε τρεις εβδομάδες για να συνεχίσει να εργάζεται για την βελτίωσή μου και το χρησιμοποίησε. Δούλεψα πολύ στην αίθουσα με τα βάρη και έκανα επιπλέον προπονήσεις. Η προπονητική ομάδα και ο προπονητής ο ίδιος έκαναν -επίσης- πολλές ατομικές προπονήσεις μαζί μου και μαζί βελτιώσαμε την τεχνική μου στα τελειώματα των φάσεων. Προσπαθώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα τώρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα